moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 08, 2015 15:42 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

dziewczyny to znowu ja i kolejne pytanie:D

Koty niechetnie jedza sucha karme. Rano, jak wstaje daje im porcje mokrej i wieczorem.
Sucha lezy caly czas. Wczoraj zrobilam eksperyment. Dodalam odrobine masla do suchej, zjadly wszystko...

pytanie brzmi, jak je karmic? Koty w ciagu dnia prosza o mokre, bo sa glodne, a suchego nie chca jesc.
Powinnam im ulegac?
One sa jeszcze malutkie, wiec powinny jesc kiedy chca, ale skoro nie chca suchego...
Ja od piatku wracam do pracy, wiec czesto od rana do popoludnia nie bedzie mnie w domu, a mokre przeciez nie bedzie caly dzien lezalo w miskach.. zalezy mi zeby jedly suche.
Gdzies czytalam, ze powinnam dawac mniejsze porcje mokrego i nie dawac sie namowic na mokre w ciagu dnia. no ale one jeszcze rosna, wiec nie wiem, czy ten wpis odnosil sie tez do maluchow.

Jak dodam sucha karme do mokrego to tez zjedza, a dodaje sporo.. Juz sama nie wiem:P

kociamama321

Od: Nie cze 21, 2015 16:13

Post » Śro wrz 09, 2015 20:27 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Wiesz co ? Ja bym uległa , bo właśnie małe i rosną . a gusta kulinarne się zmieniaja . Moje niektóre kiedyś jadły mieso , teraz mowy nie ma . Mięso fuuuuu.
Inne chcą tylko suche . Nie trafisz za tym .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie wrz 13, 2015 21:17 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Jak tam dzieciaki? Czekamy na zdjecia :)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie wrz 13, 2015 21:45 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Hej hej:))
Sporo sie ostatnio u nas dzialo.
Zacznijmy od tego, ze oddalam telefon na gwarancje i w tej chwili moge dodac zdjecia jakosci zdjec robionych kalkulatorem :))

Bobek czuje sie wysmienicie, dokucza, rozrabia, wazy 1,8kg i ciagle jest glodny.
Chetnie je suche applawsa i orijena. Buka niestety bardziej wybredna. Suche zje tylko gdy jest namoczone lub zmieszane z mokrym. Ewentualnie je, gdy mnie nie ma w domu.

Jakos w poniedzialek Buka zaczela wymiotowac niestrawionym jedzeniem i slina, myslalam, ze za szybko zjada wiec najpierw karmilam Bobka i zamykalam w pokoju, zeby ona miala spokoj. Niestety we wtorek i srode rowniez zwymiotowala. Apetyt dalej miala, kupki ksiazkowe. Hodowczyni powiedziala, ze to moze ze stresu.
W pt poszlam do weta. Bo robilam juz panike :) oczy, uszy czyste,Paszcza super, temperatura prawidlowa, Buka zywa, dal jej kroplowke z ekektrolitami plus jakies krople homeopatyczne na zoladek. Powiedzial, ze wg niego kot jest zdrowy i moze to rzeczywiscie wina stresu.

Od momentu wizyty u weta Buka nie wymiotowala, nie miala biegunki.
Wlasnie lata od sciany do sciany po domu i nie daje spac :))
Apetyt jej dopisuje podwojnie, na szczescie, bo wazy tylko 1,2 kg.
Musze ja troche podtuczyc :)) jutro moze uda mi sie wrzucic jakies foty, jak wroci Tz z pracy :)

kociamama321

Post » Nie wrz 13, 2015 21:53 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

U nas Nixon w jakies 2 tyg po adopcji tez dosc czesto wymiotowal. Okazalo sie, ze glupia dawalam mu zbyt chlodne jedzenie. Trzymalam je w lodowce bo to byl okres duzych upalow i po prostu nie wyjmowalam dostatecznie wczesniej, zeby sie zagrzalo. Jak juz tego przypilnowalam, to wszystko bylo ok :)
Ja daje jutro telefon na gwarancje, bo moj samsung s4 po prostu sie wylaczyl i jest totalnie kaput. Martwie sie bo zwlekalam ze zgraniem zdjec mojego zmarlego kota Rysia i teraz boje sie, ze je strace :(

Dobrze, ze koty sie ladnie chowaja, oprocz tych beltkow. Sa naprawde piekne :)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie wrz 13, 2015 21:58 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Czekam na foty :ok:
Jou , a takiego wyłączonego kom nie widzi ? Nawet jako pamięć masową ? Telefon totalnie padł ?

barbarados

Post » Nie wrz 13, 2015 21:59 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Jou, ja wlasnie wyjmuje jedzenie duzo wczesniej lub ostatecznie dodawalam troche cieplej wody do mokrego typu catzfinefood, zeby duzo pily, chociaz musze przyznac, ze ogolnie z piciem nie maja problemow.
Ostatnio zwiedzily wanne ale jak poczuly mokre lapki to wrecz z niej wystrzelily:))

Trzymam kciuki, zeby zdjecia udalo sie odzyskac. Nie mialas dropboxa? U mnie zapchalo sie wejscie na sluchawki jakims papierkiem, potem okazalo sie ze kupilam zle ubezpieczenie do telefonu, a kupilam je razem z telefonem od razu, wiec wina firmy i na szczescie wzieli na gwarancje. Ale musialam sie nachodzic w butach na obcasach po punktach obslugi xD

Swoja droga, czy to jest normalne, ze moje koty robia max. 2 kupki dziennie? Bobek zazwyczaj jedna rano i jedna wieczorem,ma buka po poludniu i raz w nocy. Siusiu robia dosc czesto.

kociamama321

Post » Nie wrz 13, 2015 22:01 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Normalne . :D

barbarados

Post » Nie wrz 13, 2015 22:06 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

To dobrze, bo myslalam, ze jakos malo :)

Wrzucam fote, ale troche sie poobcinalam :))
http://zapodaj.net/b96dfffd1bb19.jpg.html

kociamama321

Post » Nie wrz 13, 2015 22:08 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Ale cuda masz :1luvu:

barbarados

Post » Nie wrz 13, 2015 22:10 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Dziekujemy :**

Jak mozna dodac zdjeciue do opisu? Probowalam ostatnio pare razy i dupka. Nie znalazlam tez zadnych wskazowek :(

kociamama321

Post » Nie wrz 13, 2015 22:14 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Chcesz do podpisu dodać czy na forum wrzucić ?

barbarados

Post » Nie wrz 13, 2015 22:18 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Chcialam dodac do podpisu zdjecie, ktore mam w linku w podpisie :))
W sumie to dodac na forum tez nie umiem, wiec obie informacje sie przydadza:))

kociamama321

Post » Nie wrz 13, 2015 22:27 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Ja wstawiam przez fotosika . Jakoś mi łatwiej .
Wybierasz zdjęcie , zapisujesz zdjęcie , a potem wybierasz link do forów dyskusyjnych . Ten link kopiujesz i wklejasz na watku .
Poproś dziewczyny , to któraś Ci zrobi ładny banerek :wink:

barbarados

Post » Pon wrz 14, 2015 10:58 Re: moje koty syjamskie: Buka i Bobek Of Elemis :)

Dzieki, zaraz obczaje:D

kociamama321

[poprzednia][następna]