WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 16, 2015 9:12 WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Dzień dobry,proszę o pomoc kociarzy! !! Mam kota rasy Maine coon, przygarnelam go z hodowli bo ,jak sądzę teraz, był tam zbyteczny. Okazało się ,ze ma wadę serca....zdjęcie pokazało ,ze jest ono bardzo duże :-( Z wadą ta przeżył u mnie szczęśliwie 4 lata. Jednak od jakiegoś czasu widzę ,ze się źle czuje. A teraz od 3 dni nie chce jeść i pić ...wymiotowal ślina i ma płytki i częsty oddech. Byłam wczoraj u weterynarza,który stwierdził -przeziębienie. Dostał zastrzyki , nie wymiotuje. Jednak poza tym stan jego się wcale nie polepsza. Podejrzewam ,że główną przyczyną jest tu serce. Pytanie!!! GDZIE W WARSZAWIE MOGĘ ZROBIĆ PORZĄDNE I FACHOWE BADANIE SERCA?!Bo jak do tej pory zostawiłam sporo pieniędzy u weterynarza i niewiele to dało !!! Kot cierpi. Ponieważ moja sytuacja finansowa jest bardzo kiepska ,sama wychowuje niepełnosprawne dziecko , chciałabym w końcu trafić do dobrego gabinetu . Gdzie zrobi NIEZBĘDNE badania kotu . A nie tylko wyciąganie kasy by leczyc nie wyleczyć! !!! Ze zdrowym kotem nikt nie przyjdzie ,wiec weterynarz woli mnożyć tych wizyt a kot cierpi :placz: Proszę o pomoc !!! Może Wy kociarze macie zaufany gabinet weterynaryjny. Jest to mój pierwszy kot. Bladze :201461 Pozdrawiam

Fang

Od: Czw lip 16, 2015 8:47

Post » Czw lip 16, 2015 9:26 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

W kwestiach kardiologicznych polecany na forum jest dr Niziołek, ale jeśi Twój kot od trzech dnio nie je, nie pije i ma płytki oddech to migiem do weta po konkrety na temat aktualnego stanu zanim będzie za póxno! Masz rację- kot cierpi! Z jakiej okoicy jesteś? Gdzie "leczyłaś" do tej pory?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lip 16, 2015 9:26 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Myslę, że najlepiej jakbyś się udała do dr Niziołka, specjalizuje się w kardiologii i pulmonologii. Tu są namiary na lecznicę w której przyjmuje http://www.vetcardia.pl/index.html

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

Post » Czw lip 16, 2015 10:07 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Teraz może 8O
Dr.Niziolek, czytałam o nim w necie ....niektóre wpisy mnie przeraziły :?

Fang

Post » Czw lip 16, 2015 10:22 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Nie rozumiem czemu niektóre moje odpowiedzi nie pojawiają się :?: Nie przeklinam,nie obrażam ani nie obrzucam blotem ! Zwykła rozmowa....

Fang

Post » Czw lip 16, 2015 10:23 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Ty teraz nie czytaj, tylko jedź do lecznicy.
Obawiam się, ze Twój kot jest w bardzo złym stanie, bardzo prawdopodobne jest zagrożenie życia.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 16, 2015 11:06 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Fang, z duzym prawdopodobieństwem "przeziębienie" to nie jest aktualny, a na pewno nie jedyny i największy, problem Twojego kota. Działaj! Podanie okolicy pomoże w doradzeniu Ci sensownego weta.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw lip 16, 2015 11:43 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

jamkasica mieszkam na Ursynowie. ....właśnie próbuje się dodzwonić do lecznicy sggw. Mam nadzieje dobrze robie :cry: za dużo zlych doświadczeń :|

Fang

Post » Czw lip 16, 2015 12:23 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

ciężki (płytki, krótki) oddech to może być problem z płynem w opłucnej, należałoby szybko zrobić chociażby rtg !
a jeśli tak, to strzeż się zalecanych kroplówek i ilości podawanego płynu tym sposobem (zwłaszcza dożylnie)

od spraw sercowych jest jeszcze klinika dr.garrncarza
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Czw lip 16, 2015 12:47 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Fang pisze:jamkasica mieszkam na Ursynowie. ....właśnie próbuje się dodzwonić do lecznicy sggw. Mam nadzieje dobrze robie :cry: za dużo zlych doświadczeń :|

to chociaż jedź na Kulczyńskiego 8.
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Czw lip 16, 2015 14:43 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Romi85 pisze:
Fang pisze:jamkasica mieszkam na Ursynowie. ....właśnie próbuje się dodzwonić do lecznicy sggw. Mam nadzieje dobrze robie :cry: za dużo zlych doświadczeń :|

to chociaż jedź na Kulczyńskiego 8.

dokładnie, w dalszej perspektywie (jeśli kto taką ma) proponuje dowiedzieć się tu: http://www.animal-center.pl/kontakt.html kiedy może go obejrzeć dr Uznańska
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw lip 16, 2015 16:50 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Moim zdaniem najlepiej było by trafić od razu do Vetcardii ,oni w tym się specjalizują :idea:wielokrotnie z nich korzystałam w bardzo trudnych przypadkach , lub ,.dr. Garncarz ,świetny kardiolog.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lip 16, 2015 17:09 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

Dziękuję Wam za rady :-) Dwa nazwiska w moich poszukiwaniach wracały : dr.Garncarz oraz dr.Kuczyński. Z tym drugim jestem umówiona ...tzn.mój kot :D Mam nadzieje ,ze dobrze będzie! Jeszcze raz dziękuję i do ....napisania :201461

Fang

Post » Czw lip 16, 2015 18:33 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

fang, ty naprawdę musisz jechać do lecznicy NATYCHMIAST.
Jutro Twój kot może już nie żyć.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw lip 16, 2015 22:00 Re: WARSZAWA Maine coon -Problem z sercem ...

ne wiem czy właściwie wnioskuję, ale jeśli ten krótki i płytki oddech spowodowany jest wysiękiem w opłucnej, to zdaje się usg tego nie wychwyci a kotek po prostu może się w tym topić albo też może nastąpić obrzęk płuc i już po kocie... jeśli termin u kardiologa masz na już to ok, ale jeśli odległy to zrób rtg (na sggw np.) i jak się potwierdzi płyn w opłucnej to trzeba go ściągnąć przez punkcję i przy okazji ocenić jego pochodzenie (nawet na oko).
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

[następna]