*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro maja 20, 2015 15:26 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Obrazek

Obrazek

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Śro maja 20, 2015 18:01 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Na razie wet ogólny powiedział że to jest pęknięty guz i kot dostał na 3 dni antybiotyk aby zapobiec ropie. I wet ogólny powiedział że można go wyciąć ale może odrosnąć.
Dzwoniłam do kliniki z wetami chirurgami i pytałam co zrobić no i kot powinien mieć rentgen klatki piersiowej 50 zł oraz morfologie 25 zł i najlepiej biochemię 50 zł. I jakby były dobre to jak najszybciej wyciąć. Najpierw jedną listwę mleczną koszt 400 zł ok a potem jak się zrośnie drugą koszt 200-400zł. Koszt badań to jeszcze da się ogarnąć ale kwota zabójcza tej operacji dla mnie dlatego

Kotka kiedyś miała właścicielkę ale popadła w alkoholizm i ostatecznie zachorowała na raka i umarła, A teraz ta biedna kicia zachorowała. Kotka została rok temu wykastrowana i miała sobie żyć długo i szczęśliwie. Jest moim zdaniem w dobrej formie bo apetyt ma dobry z radością biegnie do jedzonka, kula się chce być głaskana.

piano

Post » Śro maja 20, 2015 21:21 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Piano, Twój wet dobrze mówi, trzeba zrobić rtg i jeśli nie ma przerzutów do płuc, ciąć całą listwę.
Fundusz pokrywa koszty badań i operacji onkologicznych do kwoty 200 zł. U Ciebie wychodzą jakieś koszmarne pieniądze, a jednocześnie pierwszy raz spotykam się z tym, żeby ciąć obie listwy mleczne. U ludzi też usuwa się tylko chorą pierś.
Piszę w swoim imieniu, ale myślę, że pozostałe dziewczyny z funduszu nie będą miały nic przeciwko. Rób badania, pokryjemy ich koszt nawet gdyby okazało się, że nie dojdzie do operacji (oby nie :ok: ). Ale skoro kotka jest aktywna i wesoła, jest duża szansa, że nie ma przerzutów, wtedy naprawdę często po operacji nie ma nawrotów.
Tu masz zasady działania funduszu:
viewtopic.php?p=8416951#p8416951

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Sob maja 23, 2015 17:46 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Kotka ma dobre wyniki krwi (biochemia i morfologia). Brzuch sobie rozlizała do krwi i próbuje jej założyć kołnierz. Chyba ją ta rana boli. Dałam jej antybiotyk doustnie unidox żeby to się paprało. w poniedziałek będę chyba wiedzieć jak rentgen płuc i może już operacja? Co wy na to? 200 zł to by była ogromna pomoc :201461 .

Nie wiem czemu dwie listwy mleczne ale ta druga to chyba za jakiś czas może liczony w miesiącach i jest zapewne kwestia prewencji jak u Angeliny Jolie. U kobiet nie zawsze usuwa się pierś,
jak nowotwór jest łagodny to tylko część piersi. A czasami nie ma nowotworu ale wadliwe geny i usuwa się dwie prewencyjnie...

piano

Post » Sob maja 23, 2015 23:46 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rób badania, bierz fakturę. Dołożymy 200 zł :ok:, a jeśli trzeba będzie ciachać drugą listwę, to dołożymy ponownie :)
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie maja 24, 2015 18:29 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Oto skan biopsji Babci Novej - z poślizgiem, ale najpierw nie miałam dostępu do fotosika a potem czasu :oops: .
Obrazek
Cóż, jak widać nie jest zbyt różowo ale i nie tragicznie. Operacja na pewno kupiła Babci wiele komfortu :ok: a prawdopodobnie też trochę życia. Na razie Babcia ładnie się wygoiła, dostała pochwałę od chirurga :lol: , cieszy się apetytem i przewala się po legowiskach, w miarę możności zewnętrznych. Waży 3,5 kg :ok: i jest zdecydowanie silniejsza. Wyniki badań kontrolnych są dość obiecujące 8) , ale konsultacja dopiero jutro.
Ogromnie dziękuję w jej imieniu za wsparcie Funduszu Onkologicznego :1luvu:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie maja 24, 2015 18:35 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

kciuki za kicie!!
Kotka Milka

Post » Nie maja 24, 2015 19:24 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

alix76 pisze:Oto skan biopsji Babci Novej - z poślizgiem, ale najpierw nie miałam dostępu do fotosika a potem czasu :oops: .
Obrazek
Cóż, jak widać nie jest zbyt różowo ale i nie tragicznie. Operacja na pewno kupiła Babci wiele komfortu :ok: a prawdopodobnie też trochę życia. Na razie Babcia ładnie się wygoiła, dostała pochwałę od chirurga :lol: , cieszy się apetytem i przewala się po legowiskach, w miarę możności zewnętrznych. Waży 3,5 kg :ok: i jest zdecydowanie silniejsza. Wyniki badań kontrolnych są dość obiecujące 8) , ale konsultacja dopiero jutro.
Ogromnie dziękuję w jej imieniu za wsparcie Funduszu Onkologicznego :1luvu:

Ja bym się cieszyła takim wynikiem, zwłaszcza wobec początkowych prognoz ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie maja 24, 2015 20:29 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Dziękujemy ślicznie za wyniki badań. Kciuki za Babcię :ok: :201494 Oby jak najdłużej korzystała z życia 8)
Obrazek

vega29

Post » Pon maja 25, 2015 9:25 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Babcia jest warszawską twardzielką, będzie dobrze :ok:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pon maja 25, 2015 16:03 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Kochani, poproszę nr konta do wpłaty
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Pon maja 25, 2015 17:45 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Są już wyniki biopsji Funi. To gruczolako rak. Czy wiecie coś więcej na temat takiego nowotworu?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon maja 25, 2015 19:52 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

aka_nina pisze:Kochani, poproszę nr konta do wpłaty

Wysłałam PW. Jeszcze raz ślicznie dziękujemy za bazarek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

vega29

Post » Pon maja 25, 2015 19:54 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

michalinadzordz pisze:Są już wyniki biopsji Funi. To gruczolako rak. Czy wiecie coś więcej na temat takiego nowotworu?

O żesz by to.... :( Może ktoś mądrzejszy zajrzy i podpowie...
Obrazek

vega29

Post » Pon maja 25, 2015 21:02 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Wiem tylko, że to bardzo złośliwe bydle jest :(
Moja pierwsza Kicia['] miała gruczolakoraka.
Po pierwszym zabiegu (cała listwa mleczna wycięta z węzłami) wznowa była po roku.
Po kolejnym - w ciągu dwóch czy trzech miesięcy :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]