Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 16, 2015 23:13 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Ja jak jestem sama w domu to nie gotuję, chyba że mnie najdzie fantazja (czasem się zdarza), zazwyczaj jem cokolwiek bądź (to widać po tym, jak mi się ubrania kurczą ostatnio). Jak jest TŻ to zwykle on gotuje, bo lubi na szczęscie ;) ale czasem jak później wraca z pracy no to trzeba ruszyć doopencję i cos przygotować... :(

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro gru 16, 2015 23:16 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Ja dla dwóch osób gotuję jak dla czterech :D M. lubi sobie zjeść :D Kocham kompot z suszu - wypiłabym nawet te 700 litrów :D ależ mi smaka zrobiłaś :)

Powodzenia jutro :) Ja już bym płakała przed takim dniem :) Śmieszne, że nie umiesz doprawić małej ilości hehehe :D Już na chochle :) Ja sobie nie wyobrażam takiego gara na tyle osób, choć byłam raz na kuchni w DPSie i tam były gary, że można człowieka ugotować ;)

Ponoć jak się nie myśli o tym i się robi rzeczy dla przyjemności i się jest od stresowanym to wtedy wychodzi :mrgreen: Dlatego ponoć zawsze warto wyjechać na urlop ;) Rozumiemy się, hę? 8)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 17, 2015 7:31 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

klaudiafj pisze:Ponoć jak się nie myśli o tym i się robi rzeczy dla przyjemności i się jest od stresowanym to wtedy wychodzi

Dlatego mi nic nie wychodzi. Ale w sumie wiem o tym, co nie zmienia faktu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 17, 2015 10:23 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:No wlasnie nie kazdy lubi kompot z suszu, dlatego bedzie tez alternatywa 300 l kompotu z truskawek :mrgreen: mniam :mrgreen:
Do tego mamy barszcz z uszkami, pasztecik z kapusta i grzybami oraz sernik i piernikowa choinka :mrgreen:

Przechowuje sie to w chłodniach :ok:

czyli razem 1000l to picia? 8O
ja lubię kompot z suszu, a właściwie to owoce z niego, takie mieszane :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 17, 2015 10:44 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Co do gotowania, to u mnie gotuje mąż, przyznam, że jest w tym lepszy. Ja jestem lepsza w sprzątaniu : )

Umeczka

Od: Czw gru 17, 2015 10:36

Post » Czw gru 17, 2015 11:37 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Trzymam kciuki za dzisiejszą Wigilię w pracy :ok:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Czw gru 17, 2015 12:06 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

To dzisiaj będzie winko co? I zasłużone leżenie do góry nogami :D mąż zrobi kolacje, a co! Powiedz mu, że Bytomskie Łobuzy w niego wierzą iż da radę :ok: :mrgreen:

Mój dziś pasztecik dla kotów (a ma tyle lat doświadczenia :evil: ) pokroił widelcem na wielkie kostki i podał kotom. Tośka się darła cały ranek. W końcu stwierdziłam, że może głodna, patrzę do miski a tam piramida egipska, zbudowana z dużych kostek pasztecika. Zabrałam to jedzenie i poszłam do m. i mówię - to jest do kotów, czy do psa? Wejrzał tylko :roll: Musiałam dać drugi pasztecik, musik wręcz, pognieciony widelcem tak co by była lekka kopułka napowietrzniona a nie taka przyklejona do talerza - co on o tym nie wie?! 8O :mrgreen: Tosia wtranżalała aż jej się uszy trzęsły :ryk: Postanowiłam, że za każdym razem jak tak będzie japę drzeć to będę dawać jej coś do jedzenia - najedzony kot i wygrzany od kominka nie ma siły drzeć japy :twisted:

klaudiafj

Post » Pt gru 18, 2015 16:48 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Pozdrawiamy Molinki.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 18, 2015 17:01 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

:mrgreen: :D dzień dobry !
wyspałam się ! wstałam o 11 i pojechałam załatwiać sprawy swoje na mieście :D taki dzień wolny od pracy jest super, wszystko idzie mi jak po maśle dziś.
zrobiłam super zupe jarzynową, drugie danie, posprzątałam, wstawiłam kilka prań i czekam na męża aż wróci z siłowni i będziemy ubierać choinkę :mrgreen: przez weekend siedzimy w domu, to będziemy łapać jak będzie lecieć :mrgreen: :ryk:

w pracy wszystko się udało, nawet kompot z suszu który pierwszy raz gotowałam bardzo smakował gościom :mrgreen: musieli dogotowywać jeszcze, bo mój poszedł w tempie ekspresowym 8) cóż... brawo ja :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt gru 18, 2015 17:49 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Ceś Ćiocia :) Jest Fuksik? Obrazek

I zaś mi przypomniała o tym kompocie z suszu i mam teraz znowu wielki smak :) Wiedziałam, że uda się świetnie! :) To będziecie mieć super weekend - w domu z kotami i z ubieraniem choinki :ok:

klaudiafj

Post » Pt gru 18, 2015 18:00 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Marta, brawo Ty :D
100 litrów kompotu, to brzmi, jak coś nie do ogarnięcia 8O

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt gru 18, 2015 18:09 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze::mrgreen: :D dzień dobry !
wyspałam się ! wstałam o 11 i pojechałam załatwiać sprawy swoje na mieście :D taki dzień wolny od pracy jest super, wszystko idzie mi jak po maśle dziś.
zrobiłam super zupe jarzynową, drugie danie, posprzątałam, wstawiłam kilka prań i czekam na męża aż wróci z siłowni i będziemy ubierać choinkę :mrgreen: przez weekend siedzimy w domu, to będziemy łapać jak będzie lecieć :mrgreen: :ryk:

w pracy wszystko się udało, nawet kompot z suszu który pierwszy raz gotowałam bardzo smakował gościom :mrgreen: musieli dogotowywać jeszcze, bo mój poszedł w tempie ekspresowym 8) cóż... brawo ja :lol:

brawo TY :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt gru 18, 2015 18:41 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Aia pisze:Marta, brawo Ty :D

1000 litrów kompotu :ryk:
100 litrów to gotuje codziennie :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt gru 18, 2015 18:43 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
Aia pisze:Marta, brawo Ty :D

1000 litrów kompotu :ryk:
100 litrów to gotuje codziennie :mrgreen:

Tak! z wrażenia zjadłam jedno zero :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt gru 18, 2015 18:44 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

a ja jeszcze nie kupiłam suszu na kompot :placz:
nic u Ciebie nie zostało? :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]