» Sob paź 10, 2015 16:44
Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!
Jestem z Margotkiem w Częstochowie. Okazało sie, ze nie ma żadnego zapalenia płuc i duszności nim spowodowanych(jak sadził wet u nas), tylko jest strasznie niedokrwiony - ostateczna diagnoza: niedokrwienie i kalici. W drodze zaczął sie dusić i bardzo cieżko oddychał. Pobrano mu krew, ma 2 mln czerwonych krwinek, a powinno być 6 mln. Teraz badają krew na grupę krwi, i trzeba będzie przetransportować krew do niego, jeśli nie będzie to będzie kiepsko. Podłączono go do aparatury dotleniajacej i normalnie oddycha. Jest dogrzewany i śpi. Mieliśmy jechać do wrocka(tam gdzie jest bank krwi). Czyli leży bez przerwy z powodu stawów, a jest ospały z powodu przeraźliwej anemii. Uff, już myślałam ze po nim i ze kalici go dobija. Kalici osiągnęła etap bolących stawów, nadżerki sa dużo mniejsze, dzisiaj dostał 2x2,5 ml wody i 2,5 ml wody z elektrolitami(saszetka rc do rozrabiania z woda dla psów i kotów). Przepraszam za chaotyczne pisanie, ale jestem naprawdę roztrzęsiona.
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']