Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 17, 2015 21:17 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Basiu, pogoda pod psem Azorkiem, więc się ciepło ubieraj, żebyś się nie zaziębiła.
To prawdziwy pech z tym szkłem.
Ty dzwoń do mnie, jak nie daj Boże coś Ci się złego dzieje! Zawsze spróbuję pomóc.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro lis 25, 2015 17:24 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Miłego wieczoru, Basiu!

lilianaj

Post » Nie lis 29, 2015 20:01 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Basia chyba o nas zapomniała :?
Basiu zaglądasz na forum, a nie odzywasz się.......
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lis 30, 2015 22:23 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Nie zapomniałam Jestem cały czas tylko mniej jakos pisałam u siebie.Najczesciej goszczę na stronie u Liliany :)
U mnie było by spokojnie gdyby nie zniknięcie Makabry.Przez tydzień odchodziłam od zmysłów gdzie ona się podziała.
Ponieważ byłam świadkiem w sądzie o kradzież drewna mam zatarg z sąsiadami -menelami.Obawiałam się ,czy nie zrobili jej krzywdy. Z drugiej strony obawiałam się czy jej ktos nie ukradł.Jacys obcy ludzie z dziećmi kręcili się tu ostatnio a ona łasiła sie niemal do każdego.Nosiła obroże rozciągliwą z adersówką i imieniem i o dziwo od kilku miesiecy jej nie gubiła. Obdzwoniłam wszystkich znajomych którzy przyjechali zakręcać wodę na zimę.Chodziłam po drodze wołając Makabre ale nic sie nie działo.Pytałam w sklepie-nic.Nagle w niedzielę telefon od sąsiadów ,z e u nich w domu była zamknięta.Biegłam po nią ile sił mi pozwalała zwichnięta noga.Tych sasiadów nie bralam pod uwage gdyż ich nie widziałam .Okazłao się ,z e byli na chwile w poprzednią niedzielę i kocica zaszyła się po odwiedzinach u nich w domu i chociaz podobno pukali nie pokazała się .
Odetchnęłam z ulga.Odsypia teraz stres..Kotka -głupotka :twisted: Jak to dobrze ,z e się odnalazła.
Z moja noga nadal nie najlepiej.Nosze stabilizator i smaruje maścia końska i troche się poprawia.Teraz przyszła zmiana pogody i te wichury i stawy się odzywają.
Jutro jadę na tomografie rano za tydzień gdzies będą wyniki a onkolog przed świętami.
Inne koty śpia ze mna na górze.Budze się obłożona na łózku np z 5 kotami.Łózko w drugim pokoju jest teraz ogromne wiec sobie nie przeszkadzamy.Wszystkie futrzaki wygłaskane i wycałowane
Psy zdrowe .,Dagmara dostojna a Fryderyk w domu Ok ale na spacerach ADHD.Przytulaki obydwa.
Robię swoje wianki i choinki.Coraz bardziej mnie to wciąga
Oto moje ostatnie prace;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 30, 2015 22:41 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Pon lis 30, 2015 22:32 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Prace widziałam na własne oczy i omal mi te oczy na wierzch nie wylazły z zachwytu.
Robisz piękne rzeczy Basiu!
Bardzo się cieszę, że Makabra się znalazła. Ogromna ulga.
Zdjęcie z Jaśminem figlującym z panią z telewizji jest genialne.
Trzymam kciuki za wyniki tomografii. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A z nogą trzeba jednak było jechać na dyżur!

lilianaj

Post » Wto gru 01, 2015 22:15 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Dzisiaj skończyłam nowe prace.Zakończyłam w końcu wianek z margerytkami do którego nie miałam wcześniej pomysłu oraz koralikowe serce.Akurat robienia serduszek nie lubię ale skoro już miałam wytłoczkę ze styropianu to postanowiłam coś z tym zrobić.Wyszło fajnie tylko mam problem z odczepieniem resztek kleju na gorąco gdyz przyklejałam malutkie perełki.
Byłam dzisiaj na tomografii.Pojechałam raniutko pierwszym autobusem.Na dworzu padał pierwszy śnieg.Fryderyk zachwycony.Cały się śmiał Pychol szcżeśliwy.Żaluje w takich chwilach ,z e nie moge z nim biegac bo on ma siły niespożyte a ja niestety ostatnio mocno ograniczone.
Mam jakąś czarną serie.Wczoraj wieczorem rozcięłam sobie bardzo głęboko kciuk u nasady.Wynosiłam śmieci a wewnątrz była zbita salaterka .
Przy wyciaganiu worka chwyciłam za mocno i znowu awaria. :twisted:
Pani przygotowywująca mnie do tomografii zlitowała się widząc zabandażowany palec i założyła mi takie plastry zamiast szwów.Pomogło natychmiast i trzyma.
Po powrocie wyszłam na spacer z psami ale pojedyńczo bo obydwoje chcą się bawic aja nie daje sobie z nimi rady,.Fryderyk na smyczy bo ucieka i się nie słucha wiec nie mogę go puścić.Dagmara chce się bawić ale tylko na spacerze a obijajacy się o nogi 50 kg pies to jest niebezpieczne.Tak wiec chodze z każdym po kolei.
Noga mi dokucza .W drugiej z kolei odezwały się ostrogi.Teraz dokładnie odczuwam co pokazywał wynik rezonansu kregosłupa i USG uszkodzonej łękotki.
Nadaje się na złom :(
Dzisiaj przez ta pogodę czułam się fatalnie..Teraz wieczorem juz lepiej
Zniosłam z tarasu suszone rośliny y nie wilgotniały.Mam komórkę ale tam sa w zimie myszy i zjedza mi np zboża.Juz to przerabiałam .Jakoś musze upchną to w domu a jest tego sporo.Zacznę niebawem robic ikebany to się pochwalę.Mam spory wybór suszków i cos na pewno z tego będzie.
Zbulwersowały mnie ceny wtłoczek styropianowych.Na przykład duża forma stozka wielkości 60 cm kosztowała mnie w Warszawie 13 zł aw Legionowie taka sama 26zł !!!Przegięcie
Trafiłam fajną hurtownie z dodatkami na Allegro i zamierzam od czasu do czasu coś dla tam zakupić.Na przykład komplet filców 10 kolorów 20x30cm kosztuje ok 9zła Jest też mnóstwo dodatków i cekinów po złotówce do 2 zła za sporą ilość sztuk.Jest tam mnóstwo dodatków których potrzebuje i oczy mi się zaświeciły bo ceny nie wygórowane.
Znalazłam na OLX kontakt do rolnika który hoduje kolorową odmianę kukurydzy i w końcu przysł mi naprawde bajecznie kolorystycznie kolby kukurydziane.Od czerwieni,brązów ,błękitów ,zółtych ,granatowych lub bt\razowych.Cała gama kolorystyczna.Czego ta natura nie wymyśli.
Potrzebuje jej na przyszły rok na wieniec dożynkowy.Zdecydowałam się pomóc choc zarzekałam się ,z e nigdy więcej,.
Wracajac do domu na Bugiem znlazłam niesamowite korzenie roslin,oraz krzak-roslinę z kolczastymi koszyczkami. wrwaną przez kogoś z ziemi.Niestety zmokła ale postanowiłam ja przytargac ,wysuszyc i dac jej nowe życie .Uzyje najwyżej sprayu.
Koty maja się dobrze ale znudzone siedzeniem w domu.Mam kłopot z niektórymi z opanowaniem korzystania z kuwety i choc staram się jak moge by na bierząco
sprzatac to zawsze się znajdzie taki co drogę pomyli i poszuka swojego kąta
Ostatnio edytowano Czw gru 03, 2015 17:45 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Post » Śro gru 02, 2015 1:14 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Basiu, a podeslesz namiary na te hurtownię? Szykujemy sie z koleżankami do robienia ozdób i szukamy czegoś takiego :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro gru 02, 2015 11:59 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=15978966 Kwiaty -Isabell
http://www.stoklasa.pl/
Ja kupiłam kilka drobiazgów na stronie Allegro Kwiaty- Isabell i jestem zadowolona
Drugi namiar to hurtownia którą chwalono na Fb w kołach rękodzieła.Podobno duże opakowania,dobre ceny i spory wybór

Bunio& Daga

Post » Śro gru 02, 2015 12:01 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Podziwiam zdolności artystyczne. Piękne rzeczy. Masz złote ręce, Basiu. I ten magiczny dom z magicznymi zwierzakami, zawsze się wślepiam w zdjęcia :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Czw gru 03, 2015 16:27 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Moje ostatnie prace
1 Koralowe serce
2.Owocowe koło
3.Margerytki 2
4.W kolorze yellow
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw gru 03, 2015 17:42 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Post » Czw gru 03, 2015 16:53 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tak dzisiaj wyglądały pieski w ogrodzie :)
Dni coraz krótsze.Mokro i mgliście .psy znudzone .Rano znalazłam Fryderyka rozciągniętego na kanapie.Do tej pory preferował swoje posłanie.
Nawet koty siedzę w domu po za Rudym i Imbirkiem .
Dzisiaj znalazłam ciekawe ptasie gniazdo zrzucone na ziemię przez wiatr . Wzięłam je do dekoracji na tarasie.
Zawsze mnie rozczula ile pietyzmu wkładają ptaki w wyścielenie gniazda dla młodych.
Na starorzeczu latem powiesiłam 6 budek dla ptaków.Zobaczymy kto w nich zamieszka.

Bunio& Daga

Post » Czw gru 03, 2015 17:22 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Serduszka i te dwa wianki żółte są cukierkowe, ale mi najbardziej podoba sie owocowy!!!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw gru 03, 2015 21:59 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

A to jeszcze,, ciepła" praca :D Właśnie zawiesiłam owocującą jabłonkę w oknie :D
Spacerując nad morzem znalazłam korzeń .Od razu wiedziałam ,z eto będzie drzewo.I właśnie dzisiaj zaowocowało i wypuściło listki. :ok
Jabłonka z jednej strony ma jabłuszka żółte i pomarańczowe a z drugiej jasno -zielone i ciemno-zielone.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bunio& Daga

[poprzednia][następna]