Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2015 6:21 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

No to raczej salmonelloza odpada. A nie obgryzł jakiejś rośliny, nie polizał jakiejś chemii domowej?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie paź 04, 2015 8:41 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Raczej nic z tych rzeczy. Mamy w pokoju taki gałęziasty, zielony kwiatek z mleczkiem, ale kot nie zostaje sam z nim - pokój jest zamykany jeśli nas nie ma. Chemia jest w łazience na podłodze, ale rownież łazienka jest zamknięta. Kuweta jest w toalecie, ale nie mamy tam niczego szkodliwego.
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Od: Śro lis 26, 2014 10:50

Post » Nie paź 04, 2015 9:08 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Temperatura 39,9, wazy 1,360, właśnie dostał 2 zastrzyki, mówią ze badania nic nie wniosa
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Nie paź 04, 2015 9:10 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

A test na pp zrobiony?
Obrazek

miszelina

Post » Nie paź 04, 2015 9:10 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Podobno nic nie wniesie :(
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Nie paź 04, 2015 9:15 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Przepraszam, ale ten wet to jakiś dziwny Test pokaże, czy kot jest chory na pp czy nie. I wtedy można będzie sensowniej leczyć.
Chodzi mi o test z kału kota, nie z krwi.
viewtopic.php?t=33947 - przeczytaj ten wątek, a zwłaszcza pierwsze posty. Jopop to kopalnia wiedzy i doświadczenia z pp.
Obrazek

miszelina

Post » Nie paź 04, 2015 9:21 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Być może zjawimy sie jeszcze wieczorem, będę wyciskać, tylko jak pobrać koope bez zwirku? Powiedziano, ze dostaje to, co dostawałby gdyby miał pp :( Mimo wszystko zadzwonię do jakiegoś większego miasta, bo tutaj to coś za bardzo ciemnogród :(
No ale to co w takim razie powinien dostawać, gdyby nie miał pp, skoro jest traktowany tak jak chory? Ja już sama nie wiem...
Ostatnio edytowano Nie paź 04, 2015 9:24 przez Faguś, łącznie edytowano 1 raz
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Nie paź 04, 2015 9:22 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Można pobrać wymaz z odbytu.
Obrazek

miszelina

Post » Nie paź 04, 2015 10:04 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Dzwoniłam do Wrocławia, ale mówili ze przekieruja - nie przekierowali. Być może jeszcze dzisiaj pojedziemy, tylko qrczę, trochę daleko :(
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Pon paź 05, 2015 18:01 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Na razie jest podobnie jak wczoraj. Właśnie wchodzę.
Dzisiaj leciało trochę więcej kataru i slinil sie gdzieś koło południa. Jest żywszy, reaguje na kici kici. Teraz czekamy. Kupiłam mu strzykawki po 2 ml, rozrobiłam mu łyżeczkę gerberka(królik z ziemniakami i fasolka, taka papka) - łyżeczka wody na łyżeczkę papki, podałam i zjadł 2 i pół strzykawki. Potem zaczął miauczeć, najwyraźniej bolał go pyszczek. Najpierw dałam mu papkę, potem wodę(tyle samo), mimo ze nie dostał dzisiaj zastrzyku przeciwwymiotnego, nic nie zwrócił. Teraz jesteśmy na poczekalni, bo przed nami kolejny nagły przypadek(tym razem amstaff).
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Wto paź 06, 2015 9:08 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Jak dzisiaj się macie ?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto paź 06, 2015 23:13 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

Z góry przepraszam za tak późny post, ale zwyczajnie nie miałam czasu wczesniej(korki i lekcje = dzień z głowy). Wczoraj lekarz powiedział, ze wyjeżdża, wiec będziemy musiały poradzić sobie same z porcja zastrzyków. Zbiegli sie sąsiedzi do trzymania Margotka :lol:, a mama wszystko wykonywala(oczywiście jest obecnym wrogiem nr 1, Jednak najprawdopodobniej przeciwgorączkowy sie nie udał, bo podczas wieczornej wizyty miał znowu 40 stopni :roll: Mimo to jest coraz lepiej i mimo nadżerek w pyszczku zjadł trochę gotowanego kurczaka, gerberka od wczoraj i zlizywal biały serek. Chciał nawet zabrać sie za psia kość :) Dzisiaj dużo pił, oczywiście na swój sposób - moczył pyszczek i lizał pod noskiem, jednocześnie zapluwajac wszystko wokół. Jednak co kilka łyków piszczał z bólu. Chodzi jak po mocnej imprezie, bolą go tylne łapki.
Wyglada okropnie, pod noskiem ma pełno śliny pomieszanej z katarem i nachodzącą trzecia powiekę. Ma biegunkę. Dzisiaj dostał swój standardowy zestaw(przeciwgorączkowy, witaminy z grupy B, glukozę i antybiotyk), przeciwwymiotnego już nie dostaje, bo nie wymiotuje od poniedziałku nad ranem. Lekarz nie chciał podjąć sie leczenia pp, bo wyjaśnił, ze objawy wskazują na koci katar i zakażenie kalciwirusem(nie wiem czy nie przekręciłam).
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Śro paź 07, 2015 4:52 Re: Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

I chyba wet ma rację - nadżerki w pyszczku i katar to objawy kalici. Dobrze, że to nie pp. Teraz trzeba go wyleczyć, a potem zaszczepić.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]