Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA str 60

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 28, 2015 14:42 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

A ja sobie myślę, że może bym ciasto/ciastka jakieś przywiozła... bo musi to być coś, co przetrwa 6-7 godzin podróży :wink:
Jakieś propozycje?
I mam do tego 2 butelki smakowitego alkoholu, który czekał na wyjątkowa okazję 8)

Dla mnie mousaka brzmi smakowicie i wegetariańska i z mięsem.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon gru 28, 2015 14:53 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

PixieDixie pisze:Mousaka to taka zapiekanka grecka.
Ziemniaki, Baklazan, Cukinia (Mieso mielone w sosie pomidorowym) Na gore beszamel.
Bo ty mleko / jajka takie rzeczy jesz czy jestes calkowicie weganka? Jak z rybami u CIebie?
Przepraszam ze tak dopytuje ale nie chce wtopy zaliczyc :D

Dziękuje, że pytasz :) Nie jestem weganką. Nie jem ryb. Nic co żyje i się rusza... albo żyło ;p jajka jem :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon gru 28, 2015 16:52 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Eee no dziewczny ja to myslalam ze to bedzie babski zjaaaazd. Co Wy. Po co te chłopy?
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Pon gru 28, 2015 17:55 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Mój panikuje i wymyślił siłownie :D Też myślałam, że babski. Mój mnie zawozi i po mnie przyjedzie.

klaudiafj

Post » Pon gru 28, 2015 18:03 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Hahahahaha :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon gru 28, 2015 18:49 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Klaudia no i super! Nie trzeba wszedzie dwojkami jezdzic. A od M jaki by cudowny nie byl, zawsze mozesz troche odpoczac :D
Obrazek

jou

Post » Pon gru 28, 2015 18:53 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

No słuchaj kochana :) my nigdzie dwójką mi nie chodzimy i jak najbardziej jestem za odpoczynkiem od niego gdyż siedzimy sobie na głowie 24h/dobę pracując razem w jednym mieszkaniu :)
Czekam właśnie od kilku godzin żeby poszedł na siłownię to odpocznie od niego te 2h ;)

klaudiafj

Post » Pon gru 28, 2015 19:06 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

klaudiafj pisze:No słuchaj kochana :) my nigdzie dwójką mi nie chodzimy i jak najbardziej jestem za odpoczynkiem od niego gdyż siedzimy sobie na głowie 24h/dobę pracując razem w jednym mieszkaniu :)
Czekam właśnie od kilku godzin żeby poszedł na siłownię to odpocznie od niego te 2h ;)

Siostro :1luvu: :1luvu:
No my jak tylko obejrzymy wiadomosci to kazde idzie w swoja strone dzisiaj, M na silownie a ja na aqua aerobic :D
Obrazek

jou

Post » Pon gru 28, 2015 20:21 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Hahaha a moj siedzi na 2 koncu mieszkania... i prawie jak by chopa nie bylo :P

Robie dzisiaj znowu buleczki... ^^ :D Moj kochany ... robot ... zagniotl mi tak ciasto jak ja nigdy niepotrafilam :D Teraz do 21 ladnie ma wyrastac :D
Zmywarka puszczona, odkurzacz odkurzyl choc mam wrazenie ze troche to mieszkanie dla niego za duze i nie ogarnia ;)

Jak mi maselko zmieknie znowu zorbie maselko czosnkowe.. zostala reszta wina i bedzie uczta jak sie patrzy :) Koty buszuja. Pixior spi - update wlasnie go rozruszalam troche pogonil za sznurkiem ;)

NIe ma spania ile mozna spac:D

Ale sie z M. wkurzylismy.... patrze przez okno tak z godzine temu... i co widze... jakis wiesniak na niemieckich blachach na bezczelnego zaparkowal na trawniku przed blokiem!!
Juz wyjasniam cale moje oburzenie... mieszkamy na malym osiedlu raptem 7 klatek (3 bloki "podwojne" i 1 pojednczy). Jestemy odgrodzeni plotkiem, ale nie mamy czegos takiego jak "Szlaban". Kazdy zmieszkancow ma swoje miejsce parkingowe. I mieszkancy parkuja na swoich miejscach, goscie lub jesli jest wiecej aut w rodzinie .. parkuja "Za plotem" ale jest miejsc wystarczajaco duzo. Tym bardziej ze dorobili jeszcze jakis czas temu ogolnodostepnych miejsc.

My mamy tak ze dwa bloki - lacnzie 4 klatki sa frontami "do siebie" jest ladny chodniczek, trawniczek... miedzy blokami tam od tej strony gdzie nie ma wejsc tez sa trawniki. Jest to ladne zadbane, cieszy oko. I cholera jasna... jakis wiesniak... nie mieszkaniec, bo mieszkaniec ma swoje miejsce tylko cholera przyjezdny... naniemieckich blachach zaparkowal na bezczela na trawniku! Wjechal na brutala i tak zostawil. No moj maz wzial, ubrals ie specjalnie ja napisalam kartke a on polecial mu wsadzic ja za wycieraczke "nie parkuj na trawie wieśniaku !!!!" No po prostu w nas sie zagotowalo.

Ciekawe czy w DE tak samo wiesniacko parkuje!
Ostatnio edytowano Pon gru 28, 2015 20:28 przez PixieDixie, łącznie edytowano 1 raz

PixieDixie

Post » Pon gru 28, 2015 20:24 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

:ryk: :ryk: :ryk: będą jaja jak Was zobaczy z okna jak lecicie z tą kartką :ryk:

klaudiafj

Post » Pon gru 28, 2015 20:31 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Nawet jesli widzial to phi! Taka prawda. Nie bedzie ladnego trawniczka dewastowal. Mysli ze przyjechal z zachodu to wolno mu wiecej?

A wisi jak byk w kazdej klatce kartka. Ze prosi sie by mieszkancy byli wyczuleni na to aby goscie parkowali za plotem!

PixieDixie

Post » Pon gru 28, 2015 22:22 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

PixieDixie pisze:Nawet jesli widzial to phi! Taka prawda. Nie bedzie ladnego trawniczka dewastowal. Mysli ze przyjechal z zachodu to wolno mu wiecej?

A wisi jak byk w kazdej klatce kartka. Ze prosi sie by mieszkancy byli wyczuleni na to aby goscie parkowali za plotem!

A to się zdziwi jak zobaczy kartkę, na zachodzie a szczególnie w Niemczech to na pewno tak nie parkuje bo dostał by mandat. Tam jest jednak niemiecki porządek, chociaż obecnie już mniej bo więcej tam innych narodowości a oni to już jak chcą.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto gru 29, 2015 7:52 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

1:0 dla nas :P po 2h auto znalazlo sie za plotem :P

PixieDixie

Post » Wto gru 29, 2015 8:46 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

PixieDixie pisze:1:0 dla nas :P po 2h auto znalazlo sie za plotem :P

Uśmiałam sie z historii! :ryk:
I jeszcze wygraliście :ryk:

Ja pamietam sytuacje z parkingu.
Stanęłam jak przystoi w swoim miejscu parkingowym, tak ze wysiąść potrafiłam spokojnie. Wracam z zakupow no i jakis palantino stanął tak ze nie mogłam nawet dojść do drzwi zeby otworzyć, o wejściu juz nawet nie wspomnę. Zagotowało sie we mnie...
Wyciągnęłam kartkę z torebki, marker ( mam taki zestaw młodego buntownika ) i napisałam to i owo :mrgreen: ludzie co widzieli moje zdenerwowanie i kartkę śmiali sie, ja wsiadłam za kierownice od pasażera i odjechała. Gdybyśmy mieli jakis samochod "roboczy" nie zawahalabym sie porysować tego głupka :twisted:

Chyba nabędę karnego kutasa za zle parkowanie na Allegro :twisted:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]