Do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2016 12:26 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

A prosze, nie wiem czy to zdjecie tu bylo :D Wyglada na slodziutka a syczala tu na nas okropnie!

Obrazek
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Wto sty 12, 2016 12:28 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Jaka ona jest piękna! Stylowa i elegancka!
Syczy bo dama musi mieć charakter ;)
A jest już choć trochę bardziej przystępna czy dalej taka bojowa?

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Wto sty 12, 2016 12:33 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Póki jest w lazience, na "swoim terenie" to jest spokojna, mruczaca i calkiem mila. Wczoraj sie nawet tulilysmy jak wrocilam z pracy. Ale kiedy wyciagam ja z lazienki, bo np chce wstawic pranie i nie chce zeby tam w trakcie prania byla, to juz tylko chodzi i warczy :D
Obrazek

jou

Post » Wto sty 12, 2016 12:38 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Haha no tak jest z kotami że są syczące, zęby prezentują, a jak bierzesz aparat to :aniolek:
Bardzo jest urocza :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sty 12, 2016 12:49 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Rzeczywiście Grażyna wygląda raczej na słodką i niewinną, a nie bestię :wink: ale wiadomo jak jest :mrgreen:
Ciekawa jestem, jak będzie z zainteresowaniem adopcyjnym tak pięknego kota... Oby nie za dużo a konkretnie :ok:

Jou, co robisz z włosami? :P

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto sty 12, 2016 13:26 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Otoz z włosami robie to:
- nie farbuje juz calych wlosow jak dotychczas, tlyko odrost
- ide w czw podciac chore koncowki, zeby juz chociaz koncowki miec ladne
- myje wlosy nowa metoda, to znaczy najpierw odzywka, potem szamponem dla dzieci sam skalp glowy i na koncu odzywka
- potem pod czepkiem maska na 30 min
- codziennie wcierka z kozieradki
- przed co drugim myciem olejowanie wlosow :D
Obrazek

jou

Post » Wto sty 12, 2016 13:46 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Bardzo ładna pielęgnacja :D
Też się w to bawię od dwóch lat :) ale tak na prawdę dopiero od niedawna, zaczęłam ogarniać, co pasuje moim włosom. Oczywiście na samym początku zachłysnęłam się całą wiedzą i chciałam wypróbować wszystko na raz :wink: Doszłam do tego, że od olejowania bardziej lubię kremowanie.
Pasuje Ci zapach kozieradki? O losie, jak mi to śmierdzi :strach: nie dałam rady, oddałam własnie pół opakowania koleżance, by Ona sobie popróbowała. I zaśmierdła mi szczotka po niej :evil: :evil:
Zabezpiecz sobie też czymś końcówki po myciu (ja mam olej Alterrę brzoza-pomarańcza) :ok:

Aia

Post » Wto sty 12, 2016 13:55 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

ja mam olej alterra z pestek moreli. moze byc?
no ja na samym poczatku zorbilam sobie test na porowatosc wlosow, zeby dobrac przynajmniej rodzajowo, to od czego powinnam zaczac. Oczywiscie po wiecznym prostowaniu moje wlosy sa super hiper wysokoporowate, czyli okropnie brzydkie. :(
Co do kozieradki, smierdzi rosolem. No ale jestem w stanie to przezyc :D Wyczytalamna jednym blogu kosmetycznym, ze odbraj est tez wcierka z pokrzywy i skrzypu wiec to planuje w nastepnej kolejnosci.
Musze jakos sie w koncu zajac tymi wlosami, bo az szkoda. Taka kiedys mialam lwią fryzure :D

A Ty stosujesz jakies wcierki?
Obrazek

jou

Post » Wto sty 12, 2016 14:03 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Każdy olej jest spoko, jeśli dobrze leży Ci na włosach. Ja mam też z migdałów słodkich, ale on jest bezzapachowy, więc wolę Alterrę :) Jak mi się zachce to chce też wypróbować Jedwab L’Biotica. Bardzo polecaną wcierką jest Jantar (mi pasi :) i ładnie pachnie :)). A skrzyp i pokrzywę to pić! (po styczniu znów wracam do moich ziółek, można sie uzależnić! i jaki ból, gdy po 3 miesiącach trzeba robić miesiąc przerwy :wink: ) Aktualnie piję też siemię lniane i polecam również włosy wzmocnić od wewnątrz :ok:
W jaki sposób robiłaś test na porowatość? Po wskazówkach z Netu, więcej u mnie przemawia za niskoporowatymi... czyli okropnie trudne w dogadaniu się :twisted: ale to tylko zgadywanki, gdybym tak mogła zobaczyć swoje kłaczki pod mikroskopem, by mieć pewność, było by fajnie.

Aia

Post » Wto sty 12, 2016 16:27 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Test robilam na zasadzie wrzucenia wlosa do szklanki z goraca czy tam ciepla woda. Moj byl na samiutkim dnie <3
Podobno do wysokoporowatych wlosow wiekszosc olei dobrze, ale np kokosowy, ktory ja kiedys glupia stosowalam nie, bo wysusza. No i faktycznie cos w tym bylo, ale wtedy jeszcze nie zwracalam w ogole na to wszystko uwagi. JEstem madra po szkodzie :(

Pije pokrzywke, ale max 2 razy dziennie. A co rozumiesz przez wzmocnienie wlosow od wewnatrz?
Obrazek

jou

Post » Wto sty 12, 2016 16:29 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Co za aniołek :love:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sty 12, 2016 18:17 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Nie znałam tego sposobu, chyba zrobię, ciekawe gdzie mój się znajdzie :P
Z tym, co piszą, a co na prawdę włosy potrzebują, to niestety samemu trzeba się przekonać. Moje miały kochać olej kokosowy, a nie widziałam po tym żadnych zmian. Ogólnie po olejach tak średnio na jeża z tą poprawą stanu. Dlatego z ciekawości wypróbowałam masło do ciała (strzał w "10"! :D ).
A od wewnątrz, miałam na myśli i dietę (zdrowe odżywianie, takie jakie zalecają wszędzie :wink: , bo one wpływa na cały organizm) i nawadnianie, by dostarczyć włosom odpowiednich składników, żeby mogły rosnąć sobie zdrowsze. Czyli np ziółka ze skrzypokrzywy, siemię lniane, drożdże do picia :)
Mi w pielęgnacji pomogło bardzo zapoznanie się, z tym jak włos jest zbudowany, co się z nim dzieje pod wpływem jakiś czynników i dlaczego (np o domykaniu łusek). Dzięki temu pierwszy raz w życiu dorobiłam sie loków, które nie oklapły po 30 minutach, a trzymały się, uwaga, trzy dni! :D Tu do poczytania: http://www.wiedzmabloguje.com/2012/04/o ... dowie.html To jedna ze stron, a jest tego cała masa...

Aia

Post » Wto sty 12, 2016 18:58 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

o dzieki! poczytam w domu :D
No ja teraz zcazelam robic tak, ze jak juz umyje wlosy i splucze ostatnia maske albo odzywke, to na sam koniec, same wlosy splukuje chlodna wlode zeby domknac luski wlasnie...
to jak to, uzywasz jakiegos balsamu do ciala do wlosow czy jak?
Obrazek

jou

Post » Wto sty 12, 2016 19:06 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

jou pisze:to jak to, uzywasz jakiegos balsamu do ciala do wlosow czy jak?

Dokładnie :ryk: :ryk: Jak pierwszy raz o tym przeczytałam to się popukałam w głowę :mrgreen: W promocji była akurat ISANA: http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana-kr ... ,2895,5585 Zasada trzymania na włosach tak, jak w przypadku olei. Ja zostawiam na kilka godz. Przymierzam się do zakupu nierafinowanego masła shea, bo zdaje się że to jest to, co włosięta kochają najbardziej :)
Poczytaj albo sprawdź, bo to taniutkie, czy będzie Ci pasować woda brzozowa z Isany. Można jako wcierkę, ja biorę jako płukankę, na ostatnie polanie po myciu :)

Właśnie zrobiłam test ze szklanką. Po 10 minutach włos twardo "lewituje" na tafli wody :|

Aia

Post » Wto sty 12, 2016 19:09 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

No to masz wlos w dobrej kondycji. Niskoporowaty.
Przy moich wysokoporowatych maslo shea jest mocno odradzane... Tak to wlasnie jest jak sie wlosy roznia..
Ale o wodzie brzozowej slyszalam, jako wcierce. Jest normalnie w rossamnie?
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]