Futrzaki trzy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2015 11:27 Futrzaki trzy

Witam
Chciałabym przedstawić trzy moje kochane futrzaki

https://goo.gl/photos/1iSWk6jsCy8E9nRN8

Ragdoll Alex, szylkretowa brytyjka Daysi i rudy egzotyk Garfild

Obrazek

Cindyrella

Od: Pon wrz 28, 2015 10:46

Post » Pon wrz 28, 2015 17:51 Re: Futrzaki trzy

Witamy na forum :) Ile koty maja lat ?:)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Pon wrz 28, 2015 18:01 Re: Futrzaki trzy

:1luvu: :1luvu:
Szylkretka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Witajcie
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon wrz 28, 2015 18:16 Re: Futrzaki trzy

Więc Alex niedługo skończy 5 lat, Daysi 1,5 roku a rudy ok 4, nie wiadomo dokładnie bo to znajda

Cindyrella

Post » Pon wrz 28, 2015 18:34 Re: Futrzaki trzy

Cudne, każdy inny :1luvu: Pierwszy raz widzę szylkretową brytyjkę.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Pon wrz 28, 2015 19:23 Re: Futrzaki trzy

Tak, weterynarz też mi mówiła że to rzadkość u brytyjczyków ah jakie mam szczęście :mrgreen:

Cindyrella

Post » Pon wrz 28, 2015 19:40 Re: Futrzaki trzy

Opowiedz nam wiecej o kotach, jakie sa? Spokojne? Rozrabiaki? Lubia sie? :D
Daysi najmlodsza, pewnie goni innych do zabawy :D
Obrazek

jou

Post » Pon wrz 28, 2015 20:17 Re: Futrzaki trzy

OK no więc
Alex ragdoll (czyli szmaciana lalka) jak sama nazwa wskazuje ciapa do kwadratu. Potrafi potknąć się o własne łapy, kot niskopodłogowy a jak już uda mu się gdzieś wejść to krzyczy aby go ściągnąć. Jest dużym kotem (waży ponad 7 kg). Sprawia wrażenie oderwanego od rzeczywistości ;). Jest grzeczny, czysty, nic nie niszczy a czasem potrafi nawet potrafi zaskoczyć i zachowywać się jak kot ;)

Daysi
Delikatna dziewczynka, ale zwinna, skoczna, trochę wystraszona (moim zdanie nie do końca zsocjalizowana przez "hodowcę") najbardziej zwinna z całej trójki, dla niej nie ma rzeczy niemożliwych :) kochane zwierzątko

Garfield
Kochany rudzielec, wdzięczny, że ma dom, gdy go znaleźliśmy był brudny, chudy i strasznie płakał, choć miałam już dwa koty decyzja o przygarnięciu go byłą natychmiastowa. Jest bardzo grzeczny, choć trochę zaczepny ale jeśli nie znajdzie towarzysza do zabawy to dobrze czuje się we własnym towarzystwie. Jego ulubiona zabawa z nami to podgryzam, kopie, liże ;).

Ogólnie choć jest ich trójka to nie mam z nimi problemów, są bardzo zrównoważone, nie ma sytuacji że trzeba je rozrywać bo się gryzą. W domu mają dostęp wszędzie i każde z nich ma swoje kryjówki oraz miejsca gdzie nie wchodzą sobie w drogę. Kiedyś abstrakcją dla mnie było mieć dwa koty, teraz mam trzy i nie wyobrażam sobie domu bez nich

Cindyrella

Post » Pon wrz 28, 2015 20:47 Re: Futrzaki trzy

Takie zycie kociarza, z kazdym kotem jestesmy pewniejsi, ze tak to powinno wygladac :D
Na forum jest kot bardzo podobny do Twojego Garfielda, nazywa sie Tamburyn :D Tez jest rudzielcem i ma plaskie pysio. Twoj tez charczy?:D Bo podobno Tamburynowi sie zdarza :D Ogolnie nigdy nie przemawialy do mnie za bardzo rude koty, ale te plaskonose maja swoj urok :D
Ja mam dwa czarne kocury, jeden ma kolo 11 lat, a jeden lekko ponad rok :D Mlodszy dolaczyl do nas w lipcu. W czerwcu stracilismy ukochanego 2,5 letniego, czarnego kota Rysia. I tak sie tu znalezlismy :)
Obrazek

jou

Post » Pon wrz 28, 2015 21:02 Re: Futrzaki trzy

Moja teściowa ma też brytyjkę szylkretkę :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon wrz 28, 2015 21:11 Re: Futrzaki trzy

jou pisze:Takie zycie kociarza, z kazdym kotem jestesmy pewniejsi, ze tak to powinno wygladac :D
dobre :ok:

Co do charczenia to niestety częsta przypadłość persów, rudy na szczęście tak nie ma ale kilka lat temu miałam kotkę per exo Cindyrellę, która również "charczała", koty perskie mają często problemy z niedrożnymi kanałami łzowymi i nosowymi, przez krótki nos i płaski pyszczek przez co są często zapłakane i ciężko oddychają a nawet mają problemy z jedzeniem radzę od czasu do czasu kontrolę u weta persy są dość delikatne

Twoje kotki to europejczyki?

Mnie się kiedyś szylkrety nie podobały ale w niej się zakochałam ;)

Cindyrella

Post » Pon wrz 28, 2015 21:16 Re: Futrzaki trzy

Tak, moje koty to europejczyki. Sa w moim podpisie :D Jeden czarniejszy od drugiego :D
Obrazek

jou

Post » Pon wrz 28, 2015 21:24 Re: Futrzaki trzy

słodkie, europejczyki też są kochane ale z ich temperamentem to loteria :) co oczywiście ma swoje dobre strony

Cindyrella

Post » Pon wrz 28, 2015 23:21 Re: Futrzaki trzy

Mnie też się Garfield skojarzył z Tamburynem :D Niesamowite, że nie miał domu! Wiem, że to już dosyć częste ale wciąż tak samo zaskakujące kiedy słyszy się o rasowych bezdomniaczkach. Bardzo dobrze, że go przygarnęłaś. Wszystkich bezdomnych bardzo szkoda, ale te płaskie wydają się zawsze takie bezradne.

Kiedyś bardzo chciałam ragdolla ale jakoś nigdy się nie złożyło. Pozostaje mi podziwiać czyjeś. Opis Alexa strasznie mi się podoba, takie oderwane od rzeczywistości spokojne gapy to mój ulubiony typ kotów :1luvu:
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Wto wrz 29, 2015 11:32 Re: Futrzaki trzy

Tak ragdolla kupiliśmy właśnie ze względu na opis rasy mój ulubiony cytat to: "Ragdoll - ulubiona rasa amerykańskich dzieci, bo można z nim zrobić wszystko i nigdy się nie psują: ;)

Mnie się marzy jeszcze burmiś i bengal, ale to następnym razem, no chyba że znów jakiś się przybłąka ;)

Cindyrella

[następna]