Ile czasu i jak szukać kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 22, 2015 14:29 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Ale przystojniak.Może ktoś go capnął, bo taki ładny? Czy on na jednym zdjęciu ma obróżkę i dzwoneczek, albo adresówkę?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 22, 2015 14:34 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Daj do ogłoszenia dwa: to pierwsze i portrecik na pomarańczowym tle.
Piękny jest :P

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon cze 22, 2015 16:00 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

O tym, że ktoś mógł go zabrać nie pomyślałem. Bonnie ma chip, więc jeśli pójdą do weta, to ten zaraz rozpozna kota i właściciela. Zdjęcie na pomarańczowym tle robiłem 2 tygodnie temu, trzeba było wypróbować sprzęt przed wizytą klientów. Model to z niego jest :) obym miał jeszcze możliwość porobić mu takie zdjęcia....

wsnap

Od: Pt cze 19, 2015 22:31

Post » Pon cze 22, 2015 16:39 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Przeczytałam cały wątek i mocno trzymam kciuki aby się znalazł! Jest naprawdę cudowny i piękny! Wierzę że będzie dobrze.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon cze 22, 2015 17:18 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Bonnie, po szkocku znaczy "piękny", raczej na określenie dziewczyny, ale Bonnie jest bonnie :1luvu:

ewar

Post » Śro cze 24, 2015 8:46 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Mały update:

Kota nadal nie ma...

Podczas poszukiwań natrafiłem na bestię ze zdjęcia poniżej. Wychudzone to strasznie, karmę połykało w całości, a nie jadło (oczywiście nie dostał zbyt dużo, jeszcze by mu zaszkodziło). Próbuję go przyzwyczaić do siebie, aby zabrać do weta i sprawdzić, czy ma chip lub inne id. Takie pytanie: kota musiałbym przenocować u siebie, gdyż znaleźć go mogę tylko w nocy. Jakie jest prawdopodobieństwo, że gdy mój wróci i wyczuje innego kota, to znów pójdzie w długą?

Obrazek

wsnap

Post » Śro cze 24, 2015 11:22 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

A może się zaprzyjaźnią?

Post » Czw sie 25, 2011 16:42 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?
A oto artykuł, który wciąż wklejam
TWO ARE BETTER THAN ONE !
DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!

1. Cats need stimulation during the day like humans. Studies in the United States have shown that some animals left alone most of the day in the house have brains that weigh up to 25% less than those that live on the street.

Koty, podobnie jak ludzie w ciągu dnia potrzebują stymulacji. Amerykańskie badania pokazały, że niektóre zwierzęta, pozostawiane same w domu prawie przez cały dzień, mają mózgi o 25% lżejsze od tych, które żyją na ulicy.

2. In Switzerland, an anti-cruelty law was passed that requires people who are buying dogs and cats to get two instead of one since it is the nature of an animal to have company of its own kind.

W Szwajcarii w ustawie o ochronie zwierząt wprowadzono zapis zobowiązujący kupującego psa lub kota do brania dwu zamiast jednego, gdyż w naturze tych zwierząt jest posiadanie towarzystwa swojego gatunku.

3. Cats that have a playmate tend to be more socially well-adjusted and avoid behaviour problems like shyness, biting, hissing, being frightened and hiding in the company of people they don’t know.

Koty mające kompana do zabawy są lepiej społecznie przystosowane i nie sprawiają problemów behawioralnych takich jak wycofanie, gryzienie, syczenie, panika w towarzystwie obcych ludzi.

4. They are much less likely to gain weight due to lack of movement and to suffer related illnesses.

W mniejszym stopniu narażone są na nadwagę z braku ruchu i na choroby z tym związane.

5. They are less likely to ruin furniture out of boredom.

Mniej się nudzą i mniej niszczą meble.

6. If you must work long hours or travel for a couple of days, two or more cats keep each other company and are more tranquil during your absence.

Jeśli spędzasz wiele godzin w pracy lub musisz wyjeżdżać na parę dni, dwa koty (lub więcej) są spokojniejsze podczas twojej nieobecności.

7. By having two or more cats, you are able to enjoy the true social nature of cats and their relationship with each other.
Mając dwa lub więcej kotów masz okazję podziwiać prawdziwą społeczną naturę kotów i ich wzajemne relacje.

8. It’s more likely that people bring back an adopted cat (kitten) due to behaviour problems when only one has been adopted rather than two.

Prawdopodobieństwo zwrotu kota/kociaka z adopcji z powodu złego zachowania jest większe przy pojedynczo wyadoptowanym kocie niż przy dwóch.

9. Your cat will remain more playful and youthful into his/her later years with a companion.

Z towarzyszem twój kot dłużej w starszym wieku zachowa młodość i chęć do zabawy.

10. The workload to care for two cats remains relatively the same.

Obciążenia przy opiece nad dwoma kotami pozostają względnie takie same.

11. You don’t need more space for a second cat.

Drugi kot nie potrzebuje dodatkowej przestrzeni.

12. Because……………….TWO ARE BETTER THAN ONE!
Wreszcie... DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!

ewar

Post » Śro cze 24, 2015 14:04 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Angażowałam się już wielokrotnie w poszukiwania zaginionych kotów. W większości przypadków poszukujący spotykali w trakcie poszukiwań zabiedzone, potrzebujący koty. I zabierali je do domu, leczyli gdy było trzeba i ...... zostawiali na zawsze. I wkrótce po tym odnajdywali swoje zguby.
Oby i w Twoim przypadku tak było :ok: :)
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw cze 25, 2015 22:41 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Nie wiem, czy życzysz mi dobrze, czy źle ;)

Kolejny dzień nic. Chodzimy, nawołujemy, poruszamy paczką z przysmakami, koty się zlatują, ale nie nasz...

wsnap

Post » Pt cze 26, 2015 6:53 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Trzymam kciuki. :ok: Dużo siły i determinacji.

aniia20

Od: Nie cze 07, 2015 19:05

Post » Pt cze 26, 2015 11:54 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

A może waleriana? :idea:
Był na forum ktoś, z Krakowa bodajże, komu udało się na walerianę ściągnąć uciekinierkę (wziętą ze schroniska kilka dni wcześniej).

felin

Post » Pt cze 26, 2015 12:05 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Ja też tego próbowałam :ryk: Pokropiłam tym buty i poszłam na działki szukać kota.Smród jaki się za mną ciągnął był okrutny, żaden kot się nie pojawił.Kot odnalazł się kilka dni później, buty domyłam.
Nie przestawaj szukać, jeżeli tylko nikt go nie przygarnął, a taka możliwość istnieje to odnajdzie się.
A ten na zdjęciu, pingwinek też urody niezwykłej.

ewar

Post » Pt cze 26, 2015 12:09 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Wzmiankowany Krakus zlał sobie walerianą nogawki spodni - ponoć waliła za nim armia okolicznych kotów :lol:

felin

Post » Pt cze 26, 2015 12:35 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Słyszałam, że tak to działa.Warto spróbować, ja czepiałam się wszystkiego.

ewar

Post » Pt cze 26, 2015 12:51 Re: Ile czasu i jak szukać kota?

Kciuki trzymam z całych sił za odnalezienie kocurka :ok: :ok: :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]