Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Pon lis 30, 2015 14:56 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak dwa :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lis 30, 2015 22:03 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak a propos, jak moje kieszonki i inne duperele...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto gru 01, 2015 10:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Meg, pisałam do Ciebie ws kieszonek. Czekałam na odpowiedź, nie chciałam robić samowolki, bo a nóż pomysły Ci się nie spodobają. Jak byś jeszcze raz zerknęła na moją wiadomość i powiedziała, co Ci pasuje, to bym je machnęła. Reszta leży zrobiona (choć nie wiem dobrze... musisz przymierzyć..). W Warszawie będę w przyszłym tygodniu, może jakoś da się umówić.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro gru 02, 2015 11:17 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Asiu, przecież odpisałam od razu... 8O

Edit - aż poleciałam na pocztę i rzeczywiście, nie widzę w wysłanych. O matkozcórkom. Musiałam kliknąć nie to co trzeba.
Dżisas, czemu nie monitowałaś, że się tak wyrażę??
Teraz muszę to spokojnie obejrzeć jeszcze raz, a jestem w pracy, więc dopiero wieczorem.
Asiu, słowo daję, że nie wiedziałam, że nie doszło! :-?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro gru 02, 2015 11:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Chochlik jakiś... Widziałam, że przeczytałaś. Uznałam, że może coś się u Was dzieje (a miewasz Ty te przygody) i czekałam cierpliwie na odpowiedź. Potem żar tropików minął i szczerze czas do dziś mi zleciał nie wiem kiedy... Ale kieszonki są poprane, rozprostowane, obrobione, ułożone i tylko je przyszyć, więc szybko powinno pójść. Jak dookreślisz do weekendu, to na przyszły tydz się umówimy na odbiór :ok:

Właśnie skleiłam sobie palce Kropelką :roll: I ta myśl galopująca "w trakcie", że kupiłam nie tak dawno temu całe, wielkie opakowanie rękawiczek gumowych, które leżą(!) :roll: Tak, to jest się brać za pracę z rańca, przed kawą, kiedy wszystkie funkcje mózgu się jeszcze nie uruchomiły :201427

Aia

Post » Wto gru 08, 2015 13:12 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Obrazek
:)

klaudiafj

Post » Wto gru 08, 2015 14:31 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Piękny pejzaż. Bardzo chciałabym mieć za oknem taki widok. Niestety wszystko psuje dowolność w architekturze, każdy domek w innym stylu, w innym kolorze, Nowy obok rudery, dachy co jeden to w innym kształcie... Wolałabym, jak to np w Anglii bywa, by było to jakoś unormowane, jednorodne.
Ale i tu bywa klimatycznie, tylko inaczej:
Obrazek
W oknie jest jeszcze czarny kot (gdyby ktoś się nie domyślił :mrgreen: )
Obrazek
Ja na powrót mam gorszy okres. Śnią mi się niekoniecznie dobre sny. Łzy same płyną, ciężko jest pracować z wilgotnymi oczami. W środku boli.

Aia

Post » Wto gru 08, 2015 16:51 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

A jakie Ty masz wykształcenie? Coś z architekturą albo sztuką?
Myślę, że jakbyś mieszkała w takim miejscu jak w Anglii gdzie są rzędy tych samych domków to dostałabyś szału - słyszałam, że to jest bardzo niefajne, nudne i przewidywalne.

Fajna chałupka, super, że jest czarny kot w oknie :) Chyba ciężko utrzymać taki domek w dobrym stanie i ciekawe jak z ogrzewaniem. Też bym wolała taki domek jak mieszkanie w bloku :) Kawałek swojego podwórka i śnieg :)

Ja też mam doła, trzyma mnie już drugi tydzień. Nie umiem się odnaleźć, jakbym się zgubiła ;p Może to przez pogodę... :/

klaudiafj

Post » Wto gru 08, 2015 17:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Psychologia i dekoratorstwo wnętrz też się otarło o mnie :wink:
Niestety drewniane domki się rozsypują. Wielka szkoda.
Mogłabym w tak jednolitym miejscu mieszkać. Bardziej drażni mnie zero pomyślunku, co do zagospodarowania przestrzeni, niż monotonia. Ale np włoskie Burano uważam za cudne i magiczne miejsce: https://www.google.pl/search?q=burano&e ... QQ_AUIBigB

Aia

Post » Śro gru 09, 2015 8:15 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Też mi się ta drewniane podobają. I całą ulica takich by mi się podobała, szczególnie jakby nie było jakichś dziwnych przybudówek. Taki, podobny, domek jest koło ZOO na wyspie i kiedyś zrobię zdjęcie jak nie zapomnę aparatu.
Ale - wszystko pięknie, tylko czy ludzie, którzy tam mieszkają cieszą się z tej urody, czy może woleliby trochę komfortu? np. ciepłe wnętrze? Spójrzcie na te okna, na przegniłe deski.
Jasne, najlepiej by było żeby gmina/miasto/hipotetyczne państwo , po prostu z marszu musiały ratować-remontować takie budynki. Ale nie będą tego robiły prawdopodobnie, a też prawdopodobnie, jak ktoś mieszka w takim domku i mieszka, to go nie stać.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 09, 2015 8:32 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Masz rację, Morelowa. To nie są chaty "stylizowane" na stare, one takie są. Połatane czymsięda. Mieszkać w takich warunkach bym nie chciała. Nie odżałuje ich, bo powinno się je wpisać w katalog zabytków, kultury narodowej.

Aia

Post » Czw gru 10, 2015 14:04 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

http://www.wegetarianin.pl/ajvar-pasta- ... -1945.html proszę, częstuj się :D Właśnie przeglądam ofertę sklepów, bo czas pomyśleć o zakupach na wigilię :)

klaudiafj

Post » Czw gru 10, 2015 23:23 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Oooj :D Brałabym!
Też się dziś zaczęłam zastanawiać, co trzeba kupić. Ale na razie nie mam pomysłu.
Za to przywiozłam sobie od Babci ozdoby słomkowe i będę ubierać "patyczaka", tylko muszę poszukać jeszcze jednej gałązki do idealnego kształtu. Ususzyłam również plastry pomarańczy :) Nie sądziłam, że się uda, a jednak. Mam dylemat czy pójść w całkowicie naturalną dekorację choinki czy dodać kolorowe bombeczki. Pewnie wyjdzie w praniu

A tak poza wszystkim innym, to polecam: viewtopic.php?f=27&t=172092 Widziałam na żywo. Misterna robota. Jest się czym zachwycać. I cel zbiórki słuszny.

Aia

Post » Pt gru 11, 2015 7:40 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

A ja nawet mam takie bransoletki :D Śliczne i wcale nie wierzę, że można to zrobić własnymi rękami - trochę magii trzeba :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 11, 2015 13:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak! Trochę czarów i wróżkowego pyłku!
To ja może jeszcze przybliżę to, o czym rozmawiamy :D
Obrazek

A propos magii, dla stęsknionych wieści, jak się miewa Zamiokulkas :wink: Otóż wypuścił 3 pnącza na raz. Teraz. Czyli w przeciągu roku 7 Obrazek
Juka hoduje czuprynę, której nie powstydziłby się Einstein, bluszcz kona, kaktusy nadal szukają domów (!), a drzewko szczęścia ma się chyba całkiem nieźle :201419
Ostatnio edytowano Pt gru 11, 2015 13:39 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

[poprzednia][następna]