Pozytywnie zakręceni : Tosia na tymczasie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 22, 2015 20:53 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Jak by TZ zobaczył że z jednej miski z kotami jem to by chyba krew go zalała :evil:
no i lepiej niech nie widzi, zdrowszy będzie :twisted:
jak go nie ma to rzem sobie z kotkami jemy :201461 :201461
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw paź 22, 2015 20:56 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw paź 22, 2015 20:57 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Ewa L. pisze:Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :mrgreen:

no więc własnie :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw paź 22, 2015 21:11 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Nojemu na szczęście nie przedszkadza wspólne jedzenie z kotami :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw paź 22, 2015 21:34 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Moja babcia kiedyś razem z garścią jagód, wrzuciła do buzi żuka. Szczęściarz był twardy i przeżył. Bo staruszeczka zębów nie miała.
Mój Tż nie chce jeść z kotami.
Ja tam się nie brzydzę i dzieci też nie.
Ale koty ludzkim jedzeniem gardzą, a i swoje spożywają w ramach wielkiej łaski dla mnie, sługi.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw paź 22, 2015 21:56 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Chyba wyślę do Ciebie moje koty , żeby je kultury nauczyć :roll:

barbarados

Post » Czw paź 22, 2015 22:08 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Nauka jest bardzo prosta i demoralizująca. Jeśli jesteś nadopiekuńcza troszkę, to nie powinnaś mieć problemu. Napełniasz miseczki żarełkiem, najlepszym, jakie znajdziesz, siadasz na podłodze i każdego kotka karmisz z rączki. Po kolei. Jak któryś jest naprawdę głodny, to może się zdarzyć, że nie poczeka i sam wszystko zje.
Jeśli kotek odmówi spożycia, bo akurat ma ochotę na inną karmę, to otwierasz natychmiast kolejną puszeczkę i zachęcasz grzecznie do jedzenia. Aż do skutku. Karmę, którą kotek wzgardził, albo przeznaczasz dla następnego kotka na dokładkę, albo od razu wynosisz dziczkom. Po niedługim czasie Twoje dziczki wyglądają rozkosznie krągło. Zawierasz coraz bardziej przyjazne relacje z kurierem, bo często go widujesz, jak Ci przywozi paczki z zooplusa. A Twoje kotki nabierają wielkopańskich, hrabiowskich wręcz, manier. Bo wiedzą, że Tobie zależy bardziej na napchaniu kocich trzewi, niż im samym. Życzę powodzenia.
Wiem, to co napisałam, może brzmieć niepokojąco i wywoływać szczere współczucie. :smokin:

lilianaj

Post » Czw paź 22, 2015 22:29 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Hmmmmmmmm...
Koty wielkopńskich manier nabrały . Co rusz za którymś trzeba z miską latać , bo nagle dochodzi do wniosku , że on z pospólstwem ( czyli reszta stada ) jesć nie będzie .
Kurier tu jesdzi przystojny i bardzo miły . Trzeba pomyśleć :wink: :twisted:
Dziczkom nie zaszkodzi wiecej karmy :ok: :ok: :ok: :ok: Ale w kolejce do kocich misek stoją psy , bo kocie lepsze :twisted:
Karmienie z rączki przerabia moja mamunia .

Umylismy pyszczek Tymkowi . Nie podobało się . teraz maluch dosycha na termoforku .
Jeszcze kropelki i trzeba iśc spać .

barbarados

Post » Czw paź 22, 2015 23:09 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Dobrej nocy życzę Wam :)
Ja też latam z miska za kotami, za każdym z osobna a jak jedzenie się zasuszy to nakładam nowe i znowu latam. Może któryś zacznie jesc. Najlepsza jest Marysia. Swoją mina pokazuje że ewentualnie by reflektowala... czasem ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw paź 22, 2015 23:17 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Dobranoc. :P :P

lilianaj

Post » Pt paź 23, 2015 7:05 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Za Ofelią latałam z miską, karmiłam z rączki. Wreszcie powiedziałam - basta! Ma łapy, ma pysk, niech sama podchodzi do michy i sama je.
Nie jest lekko, ale się staram. Pierwsze efekty już są.

Jak chorutek dzisiaj? Wyspał się? Śniadanko dostał?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 23, 2015 9:14 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Kochani .
Dziś zatrzymało się serduszko Tymka .
Rano przed wyprawą do weta na kroplówkę i zastrzyki . Oddech był ale serduszko przestawało bic .
Nic nie pomogło . Weci próbowali ale serduszko nie chciało zaskoczyć .
Przegraliśmy .
Znowu .
Do zobaczenia koteczku . Tam jesteś zdrowy i masz wszystkie łapki . Biegasz szybko razem z resztą moich futerek .
Kiedyś się spotkamy .

barbarados

Post » Pt paź 23, 2015 9:14 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Dziękuję , za waszą pomoc i wsparcie . Rozliczę się z każdej złotówki .

barbarados

Post » Pt paź 23, 2015 9:17 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymek , uszkodzony błędnik ?

Basiu tak mi przykro ........aż nie wiem co powiedzieć/napisać.......
Przytulam mocno...
Tymusiu [*] tak dzielnie walczyłeś........nie udało się .
Żegnaj koteczku - biegaj szczęśliwie za TM........do zobaczenia ........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt paź 23, 2015 9:21 Re: Pozytywnie zakręceni : Tymuś odszedł

Basiu okropnie mi przykro. Tak dzielnie wszyscy walczyliście... szczególnie Tymuś.
Trzymajcie się, wszyscy jesteśmy z Wami. Gdybyście czegoś potrzebowali to dajcie znać.
:(
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

[poprzednia][następna]