Bezczasowa norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2016 18:38 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Problem jest, że ta bakteria, która wywołuje bagno w uszach Rysia, możliwe że się "rozpełzła", bo jego wymioty w poniedziałek przed operacją podobnie pachniały. Więc pewnie lepiej będzie uderzyć konkretnie. Zresztą we Wrocławiu zauważyli i podobno zaczęli leczyć go na te uszy (surolanem, przyjechał z psem) jak tylko było jasne, że jest DT, więc powinna być jakaś poprawa a tu nie bardzo. No nic, zobaczymy.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 06, 2016 20:24 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

uszyska mogą być wtórne do reszty
albo od nich się zaczęło i poszły oczy, a potem "rozpełzło się" dalej
możliwe i odwrotnie

porządny antybiotyk pewnie i tak dostaje po operacjach
"obstawi" i resztę
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw sty 07, 2016 15:16 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Problem w tym, że bakterie dające taki smród są zwykle tymi najcięższymi do ubicia - a ponieważ zakażenie zdaje się być uogólnione (tak samo śmierdziały wymioty Rysia w dniu operacji) - więc koniecznie trzeba zadziałać całościowo. Ja po wyrwaniu zęba, Rysiaczek u wetek odsypia po wyjmowaniu sączka i czyszczeniu okolic oczu. Ok. 17ej pojadę po niego. Na przystanku jakaś pani rozcierała mu łapki jak go wzięłam na ręce (taki biedny, taki przemarznięty, taki kochany etc.), jak przechodziliśmy na pasach to inna pani zwróciła mi uwagę, że taką biedę to trzeba na rękach nosić. No kolejny z efektem Toperka :roll: .
U nas szaro, mokro i zimno :201431
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sty 07, 2016 16:12 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Oj, wyrywanie zęba zimą :strach: współczuję
Biedniście oboje z Rysiem...
:201461
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sty 07, 2016 18:41 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

W zasadzie to o tyle biednam, że w ekspresowym tempie tworzą mi się stany zapalne - od wtorku po południu do wczorajszego popołudnia już niezły wyhodowałam, więc wyrwanie trochę trwało i bolało mimo pierdyliona znieczuleń zastosowanych przez panią dentystkę :1luvu: . Miałam już kiedyś takie coś rwane i wiem, że przy pewnym pośpiechu i luźnym podejściu do bólu u pacjenta potrafi to naprawdę konkretnie boleć. Tym razem było nieźle i prawie mnie już nie boli, choć lekkie rozpieranie w zębodole czuję - na szczęście mam antybiotyk, więc mi się ten stan zapalny nie rozhula. No i przydaje się magiczny szal - zakutana po nos jestem bezpieczna i żaden zimny podmuch mnie nie dorwie. Zresztą dziś cieplej niż ostatnio - dlatego śnieg topnieje i mokro jest bardzo.
Rysiaczek ma znów szwendaczka - bo po sedacji ten typ tak ma, że robi się gadatliwy i ruchliwy jak diabli. Prawie całą drogę w autobusie (nie było taksy psiej) spał, wyłamując mi nieomal rękę. Biedny chciałby zjeść, a nie może do jutra rana. Pić dopiero po 23ej. A on tak lubi papusiać, chudzinka moja słodka :1luvu: . Trudno, trzeba to będzie jakoś znieść.

Alienor

Post » Czw sty 07, 2016 19:37 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Wspólczuję bardzo, po wyrwaniu zęba to należy Ci się ciepłe łóżeczko, a tu zapylać z Rysiem. Rysiu też biedny, nie wiem które z Was bardziej :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sty 07, 2016 19:53 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

A jaka to różnica z tym zębem zimą a latem? Nie żebym się czepiała - po prostu nie wiem :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sty 07, 2016 20:06 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Moim zdaniem latem gorzej.Pamiętaj-nie ogrzewaj,nie otulaj,zimny okład na tę okolicę(byle nie odmrozić policzka) i nie spać na tej stronie(twarzy :wink: ).
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt sty 08, 2016 8:41 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Tak, w upały rwać też paskudnie.
Najlepiej rwało mi się jesienią :wink: 8)
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt sty 08, 2016 9:28 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

morelowa - jak jest świeżo wyrwany ząb, to dziąsło z okolicą są bardziej wrażliwe i lodowaty podmuch potrafi solidnie zaboleć. Z kolei latem gorzej się goją takie rany.
Rysiu był dziś rano szczęśliwy - dostał pełną michę ryżu z wołowiną i mógł się nareszcie najeść. Po czym poszedł w kurs po miskach kocich bo czuł z nich resztki bozity. Dam mu jeszcze po południu, przed wyjazdem do pracy i w nocy trzecią porcję papu. A jutro mamy znów kontrolę.

Alienor

Post » Pt sty 08, 2016 15:09 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Rysio grzeczny kot tzn. pies jest i zjada wszystko do "czysta"
bo On twardy gość, nie mientki jest
a przy jedzeniu i stada przypilnuje - czy tak samo grzecznie zjadło :mrgreen:
chopak pomaga jak może :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Sob sty 09, 2016 19:27 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Chłopak się dziś nachodził, bo część drogi na i z kontroli pieszo zaliczyliśmy. Niestety ode mnie do tych wetek jeżdżą 2 autobusy w sumie raz na godzinę, więc jak minimalnie się spóźniliśmy na jeden, to pojechaliśmy innym, od którego kawałek trzeba dojść. Było ciepło i pogodnie, Rysiu odpowiednio ubrany, więc nie zrobiło to na nim wielkiego wrażenia a przynajmniej się chłopak wychodził jak lubi. Kontynuacja leczenia, opatrunek zdjęty. Zaszyte powieki Rysiaczka nie wyglądają źle, mimo srebrnozielonych obwódek (odkażacz), ale chyba go dość ostro swędzą, więc po to, by sobie nie zaszkodził musi nadal nosić abażur. Apetyt niezmiennie dopisuje, podobnie jak pogoda ducha. To ja jestem ta zdołowana (pogodą), bo znów się zrobiło szaro i zaczęło siąpić, przez co przespałam część dnia. W sumie już u wetki w poczekalni omal nie zasnęłam na chrapiącym Rysiu... W dodatku prawie zabiliśmy z kotkami myszkę, więc zrobienie czegokolwiek w necie jest utrudnione, bo nie do końca kontaktuje.

Alienor

Post » Sob sty 09, 2016 19:32 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Alienorku, a podeślij Ty mnie nr konta na PW. Twojego konta.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sty 09, 2016 20:59 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

zgrana z Was para - stereo chrapiące :D
Obrazek

Kinnia

Post » Sob sty 09, 2016 21:08 Re: Sylwestrowa norka Alienorka

Zaglądam i cieszę się, że Rysiula trzyma się dzielnie.
Ty też trzymaj się :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]