» Nie sie 16, 2015 9:44
Re: Mała waga maine coon
Czyli problem z jedzeniem jest. Czy jesteś w stanie napisać, jaką karmę jadła w hodowli i czy ta, którą jej dajecie, to ta sama? Ask dobrze napisała, że hodowca powinien poinformować, jakie karmy były podawane. Moje MCO do wieku jakichś 18 miesięcy żarły jak tygrysy. Dostawały mokrą karmę 3 razy dziennie, a suche było dostępne cały czas. Dobrze, że chcesz podawać mięso, niestety czasem na chęciach się kończy, moje koty też nie chcą jeść mięsa. To, że kotka mało je i jest chuda to jest problem, bo po pierwsze nie wiadomo dlaczego nie chce jeść, a po drugie ona teraz rośnie i zbyt mała ilość pożywienia może bardzo zaszkodzić. Przysmaczki to przysmaczki, tym jej nie wyżywisz, na odkłaczanie są pasty, które koty chętnie jedzą i - wiadomo - przede wszystkim czesanie. Powinnaś porozmawiać z hodowcą, kupić dobre karmy w ilości "na próbę", znaleźć takie, które kotce smakują. Nie sądzę, żeby upały tłumaczyły niechęć do jedzenia, nie u takiego małego kota, mam teraz tymczasowo dwa kociaki u siebie i żrą bez względu na pogodę. Zresztą zawsze można podać jedzenie wcześnie rano i późno wieczorem. Porozmawiaj z hodowcą, zwróć uwagę na to, ile kotka je, może trzeba będzie iść do weterynarza. Ona musi jeść, nasze dorosłe MCO jedzą mniej niż wcinały jak rosły.