Czarna ze St. Jabłonek uratowana przed śmiercią- znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 08, 2015 13:43 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

tabo10 pisze:Rudy z psem :mrgreen: :ok: chyba teraz się udało :mrgreen:

Filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=cxkjAB6 ... e=youtu.be

ps.koniecznie wyłączyć dźwięk,bo tego tv w tle słuchać się nie da :twisted:
Arcana dzięki :1luvu:

Jaki pracowity kotek 8O niezmordowany jesli chodzi o czystosc :1luvu: i jaki konsekwentny, jak trzeba to i pazurkiem przytrzyma bo psiunek ma byc czysty i juz....nie ma to, tamto :lol: :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sie 08, 2015 13:44 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

O mamo, jaka miłość! No cudne są. Kurcze, warto by sprobowac oglaszac razem. Moze Catangel poprosic o Fb? A psinek długo jest u Ciebie? W jakim wieku, jak sie wabi, ile waży? Mały czy sredni? Jak leży, to nie wiadomo :mrgreen:
Sprobuje do ogłoszeń rudego dorzucic linka do filmiku.

Musisz mieć jakieś opcje do dźwięku, bo ludzie podkładają przecież dowolne kawałki muzyczne. Poszperaj, haha.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Pon sie 10, 2015 20:24 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Pies ma długą historię.Został zabrany z wysypiska śmieci od bezdomnych :cry: A dokładniej ze schronu,gdzie go znalazłam ,bo trafił tam na koniec.Jeden chlor zabrał go poprzednim w odwecie.Szkoda gadać.
Psiunio nie jest duży,waży 13kg,sięga do połowy łydki.Uwielbia człowieka,leży na klanach,śpi tylko w łóżku ,obcałowuje non stop.Nie lubi niektórych facetów,wówczas potrafi szczypnąć za nogę,pewnie to efekt przeszłości.W domu grzeczny,ale potrafi coś zeżreć jak zostaje sam.Dlatego zostaje w kagańcu :| Dobrze by było,gdyby znalazł rodzinę,w której zwykle ktoś jest w domu. Wówczas to psi anioł.
Nie jest wybredny w jedzeniu.

Obrazek

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto sie 11, 2015 11:29 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Jeszcze go nie ogłaszasz? A na ile lat oceniany? Potrafi wszamać coś niejadalnego, jak zrozumiałam? Wabi się jakoś?

Arcana

Post » Wto sie 11, 2015 11:43 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Ogłaszam.Potrafi coś zniszczyć (np.buty),więc musi zostawać w kagańcu ,albo z ludźmi:) Ma 2lata.

tabo10

Post » Pt sie 14, 2015 10:23 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Moja koleżanka wrzuciła filmik z rudym duetem na Fb. Może ktoś zechce udostępnić, pliss :)

Warszawa dla zwierząt https://www.facebook.com/groups/1685644 ... 0/?fref=ts

https://www.facebook.com/beata.piskorek.1

Arcana

Post » Wto sie 18, 2015 8:09 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Rudy ma świerzb (jest w trakcie Oridermylu),a czarna miała lamblie(już po kuracji Metronidazolem,kupa nadal luźna).
Wesolutko u nas :evil:

Rudemu też kroi się domek.Zobaczymy...

tabo10

Post » Wto sie 18, 2015 10:38 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Kciuki za dobry domek dla rudasa :ok: :ok: :ok:

Na wspólny dom z piesiem chyba nie ma nadziei? :(

Arcana

Post » Wto sie 18, 2015 11:04 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

wszyscy oglądający zdjęcia i filmik są za,ale jak przyjdzie co do czego nikt się nie kwapi dać wspólnego domku :cry:

tabo10

Post » Wto sie 18, 2015 11:15 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Bo chyba wszyscy zakoceni :( -tak jak ja :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sie 18, 2015 11:18 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

miałam na myśli osoby,które chcą adoptować psa lub kota- do zakoconych rudy nie mógłby pójść,bo to słodki łobuz :wink:

tabo10

Post » Wto sie 18, 2015 11:24 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

kropkaXL pisze:Bo chyba wszyscy zakoceni :( -tak jak ja :(

Kasiu, dzięki za udostepnianie na Fb. Jakos niewiele osób w tym pomoglo.

Arcana

Post » Śro sie 19, 2015 7:36 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Jakoś mnie to nie dziwi :(
Jakby była afera, to by się zaraz stado zleciało :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sie 28, 2015 10:01 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Tabo, mogę już zdjąć niektóre ogłoszenia? Masz wiadomości z DS-ów? :)

Arcana

Post » Nie sie 30, 2015 17:55 Re: Jak pies z kotem? U nas to możliwe:)-rudy szuka DS

Tak. Przepraszam ,nadrabiam zaległości.

Dzięki Wspaniałej Cioteczce Arcana :1luvu: :1luvu: :1luvu: która ogłaszała rudego do utraty tchu i kilku życzliwym osobowm,które wrzuciły filmik rudego z psem na FB- rudy Karmel znalazł dom :piwa: Chwycił świetny filmik i piękne imię,które nadała Arcana.
Kot zamieszkał w Pruszkowie,z 4letnim chłopcem.Rodzice byli na tylke rozsądni,że kocurek przybył do domu przed dzieckiem (to było na wakacjach),by mógł się swobodnie zaklimatyzować. Balkon (tzw.wyrzygalnia :wink: )został osiatkowany.Państwo mieli zeszłego roku młodego kota,który odszedł[*].Pani pokazała mi cały plik badań (bo nie dowierzałam,że robiła :? ,zwykle każdy tak mówi,ale tu były rzeczywiście wypisy z kilku lecznic ,od rtg,po morfologię,testy,nie robili tylko tomografii,bo nie zdążyli :( Dla mnie albo coś genetycznego,albo ostre powikłania po kalici,maluszek tracił równowagę i miał sztywność przednich łapek :( ).

Karmelek pięknie zniósł podróż.Rozejrzał się po mieszkaniu i spokojnie położył pod stołem. Oddany był z niedoleczonym świerzbem,Państwo dostali instrukcję jak czyścić uszy i Oridermyl. Wczoraj dostałam smsa,że byli na kontroli u weta i uszy już czyste, wszystko jest ok.Kupa też ok. (uprzedziłam ,że w stadzie były lamblie i kokcydia i maja to monitorować).
Po pierwszej nocy dostałam info,że Karmel sypia z Państwem w łóżku :mrgreen: .

Obrazek

a wczoraj takie :)
Obrazek

Powodzenia chłopaku :ok:

tabo10

[poprzednia][następna]