Trzymaj się Agnieszko.
Twoje koty również

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ana pisze:Przy mrozach nie wolno zapominać o pojeniu kotów. Mają ogromne niedobory wody i siadają im nerki. Trzeba stawiać ciepłą wodę w miskach i przestawić się na, przede wszystkim, rozdrobnione mokre jedzenie -- nawet kiedy zamarznie, koty je poskubią i będzie dla nich źródłem płynu.
Przynajmniej takie są moje doświadczenia z dokarmiania dziczków.
Odkąd sumiennie pilnujemy dopajania, nie straciliśmy zimą żadnego podopiecznego. Nawet gdy temperatura spadała do -28 C.
No i, oczywiście, przed mrozami i w ich trakcie ogromne wzięcie wśród kotów ma tłuszcz. Np. mocno otłuszczone śledziony wieprzowe.
edit: Praksedo, sprawdź jak najszybciej, czy kić nie ma babeszjozy!
AnielkaG pisze: Trzeba od razu gdzies dzwonic żeby je zabili??
Prakseda pisze:Niestety mamy jednak zimę. I to srogą.
Cierpią zwierzęta, cierpię ja - fizycznie ( bo ja jak kot ciepłolubna) i psychicznie.
Moje podopieczne nawet nie chcą wychodzić do jedzenia. Długo wołam zanim wyjdą z budek czy altany.
Kilka nie pokazuje się wcale. Bardzo się o nie martwię. Może to robota lisa, która codziennie odwiedza posesję (ogród) w mojej pracy.
Na służewieckim cmentarzu znalazłam kocie zwłoki w budce.
A dziś rano wyczołgał się z legowiska Niuniek. Ledwo żywy i płaczący. Nie mam pojęcia co mu jest. Chwyciłam go i wpakowałam do kontenera. Dostał zastrzyk przeciwbólowy, bo myślę, że cierpi. Jak tylko szef mnie puści lecimy do weta.
Mróz słabsze zwierzaki kosi.Nie dają rady.
Zawsze wczesną wiosną najwięcej strat w kotostanie.
Przepraszam za to bezsensowne pytanie. Kto wymyślił zimę???
AnielkaG pisze:To tylko teoria. To teren prywatny. Panowie zabawiają się tam w strzelanie, sama widziałam. Uważasz że jakakolwiek instutucja (Lasy Państwowe albo wet powiatowy czy wojewódzki) ma żywołapkę?
AnielkaG pisze:To tylko teoria. To teren prywatny. Panowie zabawiają się tam w strzelanie, sama widziałam. Uważasz że jakakolwiek instutucja (Lasy Państwowe albo wet powiatowy czy wojewódzki) ma żywołapkę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, smoki1960 i 127 gości