Zuzia i Pola po raz 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 15, 2016 10:25 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Cześć wszystkim! :D
Nie mam ostatnio siły na nic . Wstaję zmęczona i chodzę spać zmęczona. Wczoraj dobijali mnie ludzie bo nie dość że na cały sklep byłyśmy wczoraj we trzy - ja na stoisku, liderka i jedna kasjerka to jeszcze ludzi ful dopominających się promocji bo w gazetce jest a u nas nie ma.Problem w tym że ludzie nie potrafią czytać albo czytać ze zrozumieniem. Na osiedlu mamy dwie stokrotki jedna czyli moja to market a ta druga to super market. Przychodzą dwie gazetki jedna z marketu a druga z super marketu. Inne promocje są w markecie i inne w super markecie. Wczoraj pani się oburzyła na mnie że nie chcę jej sprzedać śledzi po cenie promocyjnej i na pewno ją chcę oszukać bo w gazetce są tańsze. Najpierw wyjaśniłam jej że cena promocyjna jest ale w gazetce super marketu a my jesteśmy marketem . Dla niej nie miało to znaczenia bo ona chce po cenie promocyjnej. Tłumaczę jej znów że w markecie są inne promocje i w super markecie inne a ona mi na to że co to za różnica przecież to ta sama firma.
W końcu nie wytrzymałam i mówię do niej - jaki numer buta pani nosi ? Zdziwiona mówi mi że 38.
Więc jej tłumaczę : kupując buty kupuje pani rozmiar 38 a nie 43 a przecież co to za różnica to but i to but. Teraz wie pani na czym polega różnica między marketem a super marketem. Nie wiem czy zrozumiała ale odwróciła się i poszła.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sty 15, 2016 11:11 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Ewa L. pisze:Cześć wszystkim! :D
Nie mam ostatnio siły na nic . Wstaję zmęczona i chodzę spać zmęczona. Wczoraj dobijali mnie ludzie bo nie dość że na cały sklep byłyśmy wczoraj we trzy - ja na stoisku, liderka i jedna kasjerka to jeszcze ludzi ful dopominających się promocji bo w gazetce jest a u nas nie ma.Problem w tym że ludzie nie potrafią czytać albo czytać ze zrozumieniem. Na osiedlu mamy dwie stokrotki jedna czyli moja to market a ta druga to super market. Przychodzą dwie gazetki jedna z marketu a druga z super marketu. Inne promocje są w markecie i inne w super markecie. Wczoraj pani się oburzyła na mnie że nie chcę jej sprzedać śledzi po cenie promocyjnej i na pewno ją chcę oszukać bo w gazetce są tańsze. Najpierw wyjaśniłam jej że cena promocyjna jest ale w gazetce super marketu a my jesteśmy marketem . Dla niej nie miało to znaczenia bo ona chce po cenie promocyjnej. Tłumaczę jej znów że w markecie są inne promocje i w super markecie inne a ona mi na to że co to za różnica przecież to ta sama firma.
W końcu nie wytrzymałam i mówię do niej - jaki numer buta pani nosi ? Zdziwiona mówi mi że 38.
Więc jej tłumaczę : kupując buty kupuje pani rozmiar 38 a nie 43 a przecież co to za różnica to but i to but. Teraz wie pani na czym polega różnica między marketem a super marketem. Nie wiem czy zrozumiała ale odwróciła się i poszła.

po buty w rozmiarze 43? :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 15, 2016 13:34 Re: Zuzia i Pola po raz 34

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Cześć wszystkim! :D

po buty w rozmiarze 43? :mrgreen:

Skoro tłumaczę jej jaka jest różnica a jej to wszystko jedno to co za różnica jak sobie kupi buty 43 nosząc 38 przecież to but i to but - widzisz jakąś róznicę ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sty 15, 2016 13:39 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Musiałam się na trochę położyć i wziąć procha bo rozbolała mnie głowa :(
Na szczęście ciągle przy mnie była Zuzieńka to było mi lepiej. Dziś chodzi za mną jak mały piesek - ja do kuchni ona ze mną , ja się kładę ona koło mnie - moja kochana opiekunka. :1luvu:
Od rana u nas pada śnieg tzn tak średnio zaczął padać po 8 . Najpierw sporadycznie , później takie grube płaty a na koniec drobny ale intensywny i sypie cały czas. Może dlatego głowa mnie bolała ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sty 15, 2016 14:20 Re: Zuzia i Pola po raz 34

A wiesz że ostatnio sporo osób narzeka na ból głowy. Nawet nasz informatyk wczoraj mówił, że go ćmi, wypił kawę ale nie pomogło. Mnie akurat nie boli, ale cały czas jestem śnięta, śpię całą noc i budzę się niewyspana. Pewnie też przez pogodę (albo zapadam w sen zimowy :wink: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 15, 2016 14:32 Re: Zuzia i Pola po raz 34

MB&Ofelia pisze:A wiesz że ostatnio sporo osób narzeka na ból głowy. Nawet nasz informatyk wczoraj mówił, że go ćmi, wypił kawę ale nie pomogło. Mnie akurat nie boli, ale cały czas jestem śnięta, śpię całą noc i budzę się niewyspana. Pewnie też przez pogodę (albo zapadam w sen zimowy :wink: )

Mnie do tej pory nie bolała choć coś w tym jest bo ja też chodzę wiecznie śnięta i zmęczona. Rano budzę sie zmęczona, wieczorem kładę się zmęczona i wiecznie nie mam siły.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sty 15, 2016 15:47 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Doberek :D Macie prąd? ;) Bo jakiś straszny dramat w Łodzi jest - prądu brak - szok, babka o kulach musiała zejść o własnych nogach z 11 piętra! Wiadomość do podawania po 100 razy w serwisie informacyjnym - paść można czasem! To nie Alaska, gdzie nas zasypało na 3 metry, drzwi nie idzie otworzyć, prąd wyłączyli, nie ma co jeść i nie przeżyjemy weekendu :twisted: ech A aż się głos trzęsie reporterom w tv :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sty 15, 2016 15:54 Re: Zuzia i Pola po raz 34

U nas na osiedlu jest prąd.Podobno jest jakaś awaria w centrum ktorej przyczyn nie znają. Ja chyba mieszkam w bardziej cywilizowanym miejscu bo u nas wszystko jest-prąd jest snieg jest.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sty 16, 2016 11:07 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Witam wszystkich sobotnio! :D
Jeszcze dziś do pracy i dzień wolnego. Wczoraj cały dzień padał śnieg więc dziś jest biało i tak jasno.
Dziewczynki mają się dobrze. Zuzia właśnie dojada śniadanko zostawione przez Polę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sty 16, 2016 12:53 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Witamy serdecznie :1luvu:
U nas biało od paru dni, zima wróciła. Doskonale, kocham tę porę roku, kiedy bezkarnie mogę siedzieć w domu pod kocem, z kubkiem gorącej herbaty w ręce i czytać dobrą książkę, ewentualnie miau :mrgreen:

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Sob sty 16, 2016 13:12 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Ty$ka pisze:Witamy serdecznie :1luvu:
U nas biało od paru dni, zima wróciła. Doskonale, kocham tę porę roku, kiedy bezkarnie mogę siedzieć w domu pod kocem, z kubkiem gorącej herbaty w ręce i czytać dobrą książkę, ewentualnie miau :mrgreen:

Witaj Ty$ka! :D
A ja się żegnam i do roboty uciekam. Miłego dnia wszystkim. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sty 16, 2016 15:03 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Ewa L. pisze:Dziewczynki mają się dobrze. Zuzia właśnie dojada śniadanko zostawione przez Polę.

Zazdroszczę. Moje pannice nawet nie ruszyły śniadania :evil: Tylko skubnęły dosłownie parę kęsów mięsa, na którym gotowałam zupę.
Poszczą czy co? :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sty 16, 2016 17:36 Re: Zuzia i Pola po raz 34

Cześć Ewa,
to coś jak u mnie, krok w krok za mną :D
ja do kuchni obydwa za mną,
ja do wanny obydwa za mną
ja do sklepu obydwa stoją pod drzwiami