STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 17, 2015 21:21 STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Witam wszystkich polecila mi ta strone jedna kocia fundacja. Szukam ludzi o dobrym sercu. Jestem osoba bezrobotna czasami sobie dorabiam sprzataniem w prywatnych mieszkaniach mojego partnera zarobki starczaja na zaplacenie mieszkanua zostaje nam 160 zl na zycie. Mam trzy swoje dorosle koty i psa. Dokarmiam tez kociaki po zmarlej sasiadce jak i bezdomne. Zalatwilam budki na zime. Pisalam do roznych fundacji do osob prywatnych o pomoc lecz bylo to sporadycznie badz jednorazowo. Juz nie wiem gdzie pisac kogo prosic o pomoc brakuje mi juz wszystkiego mokrej karmy,suchej karmy,preparatow na pchly kleszcze jak i zwirku. Prosze ludzi o wielkim sercu o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam.

FOTY Kotow

1. Percia moja mlodsza kotka wykupiona od zlych ludzi.
Obrazek

2. Mruczek cztery lata dokarmiany od roku mieszka u mnie.
Obrazek

3. Koty ktore dokarmiam.
Obrazek

4. Kotka ktora dokarmiam weszla mi do domu i sie okocila.
Obrazek

5. Kotki niebawem do oddania.
Obrazek

6. Sunia psiak uratowany od utopienia przez zlych ludzi.
Obrazek

Dorotab77

Od: Nie maja 17, 2015 13:50

Post » Nie maja 17, 2015 21:50 Re: Potrzebna pomoc

napisz coś więcej o swoich kotkach oraz o kotkach dokarmianych po zmarłej/wolno żyjących, wrzuć ich zdjęcia.
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Nie maja 17, 2015 22:23 Re: Potrzebna pomoc

Moje trzy koty to jedna wzieta jak jeszcze byla mala i slepa wykarmiona od strzykawki obecnie ma 12 lat droga odkupilam gdy byla mala od pijaka ma 6 lat trzeci kociak to tez staruszek wzielam go do siebie w zeszlym roku przez cztery lata dokarmialam az wkoncu zabralam do siebie najstarsza kotka i kocor sa wysterylizowane/wykastrowane najmlodsza kotka jeszcze przed sterylizacja wszystkie niewychodzace. Kotki ktore dokarmiam sa dwie nie sterylizowane zapisalam je do tozu gdzie mieszkam kazali sie zglodic i umoeic na sterylizacje i przyjsc po skierowanie. Tak zrobilam dzwonilam nikt nie odbieral pisalam nikt nie odpisywal a mieli pomoc. Wyszlo na to ze dwie kotki bezdomne maja male ja nie moge miec wiecej kotow bo wlasciciele sie nie zgadzaja powiedzieli ze jak jeszcze zobacza jednego kota to bede sie musiala wyprowadzic. Jedna kotka bardziej oswojona weszla mi do domu i w nocy sie okocila. Droga troche dzika okocila sie nawolnosci nie wiem gdzie na kotki co mam w domu sa juz chetni ludzie po odkarmieniu beda oddane kotka wysterylizowana. Mam tez psa przygarnietego zli ludzie chcieli utopic wiec wzielam. Dokarmiam tez z okolicy kociaki ktore przychodza gdy jedzenie jest juz wystawione a nikogo nie ma.

Dorotab77

Post » Pon maja 18, 2015 18:33 Re: Potrzebna pomoc

Napisz w tytule pierwszego wątku nazwę swojej miejscowości - pomoc okolicznych przyda się najbardziej.

edit-
wklejam do postu zdjęcia kotów Dorotab77

edit 2
usunelam foty kotow, ktore mod przerzucil do OP
Ostatnio edytowano Wto maja 26, 2015 13:50 przez Rakea, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon maja 18, 2015 18:36 Re: Potrzebna pomoc

Dziekuje za podpowiedz napewno zmienie ja to wogole pierwszy raz na forum jeszcze za bardzo nie wiem co i jak jeszcze raz dziekuje.

Dorotab77

Post » Nie maja 24, 2015 15:25 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

podrzucam - czy ktos jest z okolic?
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie maja 24, 2015 17:17 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Ja jestem ze Stargardu Szczecinskiego

Dorotab77

Post » Nie maja 24, 2015 17:25 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Dorota, ja wiem, że Ty jesteś, bo założyłaś ten wątek, chodzi mi o to czy ktoś jest z okolic, kto mógłby pomóc. chociażby w zrobieniu fotek Twoich zwierzaków czy warunków w których żyjecie, żeby inni na tej podstawie chcieli Cię wspomóc. Niestety bez prowadzenia wątku ani fotograficznego go dokumentowania nie ma na to szans... Osoby, które poprzez forum uzyskują pomoc opisują co się u nich i u ich zwierzaków dzieje raz na kilka dni chociażby.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie maja 24, 2015 17:29 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Rozumiem to ja tez mam co pare dni pisac co u mnie i nowe wadki zaczynac co u kotow i u mnie?

Dorotab77

Post » Nie maja 24, 2015 17:35 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

no na logikę - poczytaj wątki założone przez inne osoby i sposób w jaki to robią. jeśli jak piszesz: "brakuje mi juz wszystkiego mokrej karmy,suchej karmy, preparatow na pchły kleszcze jak i zwirku" to wypadałoby pokazać chociaż swoje zwierzaki. Takie są moje obserwacje a nie wskazówki bo sama nie prowadzę wątku. nie napiszę Ci zatem dokładnie co masz robić.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie maja 24, 2015 17:44 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Dziekuje masz racje ludzie tez na piekne oczy jak to sie mowi nie beda pomagac mozna przeciez wymyslec tylko jak sie dodaje zdjecia ja sie nie znam nigdy nie wchodzilam na fora a internet mam tylko w tel nie mam kompa czy laptopa

Dorotab77

Post » Nie maja 24, 2015 17:50 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

moze w lokalnej bibliotece sa komputery z dostepem do internetu, z ktorych moglabys skorzystac? odezwij sie tez jakiejs fundacji dzialajacej na Twoim terenie, np do Fundacji Viva - oddział w Szczecinie, moze wspomogą Cię informacja jak dzialac, musisz mieć wykastrowane stado bezdomniaków, zeby sie nie mnozyly, moze Twoje miasto ma pule karmy dla kotow wolnozyjacych. to wszystko trzeba sprawdzic.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie maja 24, 2015 18:00 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Viva w szczecinie pomagala mi dala budki na zime troche karmy pisze do roznych fundacji czasem odezwa sie prywatni ludzie jest to pomoc sporadyczna badz jednorazowa sterylizacja bedzie gdy korki wykarmia swoje male jedna fundacja mi to sfinansuje. Viva powiedziala ze jestem nieslowna czy niewiarygodna po tym jak dowiedziala sie ze dwie kotki beda mialy male ale to nie moja wina niestety ja kotow do domu nie moge zabrac jak i nie moge pilnowac 24h na dobe. Bylam w tozie jeszcze zima zaraz po swietach zapisalam kotki na sterylizacje dali mi jednorazowa 6 puszek i mala paczke karmy bo tyle im zostalo bo pomagaja tylko wtedy gdy ktos ma 10 kotow i wiecej kazali zadzwonic i umowic sie po skierowanie do wet. Dzwonilam nikt nie odbieral pisalam smsy nikt nie odpisywal dxieki temu kotki zasly w ciaze i wszyscy lacznie z viva mieli do mnie pretesje.

Dorotab77

Post » Nie maja 24, 2015 18:17 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Nie wiem na ile fundacja, o której piszesz, sfinansuje zabiegi u kotek, w razie problemów z zabiegami odezwij się do Powszechnej Sterylizacji (link w moim podpisie). Musisz sama wyłapać i umówić zabiegi z wetem a oni płacą fakturę za zabiegi. Ale jak sie do nich odezwiesz to udziela Ci wszystkich informacji. W zakresie pomocy materialnej to tak czy inaczej załóż wątek ze zdjeciami i postaraj sie opisywać swoje dzieje :) To wymaga trochę marketingu, bo na forum jest duża konkurencja ;)
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie maja 24, 2015 18:21 Re: STARGARD SZCZECIŃSKI - Potrzebna pomoc

Wlasnie powszechna sterylizacja mi sfinansuje zabiegi mam znalezc wet za 100 zl znalazlam za 110 po 10 zl dolozy prywatna osoba

Dorotab77

[następna]