Zuzia i Pola po raz 33

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 07, 2015 21:21 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Dopiję kawę, wezmę swoje leki , ogarnę dziewczyny i lecę do nich . Jutro muszę iść do pracy ale w poniedziałek idę do naszego lekarza rodzinnego i poproszę go o zwolnienie na opiekę nad tatą. Moja mama też jest chorą osobą bo choruje na miastemie i już ledwo daje radę a co dopiero później będzie. Nie chcę żeby jej się jeszcze coś stało bo ona też nie czuje się najlepiej. Nie daj boże gdyby sie tata przewrócił ona sama go nie podniesie bo nie da rady.
Narobiło nam się fatalnie. :(

a Ty też nie jesteś super zdrowa :(

zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i to dla Was wszystkich żebyscie to przetrzymali

Dzięki Miruś !
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lis 07, 2015 21:21 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Najgorsze, że u osób starszych złamania gorzej się zrastają. Moja ciocia jakiś czas temu potknęła się, upadła i też uszkodziła sobie rzepkę. Z tym że chyba nie miała strzaskanej, tylko pękniętą. W każdym razie długo się męczyła z tą nogą.
Trzymam kciuki, żeby w tym przypadku poszło łatwiej :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob lis 07, 2015 21:23 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Moli25 pisze:Do lekarza po zwolnienie koniecznie, opiekować sie rodzicami i zadbaj o siebie Ewa. Praca to nie całe zycie

Dziś dzwoniłam do mojej kierowniczki i uprzedziłam ją że od poniedziałku musi zmienić grafik bo mnie nie będzie . Powiedziała że mnie rozumie i rozumie że rodziców przedkładam ponad pracę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:24 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

puszatek pisze:trzymaj się, Ewuniu...jakoś :ok: zdrowia dla Taty :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Basiu!
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:27 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Dużo zdrowia dla taty, naturalnie dla mamy też. Trzymajcie się
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 07, 2015 21:27 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

MaryLux pisze::ok: :ok: :ok: za Twoją wytrzymałość :)

Mnie będzie pewnie i tak łatwiej utrzymać tatę w ryzach bo przede mną ma jeszcze jakiś respekt. Z mamą się kłóci a przy mnie się hamuje bo zależy mu abym jak najwięcej czasu spędziła z nim.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:29 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Gosiagosia pisze:Dużo zdrowia dla taty, naturalnie dla mamy też. Trzymajcie się
Obrazek

Dziękuję Gosiu - mojej mamie też by się zdrowie przydało.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:33 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Myszolandia pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
MalgWroclaw pisze:A co dostaje przeciwbólowo?

Tramal z paracetamolem - zapomniałam jak się nazywa bo wykupywałam mu dzisiaj receptę.

a po co ten paracetamol jak ten tramal jest strasznie silny i mogą być po nim zwidy :(

Paracetamol jest składnikiem tego leku który dostaje a nie osobno tramal i osobno paracetamol. Są połączone w jednym pewnie by wzmocnić działanie leku.

ja rozumiałam,że osobno to i to dostaje
Ewa L. pisze:Dopiję kawę, wezmę swoje leki , ogarnę dziewczyny i lecę do nich . Jutro muszę iść do pracy ale w poniedziałek idę do naszego lekarza rodzinnego i poproszę go o zwolnienie na opiekę nad tatą. Moja mama też jest chorą osobą bo choruje na miastemie i już ledwo daje radę a co dopiero później będzie. Nie chcę żeby jej się jeszcze coś stało bo ona też nie czuje się najlepiej. Nie daj boże gdyby sie tata przewrócił ona sama go nie podniesie bo nie da rady.
Narobiło nam się fatalnie. :(

Moli25 pisze:Do lekarza po zwolnienie koniecznie, opiekować sie rodzicami i zadbaj o siebie Ewa. Praca to nie całe zycie

Wyjełaś mi to Moli

Za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok:

Tramal i paracetamol to składniki jednej tabletki.Dziś byłam zmuszona użyczyć sobie ten specyfik bo myślałam że wyjde z siebie tak mi nóżka dała popalić. Po godz. zapomniałam że bolała mnie kiedykolwiek noga i 12 godz. miałam świętego spokoju ale teraz znów wiem że mam nogę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:36 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

MonikaMroz pisze:Witaj Ewcia !!!
Weź zwolnienie, dbaj o siebie żebyś miała sile pomagać rodzicom.
Ściskam :1luvu:

Dzięki Monia.
Nie widzę innego wyjścia bo widzę po mamie jak sporo kosztuje ją ta cała sytuacja. Dziś wyszła trochę do sklepu więc odreagowała ale za to później zaczął dokuczać jej żołądek, kręgosłup i w sumie pół dnia przeleżała.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:38 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

MB&Ofelia pisze:Kurczaczki, dopiero teraz doczytałam :strach:
Wielkie, wielkie kciuki za zdrówko twojego Taty :ok: :ok:

Podobno jakieś preparaty z chrząstki rekina pomagają w zrastaniu sie kości. No i miczenie w wodzie morskiej - ale w tym przypadku raczej się nie da...

Dzięki Marlenka.
O moczeniu nogi z gipsem raczej nie ma mowy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:42 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

agusialublin pisze:A długo tata będzie miał w gipsie nogę?
Ewuś pamiętaj o swoim zdrowiu bo Ty z ciśnieniem też masz niewesoło

Ciśnienia pilnuję jak oka w głowie bo wiem jak to dla mnie ważne.
Tate uziemili na 6 tygodni. Pół tygodnia ma już za sobą więc zostało 5,5 tygodnia.
Myślę że jak przestanie go tak boleć będzie już znacznie łatwiej i nauczy się poruszać z gipsem. Zeby się tylko rana zagoiła po operacji i już będzie lepiej.
Planuję zwolnienie na dwa tygodnie - w tym czasie powinno się wszystko unormować.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:47 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

W poniedziałek czeka nas znowu jazda.
Rano musimy z mamą dostać się do lekarza - ja po zwolnienie a mama po zlecenie na transport. Później między 9 a 12 musimy jechać z tatą do szpitala bo ma się pojawić na zmianę opatrunku i lekarz musi sprawdzić czy rana dobrze się goi i czy nic się nie zbiera w kolanie - woda, ropa.
Ja się na dzisiaj żegnam bo jutro na 7,30 idę do pracy.
Dobranoc wszystkim.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 07, 2015 21:50 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Dobranoc. Takie zlecenie na przewóz powinno być załatwiane telefonicznie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lis 07, 2015 22:07 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Ewa, mam nadzieję, że wszystko się uda.. :ok:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

[poprzednia][następna]