Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 23, 2015 15:35 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

To my jakby świątecznie...
Obrazek
Dostalam od pani od jarzyn garstkę sianka. Pani po prostu zakłada , że nikt inaczej... Ale i tak się ucieszyłam bo sianko pachnie obłędnie pięknie. Włożyłam na małą , ulubioną tacuszkę, żeby położyć na nim gruszki. Żeby ładnie i pachnąco...
Migdał lubi takie ziołowe zapachy [czasem się tarza w torebkach z ziołami, jak położę na wierzchu] , więc postanowił najpierw pogrzebać sobie, a potem się wyłożyć, a właściwie włożyć do tacki. Niech ma.

Dziś usłyszałam takie życzenia:
NIECH NAJGORSZY DZIEŃ NOWEGO ROKU BĘDZIE LEPSZY OD NAJLEPSZEGO W STARYM.

To takie właśnie życzenia dla wszystkich nas lubiących i nielubiących, wraz ze świątecznymi najweselszymi - dołączam.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 23, 2015 15:47 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Niech tak się stanie !
Piękne życzenia.

Wszystkiego dobrego w te Święta, Wesołości, odpoczynku i pogody ducha.

Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 24, 2015 16:22 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Migdałek wygląda na sianku rozczulająco :)
Życzenia znam i uważam za jedne z fajniejszych. Także życzę Tobie i kotom tego samego.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt gru 25, 2015 13:13 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

ObrazekObrazek

z najlepszymi życzeniami dla naszych fszystkich przyjaciół i koleguf
natchniony magiom śfiont Niki
śfjontecznie z muszkom Rolfik
niewątpliwie zadżumiony fotooperator
Baba Percia, Moris , Parys no i ja
:mrgreen: Tuliś

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon gru 28, 2015 15:14 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Pozdrawiam poświątecznie :D
Oby do wiosny!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto gru 29, 2015 8:04 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

przecież teraz jest wiosna 8)
kurtka niepotrzebna

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto gru 29, 2015 8:07 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Wiosna się właśnie skończyła :placz:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 31, 2015 17:18 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Niech Nowy Rok 2016 spełni Twoje wszystkie marzenia ukryte w głębi serca...
:1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 01, 2016 8:15 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

No, i mamy ten nowy rok... okaże się jaki :mrgreen: W końcu to tylko wymyślony przez ludzi kiedyś podział czasu :wink:
Ale i tak - jak codziennie - życzymy WSZYSTKIM najlepszego życia !

Odpalali te głupie petardy jak tacy sami głupi :twisted: Pierwszy raz tak wcześnie w Opolu strzelali dość konkretnie [ok.22] a o 24 obudziła mnie - bo oczywiście zdążyłam zasnąć :mrgreen: - potężna kanonada z różnych stron. I też wyjątkowo długo się wygłupiali, a potem po jakiś przerwach - znowu zdążyłam zasnąć - sobie przypominali.
Usiłowałam dojść w jakich miejscach strzelają, bo dość naokoło mi wychodziło. Olał ich też. Skoro niektórzy potrzebują dla szczęścia swojego wygłupów to trudno.
Boje się tylko o zwierzęta. O ptakach myślałam i rano z ulgą stwierdziłam, że całe stado się stawiło na śniadanie :D no, zakładam,że całe.

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 02, 2016 18:43 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Znowu nie dotrzymam obietnicy nie gadania po próżnicy... czyli o pogodzie. No, ale nie mogę.. no, bez jaj kurde! Kilka dni temu +12, teraz -12 :twisted:
Jak żyć?? Ja to dam radę i moje koty, ale co z tymi na zewnątrz?? Koty wiedziały co robią żrąc na potęgę - jednak się znają na przepowiadaniu pogody.
Zresztą mieszkanie mi się i tak wychłodziło od razu.

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 02, 2016 22:14 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Obserwując swoje koty możesz przepowiadać pogodę :piwa:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie sty 03, 2016 7:01 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Dokładnie. Dziś jedzą mniej - idzie ocieplenie. Może być, że powoli, ale idzie :lol:
Poza tym, że podkręciłam ogrzewanie wieczorem... :mrgreen: Jednak temperatura w okolicach 20st satysfakcjonuje mnie tylko na zewnątrz - w mieszkaniu nie!

W sumie i tak odczuwam nijakie przygnębienie - sytuacja w kraju w ogóle mnie nie satysfakcjonuje, co otworzę radio to albo mnie szlag trafia, albo totalne przygnębienie. Wczoraj się ze złości i bezsilności po prostu poryczałam - słyszałyście o nowelizacji ustawy o prawie łowieckim? Toż to draństwo niebywałe :evil:
A nie mogę nie słuchać radia bo nie wiadomo co może nas zaskoczyć. Na fb nie byłam z 1,5 mca i się nie wybieram - ze strachu co mogę tam zobaczyć :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 19, 2016 16:00 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Obrazek

morelowa

Post » Pon lut 15, 2016 13:08 Re: Migdałowo. Morelowo z wysokim cukrem :(

Wróciliśmy od weta. Jakąś chwilę temu ale nie mogę się ogarnąć :(
Morela ma cukrzycę - dziś rano 423 jakichś tam jednostek.
Strzykawki, igly, insulina... 3x w tygodniu przyjechać na badanie krwi, potem 2, potem ..itd - dla ustalenia dawki. Szybki kurs robienia zastrzyków.
Próbki chrupek RC http://zooart.com.pl/product-pol-5446-R ... m=referral [tylko taki link znalazłam ze składem :twisted: ]
To dość nagła sytuacja - niedawno Morela zaczęła pić dużo - ekstremalnie dużo - i tak samo sikać. I chudnąć. W oczach. To praktycznie wszystkie objawy. Je, śpi, warczy na Migdała..
Sytuacja dla mnie zupełnie nowa , żadnego doświadczenia.
Czytam wątek cukrzycowy, ale słabo mi idzie - mam mgłę w mozgu. Na razie z pierwszej strony się dowiedziałam , że insulina, którą dostałam , to właśnie ta, której się nie poleca...
Najważniejsze dla mnie jest to jak żywić futra. Ta karma RC to ponoć taka, która ma mało węglowodanów, ale one i tak jedzą ich mało. I RC to -mówiąc eufemistycznie - nie jest ulubiona karma przeze mnie. Przez koty tak - rozdałam po kilka chrupek i Migdał chyba nigdy do tej pory tak się na nic nie napalił. Moreli też smakowała.
Do d... :placz:

Obrazek

morelowa

Post » Pon lut 15, 2016 22:13 Re: Migdałowo. Morelowo z wysokim cukrem :(

oj to się narobiło...biedna Morelcia, jakoś sobie z tym poradzicie. Wierzę w Was :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]