Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2015 16:54 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

No właśnie, cieszę się, że mnie rozumiesz.Z resztą ja lubię takie pulchniutkie koty, może dlatego, że sama jestem chuda? :mrgreen:
A Malwę to aż miło jest przytulić, taki z niej misio :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 04, 2015 18:24 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Kot powinien być dobrze "podwatowany" albowiem wtedy roztacza stosowny nastrój :wink:
Poza tym, warto żeby miał jakieś zapasy na czarną godzinę.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon paź 05, 2015 6:38 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Michaś był namolny, próbował ssać Malwę, o czym pisałam.Odsuwała go, a potem się po prostu wyniosła z fotela.Michasiowi została Benia.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro paź 07, 2015 7:55 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Z przyczyn obiektywnych i bardzo dla mnie przykrych muszę często wyjeżdżać i koty zostają same na cały dzień.Nie mam dla nich czasu, ale jakoś funkcjonujemy.Nawet bardzo nie rozrabiają, chyba trochę śpią, kiedy mnie nie ma.Michaś na pewno, bo to straszny śpioch jest :D Kochane słoneczka :1luvu: Jedzą, rosną, pięknie korzystają z kuwetki i wysokiego drapaka.

ewar

Post » Czw paź 08, 2015 6:14 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Cudne są te moje kotki :1luvu: Wczoraj leżały na zewnętrznym parapecie na balkonie i słońce odbijało się w ich futerkach.Jedzą jak smoki, ale żadne nie tknie podrobów.Podchodzą do misek, wąchają, ale nie zjedzą nawet kawałeczka.Nie martwi mnie to, absolutnie.Podroby daję, bardzo rzadko i w małych ilościach, ale Mela, Bohun, Benia i Fredek bardzo je lubią.Michaś jest śpioszkiem, śpi w bardzo dziwnych pozycjach, uwielbiam, kiedy leży na grzbiecie i ma podwinięte łapki, koleżanka mówi, że "śpi na zajączka".Jest taki słodki :1luvu: To rozmruczane stworzenie, tak jak Majeczka, one z resztą zazwyczaj bawią się razem, razem śpią..itd.Kolorowa Monia jest największym rozrabiaką.Jest najmniejsza, najszczuplejsza, ale nieprawdopodobnie sprawna.Jak wysoko skacze 8O
Koty żyją w ogromnej przyjaźni, lubią się bardzo, jedno drugie przytula, myje uszka, razem się bawią, widać, że są szczęśliwe.Malwa jest przeuroczym stworzeniem, to kot ze snów.Coraz bardziej widać rude refleksy na jej futerku.Malwa uwielbia być czesana, to chyba największa dla niej przyjemność, kiedy wyciągam szczotkę.Mogłabym ją czesać cały dzień, ona mruczy i pokazuje mi, że jeszcze pod bródką, jeszcze z tej strony :lol: Powinnam wklejać zdjęcia, ale wciąż mam takie same :oops: Koty śpią na kołdrze na moim łóżku, cała kocia rodzinka i Fredek.Fredka musiałam kiedyś niechcący kopnąć, bo jak tylko zaczynam się ruszać to rudzielec się ewakuuje.Maluchy śpią na samym brzegu, tam nogami nie dosięgnę, są bezpieczne.

ewar

Post » Czw paź 08, 2015 7:15 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Zdjęcia "śpiącego zajączka" jeszcze nie pokazałaś :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw paź 08, 2015 7:42 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Niemożliwe.W większości wklejam zdjęcia śpiących kotów, ale OK, zrobię.Michaś jest do zacałowania, przemiły kocurek z niego.

ewar

Post » Czw paź 08, 2015 7:50 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

ewar pisze:Niemożliwe.W większości wklejam zdjęcia śpiących kotów, ale OK, zrobię.Michaś jest do zacałowania, przemiły kocurek z niego.

Przejrzałam poprzednie strony i znalazłam :) ale tylko jedno :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw paź 08, 2015 7:52 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Zrobię więc więcej.

ewar

Post » Pt paź 09, 2015 15:31 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Umówiona jestem na szczepienie w poniedziałek.Trochę się boję, bo Bohun jeszcze nie wyzdrowiał całkowicie, ale już nie chcę dłużej czekać.

ewar

Post » Sob paź 10, 2015 17:34 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Sąsiadka, która ma balkon obok mnie mówiła, że małe tygryski podchodzą do niej, kiedy je zawoła i podają łapkę przez siatkę.Chyba jednak nie podają, ale próbują zaczepiać sąsiadkę.One są bardzo ufne.Muszę to zobaczyć.

ewar

Post » Nie paź 11, 2015 6:08 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

U mnie jest zawsze tak.Wstaję bardzo wcześnie, budzę koty :wink: , nasypuję suchej karmy do misek, sprzątam kuwety i siadam do komputera.Koty podjedzą sobie i wracają na posłanka.Łóżko jest jeszcze nie pościelone, puste, jest więc okazja, aby kilka z nich powylegiwało się w pościeli.Jakiś czas potem otwieram okno na oścież, aby wywietrzyć mieszkanie i jest tak
Obrazek
Około ósmej koty dostają drugie śniadanie ( mokrą karmę) i jest szaleństwo.Koty biegają, wdrapują się trzy na raz na drapak, wskakują na parapet, wyczyniają różne brewerie, a ja próbuję ogarnąć mieszkanie.Myję naczynia i w tej czynności towarzyszą mi kociaki, które jak zahipnotyzowane gapią się na zlew i lecącą wodę.Wychodzę potem na zakupy, koty zostają same i chyba się nie nudzą.Starsze leżą sobie spokojnie, a Fredek z kociakami wyładowują energię.W porze obiadowej całe towarzystwo zasypia i jest błoga cisza, spokój.Tak jest do wieczora, chociaż maluchy nieco senne, ale wstają i domagają się jedzenia.Dostają i wracają na posłanka.Wieczorem wszystkie głodne, patrzą na mnie wyczekująco, bo w brzuszkach pusto.Kolacja to najobfitszy posiłek, musi być dużo jedzenia, mięso, ale nie wszystkie go jedzą, karma z puszki też musi być i sucha dla Guci.Potem ja sama mogę coś zjeść w spokoju, pobawić się z kotami, wyciągam jakąś wędkę, laserek...itd.Siadam potem na kanapie, koty po kolei przychodzą na mizianki, trzeba je poprzytulać, wygłaskać, no i ścielić łóżko.Koty wtedy wiedzą, że pora spać.I tak nam mijają noce i dnie.

ewar

Post » Pon paź 12, 2015 9:37 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Szczepienie odłożone na jutro, bo w lecznicy brakło szczepionek.Podobno w sobotę była jakaś masowa akcja, wszyscy szczepili swoje koty :wink: Poczekamy więc do jutra, będą świeże, kurier ma je dostarczyć dzisiaj po południu.

ewar

Post » Pon paź 12, 2015 11:52 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Atta, bardzo dziękuję za paczuszkę :1luvu: :1luvu: :1luvu: , za puszeczki, przysmaczki i zabawki.

ewar

Post » Pon paź 12, 2015 18:13 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Cindy zrobiła genialne ubranka dla piesków, dziękuję :1luvu: Na dogo zrobiłam bazarek dla psa z Jamnicy, który został odebrany interwencyjnie, a na ślad którego trafiła terra czytając mój wątek.Zaalarmowała dogo i tak się zaczęło.Pies jest w hoteliku, mnóstwo osób mu pomaga, ja też robię bazarki.Pies ma teraz na imię Ergo, jest zadbany, zdrowy, ale nadal nie ma domu, a hotelik kosztuje.Ubrałam trzy koty w sweterki od Cindy, nie dla wygłupu, oczywiście, ale aby jakoś pokazać na zwierzęciu jak wyglądają te ubranka.Zrobiłam zdjęcie i szybko koty rozebrałam , chociaż Gucia nie była jakoś szczególnie niezadowolona.Zobaczcie jaka Cindy jest zdolna.Naprawdę jestem pod wrażeniem.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]