Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2016 10:14 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

A daleko wywędruje ? :wink:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sty 26, 2016 10:29 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Jakieś 15-20km ode mnie 8)
10 minut samochodem obwodnicą :D
Na pewno będe się wpraszać w odwiedziny - pierwszy raz będę wydawac kota, który jest ze mną ponad 5 lat ...
Chociaż nie - był jeszcze Łaciak, którego znałam ponad 6lat (a Łaciak jest jakby co pod Twoim okiem, kwinta ;) )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sty 26, 2016 10:32 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Ale wieści 8O
Iza, na pewno wiesz co robisz :ok:
Niech się wszystko Radkowi dobrze poukłada :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto sty 26, 2016 10:37 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Avian pisze:Jakieś 15-20km ode mnie 8)
10 minut samochodem obwodnicą :D
Na pewno będe się wpraszać w odwiedziny - pierwszy raz będę wydawac kota, który jest ze mną ponad 5 lat ...
Chociaż nie - był jeszcze Łaciak, którego znałam ponad 6lat (a Łaciak jest jakby co pod Twoim okiem, kwinta ;) )

To na bank wróci do Ciebie na działkę :ryk: :ryk: :ryk:
Przypomnij mi Łaciaka, bo mnie pamięć zawodzi :roll:

kwinta

Post » Wto sty 26, 2016 10:42 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Krówek od babci - mieszka na Bułgarskiej w Lesznie, z niewidomą kotką z łódzkiej fundacji.
http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/9
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 26, 2016 10:44 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Aaaaaa, już kojarzę :D
Szkoda, że tak mało się odzywają Łaciakowe ludzie, chyba że masz z nimi częstszy kontakt :D :ok:

kwinta

Post » Wto sty 26, 2016 11:23 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Mam z nimi kontakt, dostaję zdjęcia, żyją sobie szczęśliwym życiem! :D
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 26, 2016 12:01 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

8O

Super wieści :dance: :dance2:

Oby się udało! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto sty 26, 2016 12:02 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Radeczku, Ty jesteś takim kochanym, malutkim kotkiem (w sercu oczywiście, że jesteś malutki). Niech mu się powiedzie :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 06, 2016 13:54 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Od kilku dni na działki zagląda młody pręgusek - oswojony, miziasty. Oczywiście niwycięty i to pewnie powód jego przychodzenia.
Bardzo ładny, beżowy, z prawie niewidocznym rysunkiem na tułowiu (delikatne kropeczki). Prążki tylko na łapkach i ogonie. Ma króciutkie skarpetki na łapkach. Kocio ma uszkodzone oko, choć to bardziej wygląda na wadę wrodzoną. Żrenica jest prawie niewidoczna, w dziwnym miejscu oka.

Możliwe, ze spacerowicz, ale jak tylko się uda pójdzie pod nóż. Jakby ktoś marzył o młodym, miłym pręgusku, to proszę bardzo, do wydania. Jeszcze go na nową drogę życia wytnę, zaszczepię i zaopatrzę w wyprawkę. Radek dostaje szału na jego widok, a ten nic sobie nie robi ze spiewów Wściekłego i opróżnia jego michę ;)

https://www.youtube.com/watch?v=O5RLqwJc0oA
Obrazek

Avian

Post » Sob lut 06, 2016 15:02 Re: Działkowa Czarna Armia.Maru i jego 2 kumpli szukają DT/D

Avian pisze:Od kilku dni na działki zagląda młody pręgusek - oswojony, miziasty. Oczywiście niwycięty i to pewnie powód jego przychodzenia.
Bardzo ładny, beżowy, z prawie niewidocznym rysunkiem na tułowiu (delikatne kropeczki). Prążki tylko na łapkach i ogonie. Ma króciutkie skarpetki na łapkach. Kocio ma uszkodzone oko, choć to bardziej wygląda na wadę wrodzoną. Żrenica jest prawie niewidoczna, w dziwnym miejscu oka.

Możliwe, ze spacerowicz, ale jak tylko się uda pójdzie pod nóż. Jakby ktoś marzył o młodym, miłym pręgusku, to proszę bardzo, do wydania. Jeszcze go na nową drogę życia wytnę, zaszczepię i zaopatrzę w wyprawkę. Radek dostaje szału na jego widok, a ten nic sobie nie robi ze spiewów Wściekłego i opróżnia jego michę ;)

https://www.youtube.com/watch?v=O5RLqwJc0oA

A Radziu kiedy się przeprowadzi?:)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob lut 06, 2016 16:44 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Za kilka tygodni - najpierw jego przyszła pańcia musi się przeprowadzić.
Obrazek

Avian

Post » Czw lut 18, 2016 20:11 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Pręgusek przychodzi często, dzisiaj siedzieli sobie z Radkiem razem na trawniku 8O
Kocio jest oswojony i ufny, i co ciekawe - wcale nie jest głodny. Podchodzi do miski, powącha i odchodzi. To dosć dziwne bo chudzielec z niego.
Ma piękny kolor, ciepły, złoty.

Myślę, że on mieszka przy jakimś domu na takiej zasadzie jak Dima - czyli ma kontakt z ludźmi, jest karmiony, ale w domu nie mieszka. W każdym razie ufny i oswojony, w związku z tym muszę mu znaleźć nowy dom, choćby tymczasowy zanim działkowe dziadki wrócą na działki na wiosnę. Jak zobaczą nowego kota znów będzie wojna (a kolor inny niż czarny od razu rzuci się w oczy).
Tak przy okazji - ten kot burzy całą teorię zarządu działek, wg której przychodza nowe koty bo stawiam miski z jedzeniem. Ten kot nie interesuje się jedzeniem.

W najbliższych dniach postaram sie go złapać na kastrację i przegląd u weta.

Kocio roboczo nazwany Nikita :kotek:
Obrazek

... a jak już wspomniałam o Dimie - smoluch zaprasza w ten weekend na targi w Poznaniu. W hali nr 1 będzie w sobote i niedzielę wystawa kotów, Dima będzie sie lansował :kotek: Mało tego - będzie miał konkurenta-klona, Krecika naszej forumowej Atki :lol: Może nareszcie uda się zaaranżować spotkanie Dimuszki i Krecika :D Zapraszam!
Obrazek

Avian

Post » Czw lut 18, 2016 22:36 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

zarząd działek i tak w to nie uwierzy. Takie zarządy to z reguły beton.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lut 24, 2016 8:18 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Miesiąc bez ropnia to miesiąc stracony :evil:
Wczoraj własne pokłady ropy udostępnił Radek. Nie wiem od kogo dostał z liścia - czy od Brzydala, czy od któregoś z nowych. Przypuszczam, ze od Brzydala, bo rano były miski w altanie porozwalane i trochę futra leżało.
Ropień w kiepskim miejscu, bo tuż pod okiem. Płukanie rany aż wypycha oko z oczodołu, brrrr!
Doigra sie kiedyś Wściekły ...

Wiem juz wiecej o pręgusku zwanym roboczo Nikitą.
To 4-letni kocurek o prawdziwym imieniu Lucjan. Jego ludzie wyjechali niedawno na stałe z kraju, została córka, która tylko daje jeść kotu i to wszystko. Kot żyje teraz poza domem. Na działki ma prawie kilometr, przechodzi przez bardzo ruchliwą ulice :( Bardzo przydałby się choć tymczas dla Lucka ...
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]