KOCIE ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ 3 adopcje, Szarlotka odeszła...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2005 8:59

Dziękuję za list :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Wto mar 22, 2005 9:00

ja również
:D

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Wto mar 22, 2005 12:37

Podniosę :)
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Wto mar 22, 2005 14:22

Tez bardzo dziękuje za list i piekna kartke. Czy na kartce jest podobizna mojego Jorgusia?

zrobiłam dzisiaj przelew kwartalny dla Jorgusia plus dorzuciłam trochę na święta na smakołyki dla kotuchów.

RenataCw

Od: Wto lip 20, 2004 20:53

Post » Czw mar 24, 2005 20:19

Renato, dokładnie tak :D To Jorguś, on pozuje po prostu przepięknie :!:

Zagrzybione kociaki już się pięknie leczą - futerka zarastają. Ufff, bo już się bałam że się zacznie grzybisko rozprzestrzeniać.
Jest w tej chwilce w kociarni chyba 6 niewysterylizowanych jeszcze kotów, mam wielką nadzieję, że uda mi się je pozawozić na zabiegi niedługo po świętach.
No i mam wielką nadzieję, że mimo wiosny i pojawiających się już gdzieniegdzie kociaków nadal ktoś będzie chciał adoptować dorosłe koty..

Cudna rzecz spotka Adamusa - Iskra :king: :love: postanowiła wziąć go na przechowanie i szukanie mu domu. Dla tego grzecznego, nie rzucającego się w oczy kocurka to WIELKA szansa, jedyna w swoim rodzaju. Mam nadzieję, że on nie będzie sprawiał trudności w mieszkaniu (nigdy go nie widziałam w domowych warunkach), ale myślę, że bedzie tak samo grzeczny jak w schronisku :)
Adamus pojedzie do Warszawy z Beatą :dance: :dance2: , w świąteczny wieczór.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt mar 25, 2005 11:40

Codwnie. Mam ndzieje, że szybciutko znajdzie domek :D
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pt mar 25, 2005 12:03

Za doskonale szybkie domki trzymam :D
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt mar 25, 2005 13:46

Dzieki za list i piekną kartkę z Jorgusiem :aniolek: Przesłaliśmy co nieco na świąteczne smakołyki dla Kotelków, którym życzymy Wesołych Świąt, a jeszcze weselszych ich Opiekunom :D
Pozdrawiamy! Jola i Wojtek

Hania

Od: Śro gru 01, 2004 13:57

Post » Sob mar 26, 2005 17:00

Kochani, życzę Wam radosnych, rozmruczanych Świąt, dużo nadziei, sukcesów we wszystkich ludzkich i kociach sprawach. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękuję, że jesteście.

A ja przed chwileczką miałam gości :lol:
Nongie, dziękuję Wam za odwiedziny, było mi bardzo miło Was poznać, szczególnie, dzięki wielkie za świąteczne kocie prezenty.
Mam nadzieję, że się spotkamy na jakimś forumowym spotkaniu!! 8)
Obrazek

ryśka

Post » Nie mar 27, 2005 15:39

Do Iskry jedzie jednak nie Adamus, lecz... Premia :lol:
Mam już ślicznotkę w mieszkaniu, wypuszczona z kontenerka wlazła pod tapczan i teraz bedę wywabiać ją, bo za godzinkę zawiozę ją do Katowic, gdzie przekazę ją Beacie. Biedactwo było przerażone podróżą autobusami ze schroniska do mnie, a teraz czeka ją jeszcze potrójna porcja podróży. Wcale jej się nie dziwię, że nie chce jej się wyjść spod tapczana ;)
Oby migiem znalazła dom w Warszawie, jest taka kochana!
Obrazek

ryśka

Post » Nie mar 27, 2005 23:08

Premia byla baaardzo dzielna :D i bardzo grzeczna. W pociagu zaplakala moze ze 2 razy, ale za to przez ostatnia godzine jazdy namietnie usilowala wyjsc z kontenerka :wink: Ryska twierdzila, ze pewnie chodzi o siooo, ale nie :wink: bo kontenerek suchy i kuweta tez jeszcze nie ruszona :roll:

Po wpuszczeniu do lazienki wyszla z kontenerka, poobcierala sie kilka razy, zainteresowala sie bardzo woda w miseczce. Zostawilam ja, zeby zajac sie moimi kocimi. Jak wrocilam, byla wcisnieta w szpare pomiedzy sciana a pralka, ale podrapana po dupci natychmiast do mnie wyszla i zaczela zwiedzac dokladniej pomieszczenie. Ociera sie o czlowieka bardzo 8) Byla nawet zainteresowana wyjsciem na pokoje, pomimo trojki powitalnej na progu. Nie pozwolilam jej :wink:

przed chwila bylam w lazience, bo dobiegly mnie jakies dziwne odglosy - mysle, ze fuka albo gada z Muczacza przez kratke

pomyziana zaczela mruczec i nawet zjadla kika chrupek

towarzystwo adoruje ja pod drzwiami, niezla noc sie zapowiada :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon mar 28, 2005 9:21

Beata j jak Moje Słoneczko Premia po nocy?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pon mar 28, 2005 9:43

ladnie zjadla, siooo duze bylo w kuwetce

troche w nocy plakala, raz probowala chyba skakac na klamke zeby wyjsc - profilaktycznie zamknelam lazienke na zamek

dzisiaj rano myziala sie, mruczala baaardo glosno, strzelala baranki, nawet weszla mi na kolana 8O
jak jest zadowolona to tak smiesznie jedna z przednich lapek zgina i trzyma w powietrzu :lol:

a potem, jak siedzialam na podlodze po wyczyszczeniu kuwety, to weszla do niej cala (ledwo sie zmiescila bo to mala kuwetka, plaska, dla "maluchow" a Premia jest spora kobietka :lol: ) wywalila sie na plecki i dala sobie brzuch miziac 8)

i tak smiesznie szczeka :lol:

wczoraj wieczorem ze dwa razy kichnela - wczoraj jak przyjechalysmy i czekalysmy na autobus, w Warszawie bylo bardzo zimno, to pewnie dlatego
nie chce jej dawac rutinoscorbinu, zeby jej nie przestraszyc

jak dlugo jest sama w lazience to popiskuje smutno

to jest cudowny kot :D :D :D

aha, i pieknie sie bawi jezem :wink: poluje na niego, lapie w locie, turla sie na pleckach z jezem w lapkach :D
myszki futrzanej sie boi

i uaktywnila moje uczulenie, od wczoraj placze, kicham i oczy mam czerwone, ale czego sie nie robi dla kotow :wink:

Beata

Post » Pon mar 28, 2005 9:51

chcialam jeszcze tylko dodac, ze moje koty bardzo ladnie przyjely nabytek w lazience

raz tylko zlapalam Telme, jak (profilaktycznie z duzej odleglosci, czyli z wysokiej polki drapaka :lol: ) fukala na drzwi :wink:
Daisy jak zwykle miziata
Muczacza ciekawski

wszystkie zgodnie biegaly wczoraj do drzwi lazienki, jak do niej wchodzilam, dzisiaj juz tylko Muczacza

mam nadzieje, ze w marcu w koncu uda mi sie panny zaszczepic na bialaczke i wtedy bedziemy moglo Rysi troche pomoc czasem

a dla zainteresowanych - nie bedzie juz produkowana szczepionka przeciw samej bialaczce, podobno to sie nie oplacalo firmom, ktore ja produkowaly

Beata

Post » Pon mar 28, 2005 10:40

Cieszę się, że się Premia tak ładnie prezentuje :D to taki słodki kot jest, a nie potrafiła sobie w schronisku domu wywalczyć.

A ja dzisiaj umieram - gardło mnie boli tak, że nie mam siły mówić :cry:
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]