Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 05, 2015 5:35 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Wydaje mi się Basiu, że istnieje pewne prawdopodobieństwo, że stali bywalcy działek potrafią zidentyfikować Twoje koty. Co oczywiście nie umniejsza racji, że jak ktoś zapragnie przywłaszczyć Twojego kota, to świadomość, że to Twój może stracić na znaczeniu.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto paź 06, 2015 20:20 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Dzisiejszy dzień pełen wrażeń.Odwiedziły mnie dawne szkolne koleżanki.Było niezwykle miło.Ja ugotowałam grzybową zupe na gęsto z warzywami i mięsem,kolezanki przywiozły naleśniki.
Międzyczasie gorąca herbata z plackiem ze śliwkami jak to na jesienne ciasto przystało.
Marzeniem kolezanek było pozbierać grzyby gdyz nie dane im to było wcześniej .Nie trafiały w swoich wyprawach do lasu na cokolwiek . Postanowiłam pokazać im swoje miejsce. W ciagu pól godziny znalazłyśmy ponad 30 urodziwych kozlaków.Smiałam się ,że statystycznie co minute znajdowałyśmy jednego grzyba.
Poszłysmy na spacer z psami i było bardzo sympatycznie powspominać szkolne czasy. Siedziałysmy na tarasie w ten jesienny dzień a w tle leciały z drzewa zlote liście.Ciepło,senie,jesienie.
Podzieliłam się kłączami i rozsadą bylin i dziewczyny były przeszczesliwe

Widac dzisiaj jakiś dzień odwiedzin bo ok 19 słysze jak ktos woła za oknem .
Okazało się,z e to sąsiedzi którzy wyprowadzili sie z tad dawno temu i byli przejazdem zobaczyc co się zmieniło.
Udało mi się poogarniac w domu dawno przekładane sprawy to jest w miarę posprzątać.
Mam jeszcze mnóstwo rzeczy do segregacji .Remanent w ciuchach ,obrusach ,pościeli.
Musze jeszcze powalczyć z ogródkiem . Do posadzenia lub przesadzenia pozostały piwonie,kilka krzewów i hortensja
Zwierzaki zostały pod stołem podkarmiane przez moja kolezankę.Nie zachwyca mnie to .Potem przychodza goście którzy nie lubia np psów przy stole a zwierzyniec uważa ,ze im się należy poczęstunek

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Pt paź 09, 2015 10:00 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Dzisiaj w nocy było bardzo zimno.Wieczorem miałam juz na termometrze -3C .Miało byc nawet -6C.
Koty czują zimę i wiecznie głodne.Apetyt mają wielki :kotek: :201461

Bunio& Daga

Post » Pt paź 09, 2015 12:30 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

To Twoje Basiu koty mają zupełnie tak, jak ja... Ciągle jestem głodna. Im chłodniej, tym bardziej chce mi się jeść. O szóstej na Białołęce był minus jeden stopień. I trzeba było skrobać szybki.
A jedna z moich pacjentek podobno słyszała w telewizji, że w następnym tygodniu ma padać śnieg z deszczem.

lilianaj

Post » Pt paź 09, 2015 22:58 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Wszystko mozliwe.Dzisiaj w nocy tez na minusie :(

Dzisiaj ściełam w ogrodzie resztki hortensji.Zwlekałam z ich scięciem i mróz je zwaźył .Opadły wszystkie liscie z orzecha .
Zebrałam całkiem spory worek włoskich orzechów .Topola za domem nadal sypie liśćmi.Jest juz w połowie
Wszystkie dalie wymarzły.Czas wykopac bulwy.,schowac w tekturowe pudło,i do wiosny...

Bunio& Daga

Post » Nie paź 11, 2015 20:22 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Jutro zapowiadają pierwszy deszcz ze śniegiem.Grabiłam dzisiaj cały dzień liscie.Z topoli spadło ok 3/4 ale reszta jeszcze się trzyma.Codziennie w nocy przymrozki. cały taras mam w pęczkach suchych kwiatów.Popęczkowałam hortensje ściete u sasiadów i sporo tego wyszło. Trochę za póżno ściełam bo po przymrozkach ale mam nadzieje ,z e jeszcze wyschną .Tylko ,że są bardzo delikatne. Pelargonie zdążyłam wnieść do domu przed mrozem .Mam nadzieje ,z eprzetrzymają zimę w domu. Kotom kupiłam jednak obrózki .Cztery z nich zgubiły swoje drugiego dnia.Na szczescie odnalażłam je na ogrodzie.Wszystkie w jednym miejscu przy dziurze w siatce -taki podkop koci do sasiadów :kotek:

Bunio& Daga

Post » Nie paź 11, 2015 21:37 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Kraczą i kraczą z tym śniegiem...
Oby się pomylili!

lilianaj

Post » Pon paź 12, 2015 0:01 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bunio& Daga

Post » Pon paź 12, 2015 0:13 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bunio& Daga

Post » Pon paź 12, 2015 8:43 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Nie ma to jak porcja ciepłych widoczków w burej Warszawie w poniedziałek z rana!

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pon paź 12, 2015 14:21 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Piękne zwierzaki :)
Widać, że są bardzo kochane.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto paź 20, 2015 21:03 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Basiu, co u Ciebie?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 22, 2015 20:44 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Sprzatam,sprzatam grabie itd itd. Robie wielkie porzadki i czyszczenie szaf.W końcu dostałam przypływu energii.Staram sie wyprowadzic dom na prostą.Oczywiście w miare możliwości.
Z ogrodem to nie bedzie proste bo liście ciągle spadają i jestem w połowie.Czekam z resztą grabienia aż wszystkie zlecą.
Teraz to nie bedzie takie proste bo pada i liscie mokre .
U mnie deszcz ciagle pada i w związku z tym dokuczaja mi bardzo bóle stawów.Łykam piguły i działam
Zwierzyniec zdrowy. Kupiłam Oridermyl , bo Dagmarai Rudy mieli kłopoty z uszami ale lek zadzaiłał i juz dobrze.Dagusia stała się bardzo przylepna i śpi obok mnie tak jak robił to kiedyś Bunio.Na szczeście z ulewaniem moczu na chwilę obecną spokój.Jak zasypiam to wkrada się na łózko i układa obok.
Bulek i klika kotów tez sie przyłącza słowem jestem obłożona na maxa :D Widac ,ze brakuje jej Bunia .Mnie jeszcze bardziej.. Mocno sie Dagmarze przytyło.Myslę z,e to tez efekt tęsknoty.

Działki opustoszały.Niemal nie ma nikogo.

Bunio& Daga

Post » Czw paź 22, 2015 21:42 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Jak ja Ci zazdroszczę tego spania ze zwierzyną. Też bym tak chciała. Zdaję sobie sprawę, że co za dużo, to ciasnawo, ale w doborowym towarzystwie musi Ci być cieplutko i przemiło. Poza tym okład z kochającego kota działa leczniczo. mnie ostatnio bolał ząb. Nic mi tak nie pomagało, jak przytulanie kota i uważne słuchanie, jak mu serduszko puka w rytmie cza-cza...
Mój Maurynio zawsze ze mną spał, a te trzy obecne chuncwoty nie chcą. Kiedyś chyba zwiążę, owinę ręcznikiem i będę tulić całą noc na siłę.
Pogoda rzeczywiście ostatnio się rozchlapała...

lilianaj

[poprzednia][następna]