Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 22, 2015 14:33 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Piękne :1luvu:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lip 22, 2015 19:54 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Śliczne słodziaki :1luvu:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lip 23, 2015 6:17 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Dziękujemy za komplementy :1luvu: Maluszki są coraz fajniejsze.Nie chcą już siedzieć w łazience, domagają się wypuszczania, oczywiście robię to, ale nie na długo i pod kontrolą.Nie jestem pewna, czy nie załatwiałyby się poza kuwetką.Na razie wszystko jest w porządku, oby tak dalej.Martwi mnie ich mama, jest jakaś zrezygnowana, smutna, bo więziona :( Nie znoszę tego, ale nie mam wyjścia.W przyszłym tygodniu będzie mogła być odrobaczona, przetestuję ją i wtedy zobaczymy.Kotka je ładnie, zakrapiam jej uszka, lubi być głaskana, ale wraca na miejsce i tak cały czas leży.Szkoda mi jej bardzo.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 23, 2015 17:25 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Kocia mama jest bardzo łagodna, dobra, ale boi się.Wyniosłam ją na rękach do pokoju, chwilę posiedziała i uciekła do swojego azylu, jakim jest łazienka.Dodam, że żaden kot nawet nie spojrzał na nią krzywo, naprawdę, nie musiała się bać.Trudno, poczekamy.Mamcia je, kuwetkuje, zakrapiamy uszka i jest to bez problemu.
A maluchy? Dawno nie miałam takiej rozrywki :lol: One są kapitalne, bawią się fantastycznie.Złapać je i zanieść do łazienki to dla mnie wyzwanie.Przykro mi, ze tam muszą rezydować, ale to jeszcze tylko kilka dni.Biegają naprawdę dużo, jeśli tylko nie śpią to je puszczam wolno.Najbardziej boję się o to, że będą się załatwiać gdziekolwiek.Ojej, nie domknęłam drzwi łazienki i koty na wolności :wink: A niech sobie pobiegają.Uszka już zakropione.

ewar

Post » Czw lip 23, 2015 22:18 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Jak się nam kiedyś okociła kotka w blokowej pralnio-suszarni i chodziłam towarzystwo karmić, to potrafiłam tam przesiedzieć i 2 godziny patrząc co maluchy wyprawiają :P

felin

Post » Pt lip 24, 2015 5:42 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Mam problem.Kociaki niestety załatwiają się poza kuwetą :cry: Rzadkie kupki znalazłam dzisiaj w ich "łóżeczku", czyli pudle z Biedronki z kocykami w środku.Nie wiem co się dzieje, jest to krok wstecz, już było nieźle.Kojarzę to trochę z pojawieniem się ich mamy, nie bardzo chyba się dogadują, mama się boi kotów, nawet swoich dzieci.Co ja mam zrobić? Nie mogę ich wypuścić, jedynie pod kontrolą.Łazienkę łatwiej mi posprzątać niż resztę mieszkania.
Kocia mama w biedronkowym pudle, już w nim nie leży
Obrazek
Maja
Obrazek
I obie dziewczynki
Obrazek

ewar

Post » Pt lip 24, 2015 12:31 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

No to kilka zdjęć.Kotki Fredka się nie boją, bardziej aparatu, ale mojego aparatu to nawet ja się boję :mrgreen: Straszny szmelc.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt lip 24, 2015 13:26 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Może im postaw gdzieś w mieszkaniu kuwetę, a Fredziu je nauczy, że tam się należy załatwiać :idea: :idea:

Miałam parę lat temu takiego obsrańca - masakra to była :strach:

felin

Post » Pt lip 24, 2015 15:07 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

W lazience są trzy, w tym jedna taka prowizoryczna z foremki aluminiowej.Kiedy je wypuszczam to wynoszę jedną do pokoju.Jest używana, ale i tak dzisiaj znalazłam rzadką kupę w czerwonej budce.Bez przerwy coś piorę :evil: To jest chyba jakiś problem zdrowotny, dzisiaj dostały po odrobince stoperanu.Zaczekam do wtorku, do drugiego odrobaczenia.Poza tym są pełne energii, zwłaszcza Majka, mają apetyt, oczka czyste, nic poza tym się złego nie dzieje.Przytyły, mają czyściutkie, piękne futerka, myją się, mruczą, tak jak zdrowe kociaki.

ewar

Post » Pt lip 24, 2015 21:25 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

ewar pisze:Obrazek

No proszę, jaki opiekuńczy ten Fredek :1luvu:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Sob lip 25, 2015 9:10 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

O, tak.Nie nudzi się wreszcie i jest bardzo zadowolony.On intelektualnie jest na tym samym etapie co maluchy :mrgreen: One jednak nie są jeszcze bardzo proludzkie, mają problemy kuwetkowe, a Fredzio jest ideałem pod każdym względem.

ewar

Post » Sob lip 25, 2015 12:08 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

ewar pisze:O, tak.Nie nudzi się wreszcie i jest bardzo zadowolony.On intelektualnie jest na tym samym etapie co maluchy :mrgreen: One jednak nie są jeszcze bardzo proludzkie, mają problemy kuwetkowe, a Fredzio jest ideałem pod każdym względem.

Rudy :twisted: :wink:
Mój Ole ma już 4 lata, a ciągle się zachowuje jak mały kociak z adhd :lol:

felin

Post » Sob lip 25, 2015 12:17 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Moje rude gamonie na jesieni skonczą 3 i 4 lata. Z malymi się od razu dogaduja, a z rezydentką staruszką niezbyt. Babcia sie nie chce z nimi bawic, czego juz pojąc nie mogą :twisted:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Sob lip 25, 2015 12:20 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Arcana pisze:Moje rude gamonie na jesieni skonczą 3 i 4 lata. Z malymi się od razu dogaduja, a z rezydentką staruszką niezbyt. Babcia sie nie chce z nimi bawic, czego juz pojąc nie mogą :twisted:

One ewidentnie inne są :mrgreen:

felin

Post » Sob lip 25, 2015 13:11 Re: Mali Partyzanci, M3 +1

Uwielbiam patrzeć jak małe szaleją, a Fredek z nimi.Klarcia się tylko przygląda, Benia nieśmiało włącza do zabawy, ale nie ma żadnych syków, warkotów, nic z tych rzeczy.Kocia mama ( wciąż bezimienna) już wychodzi z łazienki, boi się jeszcze, ale ja mam naprawdę fajne koty, są przyjaźnie do niej nastawione.Ona jest bardzo grzeczna, ociera się o moją rękę, mruczy..itd.Z kuwetki korzysta bezbłędnie.Została przetestowana, FeLV/FIV ujemne, została też odrobaczona.Sierść ma jeszcze brzydką, jest chuda, czuć kości pod palcami, ale ma apetyt, je dobre rzeczy, będzie piękną kotką.Wykarmiła trzy maluchy, a sama nie dojadała, musi więc potrwać zanim będzie taką kotką, jak być powinna.Ona jest taka beżowa, nie typowa buraska, jakby szylcia? Przemiłe stworzenie w każdym razie.
Monia ( tri) lubi oglądać telewizor :mrgreen: Tak, tak, kiedy jest wyłączony i widać jej odbicie na ekranie.Ona też czasem śpi przytulona do swojej mamy, tygryski raczej nierozłączne, bawią się razem i śpią też obok siebie.Spróbuję zrobić lepsze zdjęcia, na których widać będzie jakie są piękne.Mają bardzo wyraźne pręgi, no tygryski w końcu, prawda? Wczoraj była u mnie p.Iza, była zachwycona kociakami.One są bez kompleksów, niczego się nie boją, a biegają z prędkością światła.Tak ma być, to maluchy, muszą mieć dużo ruchu, dla zdrowia przede wszystkim.
Pani z fundacji pomyliła się.Koty nie są dzikie, mama nie była w ciąży, ale errare humanum est.

ewar

[poprzednia][następna]