Luna i Kleo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2015 15:16 Luna i Kleo

Witam,

Od dawna chciałam mieć kota. Razem z mężem postanowiliśmy kupić rosyjskiego niebieskiego. Zdecydowaliśmy się na jednego, nazwaliśmy go Hugo i czekaliśmy aż podrośnie aby można go było zabrać. Pewnego dnia, idąc do rodziców, moim oczom ukazał się czarno biały kotek siedzący w przyblokowych krzakach. Nie bał się podejść, zatem pomyślałam, że komuś się zgubił albo ktoś się go pozbył. Cóż miałam zrobić jeśli nie wziąć go do domu :) Następnego dnia poszliśmy do weterynarza i okazało się, że Kleoś ma już pół roku (wydawał się młodszy). Został odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany i...został z nami :) Nie byliśmy gotowi na dwa koty więc zrezygnowaliśmy z Huga. W raz z upływem miesięcy zaczęłam dostrzegać, że Kleoś czuł się samotny. Niesamowity pieszczoch z niego ale wiedziałam, że lepiej by się czuł gdyby miał towarzystwo kocie, zwłaszcza, że czasami zostawał dłużej sam w domu. No więc zaczęłam przeglądać ogłoszenia, przekonałam do swojego pomysłu męża mówiąc, że jak weźmiemy drugiego kota to Kleoś przestanie urządzać serenady nocne pod drzwiami sypialni i od miesiąca mamy czteroletnią, szarą tygrysiczkę Lunę :) Kotom na zaakceptowanie siebie wystarczyły dwa dni :) teraz widzę jak Kleo odżył. Co prawda, dalej urządza serenady ale poza tym to całkiem inny kot teraz :D a z Luni to jeszcze większa przytulanka. Prowadzi mnie na łóżko, kładzie główkę pod moją szyję i ugniata :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nadare

Od: Czw maja 28, 2015 14:40

Post » Pt maja 29, 2015 10:33 Re: Luna i Kleo

Sliczne kociaki :1luvu: Potwierdza się to, co propagujemy tu na forum. Koty w domu powinny być przynajmniej dwa. Bardzo dobra decyzja. :ok:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Nie maja 31, 2015 16:20 Re: Luna i Kleo

Witaj, śliczne kociste :201461 :201461

Kleoś i Luna ... cudowne :ok:

Moje koty obraziłyby się gdybym zamknęła jakikolwiek pokój, a co dopiero mówić sypialnię, najlepsze miejsce do spania obok swoich Dużych :D
Gratuluję wzięcia drugiego kota, to mądra decyzja ... :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52