Wyrok ...trzy uratowane .. Fawiś (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 24, 2015 13:49 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

:1luvu: jaki zadowolony, dużo szczęścia koteczku .
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Pt gru 25, 2015 1:12 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Wzruszyłam się oglądając te zdjęcia... i pomyślałam , że warto było przejechać te ponad tys. km ...
Czasem, gdy oglądam fotki tej dwójki, aż niedowierzaniem myślę, że jednak się udało zorganizować tym futerkom, to co im latem obiecałam - kiedy przyleciały się witać i miziały się i miziały...obiecałam im bezpieczny dom....

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon gru 28, 2015 11:42 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Witam poświątecznie:)

U nas dobrze, Fawiś vel Pułkownik Graff ma się dobrze, co powinny zobrazować poniższe zdjęcia ;)

Obrazek
Obrazek

Jest mały kłopot z kuwetą, zaczął robić obok. Ale podejrzewamy, że jest to kłopot z zbyt wielką ilością żwirku. Mateusz przedobrzył i pół opakowania wysypał.

Co do Greeboo pokazała się w Święta z najlepszej strony jakiej umiała. Najpierw całą noc drapała matkę w głowę, potem jak brat się do tego pokoju przeprowadził to tez nie dawała mu spać, a na koniec bidulka zwymiotowała na niego w nocy i zasrała mi całą garderobę, w której nie wiadomo jak się znalazła:P

Martwię się trochę o nią bo je niewiele (chociaż Purizon bardzo jej podszedł - dziękujemu!) i trochę schudła. Jak jej w tym tygodniu nie przejdzie to wybierzemy się kontrolnie w nowym roku na badania krwi/paszczy/usg.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon gru 28, 2015 18:05 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

:? :strach: :strach: :strach:
Koty! O korektę obyczajów wnoszę :201494 :201494 :201494

zjawka

Post » Pon gru 28, 2015 21:26 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Może to stres związany z wyprowadzką Fawusia?
Biedna mała, oby wszystko było dobrze ze zdrowiem.
Obrazek

Kalai

Post » Wto gru 29, 2015 10:07 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Też mi się wydaje, że to stresowe, bo Greebo nie opuszcza piętra już w ogóle. W sensie nie schodzi nawet na pierwsze. Poprosiłam Michała żeby ją jutro na przegląd taki ogólny do weta zabrał, przy okazji badanie krwi diagnostyczne zrobimy i paszczozaglądanie. Może coś wymyślą.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Śro gru 30, 2015 12:15 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Dziś Greebo jedzie do weta na przegląd, bo nadal jest nieswoja. Dam znać. Od jutra do niedzieli zajmuję się też Fawisiem, bo Mateusz wyjeżdża. Myślałam o wzięciu go do siebie, ale uważam, że nie ma mu co w głowie kręcić. 4 dni go nie zabiją, a będę do niego codziennie przychodziła.

Madie

Post » Śro gru 30, 2015 12:21 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

:ok: Oby wszystko było dobrze, będę trzymać kciuki za Greebo.
Obrazek

Kalai

Post » Śro gru 30, 2015 23:13 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

I jak?
Obrazek

Kalai

Post » Czw gru 31, 2015 17:51 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Greeboo ma początki kociego kataru. Wedle weta rzecz jasna i delikatne szmery oskrzelowe. Dostala Convenię, zylexis (podzielony na 3 dawki) plus kropeki na kark bo mam podejrzenia, ze psy mi pchly przyniosly,.wiec profilaktycznie odpchlilam cale towarzystwo.

Juz dzis jej z nosa nie leci, apetyt jakby lepszy, oczy tez.

Badan krwi ani USG mamy na razie nie robic. Fotki Greebuni wstawie wieczorkiem.

Odwiedzilam tez Fawisia, nakarmilam, wyczesalam, wymizialam. Wyglada bardzo dobrze:) bede go jeszcze odwiedzala do niedzieli:)

W lutym tez oba czeka wizyta kontrola u dr. Garncarza. Fawisia.oczy - super. Greebo troche gorzej,.ale damy rade.

Aaaa i panience wet wczoraj obcial pazurki tez i uszka wyczyscil.

Madie

Post » Czw gru 31, 2015 19:37 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Greebo taka katarząca bywała od czasu do czasu, niebyt ostro, ale długo,np. latem była kichająca, a podobno wiosną sie zaczęło..
Conwenię Greebo dostała po sanacji pyszczka w października - proponowano bym jej dwa razy dziennie dawała tabsy - niewykonalne, codzienne wycieczki na zastrzyk - stresujące i też organizacyjnie trudne było. Stanęło na tej conwenii, a nie ma tego wpisanego w dokumentację leczenia, bo w wydruku jest to co było zrobione wcześniej...
Gratuluję manicura i porządków w uszkach. Może pomału dziewczyna się przekona, że to nie takie straszne.
Poprawiło się z jedzeniem?

zjawka

Post » Czw gru 31, 2015 21:44 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Tak, apetyt lepszy. Właśnie prosiłam zeby nie dawali zastrzyków codziennie ani tasów bo Greeoo gryzie i pluje przy próbach wetknięcia jej tabletki, a z jedzeniem niestety zjadała w 20% przypadków...

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie mniej przy jakiejkolwiek następnej wizycie u weta (w klinice) zamierzam zafundować Greeboo USG kompleksowe. Dziewczyna jest już w takim wieku, że dobrze by było. Przy okazji zaczipuję ją ( na wszelki wypadek). Z resztą takie samo zalecenie dam Mateuszowi co do Fawisia.

Madie

Post » Nie sty 03, 2016 10:42 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Jak tam zdrowie Greebo- katar,poprawiło się?

Ja jak mam podawać swojej Kalci tabletki to też zawsze cyrk.
Pysk trzyma tak zaciśnięty ze tabletki nie da się włożyć, a jak mi się cudem uda to wypchnie jezykiem :evil:
W jedzeniu wyczuje i potrafi z całej miski mokrego zjeść całość i rozmoczone kawałki tabletki zostawić.
Najlepiej nam idzie w makreli wędzonej podawanie.
Obrazek

Kalai

Post » Śro sty 13, 2016 23:34 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Co słychać u futerek w Nowym Roku?

zjawka

Post » Czw sty 14, 2016 1:31 Re: Wyrok ...dwa uratowane przez Madie:) ( trzy dalej zagroż

Jest dobrze. Wszystko jutro opiszę.

Madie

[poprzednia][następna]