TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 21, 2015 19:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Na kocie działalności nie znam olejków - nigdy nie interesowałam się tą stroną ich używania. Nie musiałam :201494
Tzn Migdał potrafi się wyrzygać na wykładzinę i po latach ona generalnie śmierdzi, ale nie próbowałam olejkami..może to jest jakiś pomysł..
Próbowałaś octem, sodą itp.?
Może by dodać właśnie olejek... :roll: Może cytrusowe...?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 21, 2015 20:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Ano ja tez do tej pory nie musiałam.
No ale ponad osiemnastoletni kot ma swoje prawa. Najpierw myślałam, że tak jest, bo mu się łapki rozjeżdżają w żwirku. Ale do pustej też nie chce robić :(
I tak robi to tu, to tam, mnie niema, przez 10 godzin wsiąka i doopa. Ani ocet ani soda nie dały rady.
Mam olejek sosnowy, wypróbuję. Jak nie da rady to wrócę do biodoora.
Kurcze podziwiam Justynę że daje rady.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob sie 22, 2015 5:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Też podziwiam - toż to praktycznie nic innego wydawałoby się nie da rady robić , jak tylko sprzątać :strach:
Mam zapisane w kalendarzu - pewnie tak na W - maskol enzym i ekodor, ale nic o nich nie wiem. Pewnie ktoś na forum polecał.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sie 22, 2015 20:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

phantasmagori pisze:Ano rozpieszczona była do granic możliwości, ale jak tu nie rozpieścić psa po takich przejściach.
Justyś najważniejsze, że wychwyciłaś ten moment, tą granicę, za którą bylo by tylko cierpienie. To największy akt miłości, który można dać swojemu ukochanemu zwierzęciu, choć bardzo bolesny.
I szacun dla Doktor Julii że przyjechała i pomogła odejść.

Wiem phantasmagori, wiem , to tak bardzo boli :cry: :cry: :cry: , ale wiem że to był odpowiedni moment, wiem że Pani dr Julia Mazur pomogła mi podjac odpowiednia decyzje, była u nas prawie godzine i była długa rozmowa , bardzo dziękuje pani dr Juli Mazur, Pani dr Karolinie Włodarczuk , Pani dr Michałowi Mazur , oni tak bardzo walczyli o moja Etnusie, to juz trzy dni a ja nie moge sie pozbierać , choć musze dla tych wszystkich które sa zależne odemnie ... dziękuje też WAM za każde słowo otuchy , za kazda pomoc ...

TYSKIE_MRUCZKI

Od: Sob sie 31, 2013 14:29

Post » Sob sie 22, 2015 20:37 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Godzinę temu trafiła do mnie na kwarantanne młoda czarna koteczka , nie zrobiłam jej zdjęć bo na kwarantannie mam słabe światło i czarny kot zle na nim wyjdzie , w poniedziałek będzie u mnie miko_bs i jedziemy do weta sprawdzić czy nie ma czipa, powiadomiłam juz schronisko i fundacje 4 łapy i dwie osoby prywatne czy nie wiedza o takim zaginięciu . Kotka została znaleziona w wieżowcu przy przychodni nr 4 w Tychach , a wcześniej czyli w czwartek była widziana niedaleko oś F , JEŚLI KTOŚ COŚ WIE O ZAGINIĘCIU PROSZĘ O KONTAKT pod nr tel 507 300 768 .
Bardzo prosze udostępniajcie ..

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Sob sie 22, 2015 20:42 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Podkłady odebrałaś?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob sie 22, 2015 20:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

meg11 pisze:Podkłady odebrałaś?

Tak, wczoraj , za duzo spraw na głowie i wyleciało mi to napisać, zapłaciłam za nie 35.60 zł , nie doszły pieniążki na nie do mnie :(:(:(
Wpłyneło w ostatnich dniach tylko 20 zł od Luinloth za co dziekuje :):):)

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Sob sie 22, 2015 20:55 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

TYSKIE_MRUCZKI pisze:Godzinę temu trafiła do mnie na kwarantanne młoda czarna koteczka , nie zrobiłam jej zdjęć bo na kwarantannie mam słabe światło i czarny kot zle na nim wyjdzie , w poniedziałek będzie u mnie miko_bs i jedziemy do weta sprawdzić czy nie ma czipa, powiadomiłam juz schronisko i fundacje 4 łapy i dwie osoby prywatne czy nie wiedza o takim zaginięciu . Kotka została znaleziona w wieżowcu przy przychodni nr 4 w Tychach , a wcześniej czyli w czwartek była widziana niedaleko oś F , JEŚLI KTOŚ COŚ WIE O ZAGINIĘCIU PROSZĘ O KONTAKT pod nr tel 507 300 768 .
Bardzo prosze udostępniajcie ..

Sprawdziłam olx i nie tam nic o zaginionej czarnej kotki :cry:

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Nie sie 23, 2015 6:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

TYSKIE_MRUCZKI pisze:

Tak, wczoraj , za duzo spraw na głowie i wyleciało mi to napisać, zapłaciłam za nie 35.60 zł , nie doszły pieniążki na nie do mnie :(:(:(

Nie możliwe, zrobiłam przelew tego samego dnia :( zaraz sprawdze
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sie 24, 2015 21:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

meg11 pisze:
TYSKIE_MRUCZKI pisze:

Nie możliwe, zrobiłam przelew tego samego dnia :( zaraz sprawdze

Odpisłałam na pw :(

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Wto sie 25, 2015 8:55 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Dopiero doczytałam o Etnie, bardzo mi przykro :(
Czasem już tylko tak można pomóc.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto sie 25, 2015 10:54 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

phantasmagori pisze:Morelowa, a znasz jakiś, który usuwa zapach kociego moczu?
Mój staruszek Kmicic sika już poza kuwetą. Fugi mam tak przeżarte że cuchną i nie mogę tego domyć, tym bardziej że niema mnie w domu 12 godzin, więc się wżera.
Do tej pory używałam biodoor, ale mi się skończył. Może jakiś olejek zamiast? :roll:

Co do orzechów to masz rację. Można w nich świetnie wyprać nieświeże koszulki, ale do trudnego prania absolutnie się nie nadają.

Ja mam jednego takiego lejka :( . U mnie działa mieszanka: ocet+woda(proporcje 1:1) i do tego kilka kropli olejku eterycznego (najlepiej drzewo herbaciane) i wszystko do spryskiwacza.

Jak skończy mi się proszek, to chcę kupić orzechy piorące. Czy do wybielenia bardzo zabrudzonych rzeczy nie pomoże dorzucona do prania soda i sól?
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Wto sie 25, 2015 11:26 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Spawa wyjaśniania :)

Posty dotyczące poszukiwań właściciela konta przeniosłam do archiwum.
Zastrzeżenia eunniki i komentarze do nich są na KŁ w zamkniętym wątku
viewtopic.php?f=8&t=170410
N/K

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Śro sie 26, 2015 20:33 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

aleusha pisze:
phantasmagori pisze:Morelowa, a znasz jakiś, który usuwa zapach kociego moczu?
Mój staruszek Kmicic sika już poza kuwetą. Fugi mam tak przeżarte że cuchną i nie mogę tego domyć, tym bardziej że niema mnie w domu 12 godzin, więc się wżera.
Do tej pory używałam biodoor, ale mi się skończył. Może jakiś olejek zamiast? :roll:

Co do orzechów to masz rację. Można w nich świetnie wyprać nieświeże koszulki, ale do trudnego prania absolutnie się nie nadają.

Ja mam jednego takiego lejka :( . U mnie działa mieszanka: ocet+woda(proporcje 1:1) i do tego kilka kropli olejku eterycznego (najlepiej drzewo herbaciane) i wszystko do spryskiwacza.

Jak skończy mi się proszek, to chcę kupić orzechy piorące. Czy do wybielenia bardzo zabrudzonych rzeczy nie pomoże dorzucona do prania soda i sól?

Dzięki za radę, dodałam sobie olejku sosnowego.
Wczoraj umyłam wszystkie podłogi najpierw zmywając normalnie, potem zmiana wody, polewanie podłóg mydłem marsylskim, znowu zmiana wody i samą wodą, itak dwa razy.
Potem bioodorem i po wyschnięciu wodą z octem i olejkiem. Dziś nic nie wania, no ale jestem w domu i mam czas na takie mecyje, Jak wrócę do pracy to przynajmniej newralgiczne miejsca będę tak traktować.

Co do dodawania sody i soli, stosowały nasze babcie i miały piękne, czyste pranie. Chciało by się tanio i ekologicznie, tylko trzeba pamiętać o tym ze i sól i soda już nie te same co kiedyś. Dziś wszystko maksymalnie oczyszczone, sól to już nie sól tylko NACL. Morska też nie bardzo, bo morza zanieczyszczone. Dodawać himalajską? Bankructwo murowane. Pamiętam z dzieciństwa że soda rozpuszczana w wodzie buzowała. Wsypiesz dzisiaj sodę do wody i cisza... Ani rur nie przeczyści, ani prania nie wybieli. Trzeba by poszukać w necie takiej prawdziwej sody.Ale czy jeszcze taka istnieje? :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]