Do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2015 22:41 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Moli nie licz mi tak bo sie zalamie :D Juz nie moge wysiedziec.. Ale mam ksiazke wiec chociaz tyle :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro gru 23, 2015 16:31 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

A to nasza tymczasowa persica, ktorej dalam na imie Grażyna :D
Grazynki historia jest smutna, bo znaleziono ja zostawiona w transporterku za toi toiem przy autostradzie :( Ma kolo 6 lat.

Obrazek

A dzisiaj minelo pol roku od smierci Rysia
Obrazek

jou

Post » Śro gru 23, 2015 16:37 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Rysiuniu [']

Grażynka jaka piękna, ale tych ludzi, co jej to zrobili, to bym... uch, powstrzymam się ze względu na Swięta :? :evil: wstrętne bydlaki.
Ale dobrze, że do Was trafiła, mam nadzieję że chłocy ją miło powitali? Taka kobieta do nich zawitała! :1luvu:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro gru 23, 2015 16:46 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Ale ktoś jest podły, to niewyobrażalne! I zostawiona ona została na znalezienie czy na umarcie i nie znalezienie? Na szczęście ją znaleźli, a najgorsze życzenia ślę do tego kto to zrobił. Imię wspaniałe dla niej - toż to prześliczna Grażynka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rysiuniu kochany [*][*][*] Wiem, jak Ci Kiruś smutno... dziś mi tak samo smutno, że nie mam mojego Maciusia. Nie mam nawet, kiedy jechać do niego na cmentarz :( Może uda się jutro!

Razem z całą moją czwórką, bo zawsze będę liczyć mojego Aniołka Maciusia, życzymy Wam szczęśliwych świąt razem z cudną Bożenką, fajnie, że macie ją na święta :) :1luvu:

Obrazek
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro gru 23, 2015 17:02 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Jestem z Tobą i łączę się w smutku. Pół roku i wieczność i mgnienie oka :(

Persica cudo :1luvu: :1luvu: Co prawda nie podobają mi się długowłose koty, ale persiaka chciałabym mieć na tymczasie... A do tego ta pani jest (chyba)szynszylowa Obrazek Normalnie pozazdrościłam Ci :oops:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro gru 23, 2015 17:02 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Dzieki dziewczyny :)
Klaudia wielkie dzieki za zyczenia! :* Widzimy sie w styczniu nie?
Na razie spotkanie chlopakow z Grazyna bylo krociotkie zeby sie nie denerwowali wszyscy bo babka juz zaczela prychac. Na razie nic nie je. Jest mega chuda ale wyniki ma czyste i test bialaczkowe tez. Siedzi na najwyzszej polce w lazience na razie. Wylizala tylko po glebokim zastanowieniu musik z witaminami.
Obrazek

jou

Post » Śro gru 23, 2015 21:57 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Batmanku, Kocie Nixonie, Grażynko oraz Wy, ich Duzi!
Chciałybysmy Wam ze Stellą życzyć udanych, szczęsliwych Swiąt. Niech Wam ten czas minie radosnie i zgodnie, a Wasze marzenia się spełnią.
Stella mówi, że Grażynkę sciska szczególnie mocno - ona też niedawno była nowa w domu i wie, jakie to stresujące. Ale trafiła na dobrych Dużych, szczęsciara, więc wszystko się poukłada!
Wesołych i do siego!
-Stella i Kasia
Obrazek

KatS

Post » Czw gru 24, 2015 0:14 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Biedna Grażynka... kurna.... a zeby tych co ja zostawili... zeby ich tak ktos zostawil!! W szambie!!
Grażynka jest piekna!!

Kira przytulam mocno!! Pół roku... a ból ten sam... :(

Jako że już jest Wigilia... wszystkiego dobrego! Wesołych świat i pociechy z kotów!! By ten nadchodzący rok był 100 x lepszy od tego mijającego.
Poczochraj koty odemnie i pozdrow M.

Daj jutro znac jak znajdziesz chwile jak tam zaloga :)

I do zobaczenia w styczniu mam nadzieje u mnie ;D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw gru 24, 2015 14:06 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Dzięki dziewczyny za życzenia! Dla Was też wszystkiego najlepszego i żeby kotełki były zawsze zdrowe :)

A co do Grażyny, to jest to dama bardzo waleczna. Ogólnie prychająca i warcząca :D W nocy wypełniła kuwetkę tym, czym powinna. Chociaż tyle. Z jedzeniem nadal jest problem. Próbowałam już 3 suchych karm i nic. W nocy zjadła trochę szyneczki, ale jak jej dołożyłam to już nie. Wody nie, mleka nie. Wstrzyknęłam jej trochę na chama pół strzykawki wody, oczywiście foch życia :D
Za poleceniem koleżanki kupiłam gourmeta w sosie pomidorowym bo podobno mało który kot tego nie lubi. Z miseczki ani talerzyka nie zaskoczyło. Ale jak rozsmarowała gourmeta po całej pralce to i owszem. Więc tyle dobrze, że coś tam zjadła..
Jest naprawdę bardzo chuda...
Obrazek

jou

Post » Czw gru 24, 2015 14:21 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Albo faktycznie stres i foch i dlatego Grażynka nie je albo może ma ciało obce w brzuszku. A może w nocy coś podjada ale tego nie zauważyłaś bo mało zjadla. Na pewno za niedługo zacznie jeść i pewnie nadrobi :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 24, 2015 14:57 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 24, 2015 15:08 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Moja Stella w stresie pierwsze 3 dni u nas w domu nic nie jadła. Drugiego dnia trochę wypiła ale tylko jak jej podawałam dosłownie po kropelce do zlizywania z dłoni. Byłam cały czas w kontakcie z weterynarzem, po 3 dniach miałam przyjechać na kroplówę ale naszczęscie zaczęła jesc. Stres tak może działać...Grażynka ma za sobą bardzo przykre chwile, musi trochę pewniej się poczuć.
No chyba że jest aż tak kaprysna, ale z reguły koty bardzo głodne jednak się przełamią i cokolwiek zjedzą, wybrzydzają dopiero z pełniejszym brzuszkiem...
Trzymam za damulkę kciuki!

KatS

Post » Czw gru 24, 2015 16:14 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Obrazek
Z nadejściem pierwszej gwiazdki,
życzę Wam, byście spędzili ten wieczór tak, jak tego najbardziej pragniecie,
otoczeni przez tych, których kochacie najbardziej na Świecie.
:)

PS Wiadomo, że kocie trzeba dać czas na aklimatyzację. Nie od razu Rzym zbudowano :ok:
Talerzyk był, ale czy całkiem płaski? Ponoś niektóre persy tak wola (choć Ona akurat nie z tych wklęsłonosych)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw gru 24, 2015 18:32 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Wszystkiego najlepszego na te Swieta :1luvu:
Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw gru 24, 2015 19:43 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz.II + DT dla Grazynki

Mam nadzieje ze Grażynka zacznie jesc ładnie. Mysle ze trzyma ją stres. Spokojnie dajcie jej czas.
Jest pięknej urody :201461

A ci którzy ja zostawili niech ... Nie dokończę bo mi szkoda nerwow :evil:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]