Miałam na 10 jechać w odwiedzinki do mojej dawnej kierowniczki w nowym sklepie bo akurat dziś pracuje . Obudziłam się po 7 i stwierdziłam że jeszcze trochę. Przyszła Pola , położyła się koło mnie na poduszce, przytuliłam się do futerka i jeszcze usnęłam. Obudziły mnie dopiero dzwony w kościele jak dzwoniły o 10 . Wstałam , dałam dziewczynka śniadanie i przyznam że mało przytomna jakaś jestem.
Trochę ogarnę po śniadaniu i będę się zbierać bo dziś wypłata u taty
Podobno mają być kopytka , kapustka i jakiś sosik.
Obiecałam też tatusiowi że mu kupię dzbanek filtrujący do wody. Mamy teraz promocję w Stokrotce na dzbanki . Dzbanek Dafi 2,4 l za 7,99 zł tylko wkład filtrujący trzeba dokupić osobno a ten już droższy jest bo 13,99 zł za jeden.
Taki filtr wystarcza na miesiąc albo na przefiltrowanie 150 l wody. To i tak bardziej sie opłaca niż kupowanie wody mineralnej. My mamy dość twarda wodę chociaż jedną z najlepszych w Polsce. Nasze wodociągi w ramach oczyszczania wody mineralizują ją i dlatego nasza zwykła kranówka jest znacznie lepsza niż niejedna butelkowana woda. Jak się wlewa do szklanki to przez moment jest biała i syczy i za chwilę być przezroczystą. Jedyną wadą jest to że bardzo osadza się kamień. Przy filtrowanej wodzie kamienia jest znacznie mniej.