Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2015 18:32 Re: Moja Kinia :-)

Niestety nie mam czasu na pisanie na forum, mam konkursy, na które się przygotowuję. Kinia po spacerach na smyczy koło bloku i zasmakowaniu wolności bardzo chce uciec, nie zliczę nawet, ile razy wybiegła na klatkę schodową i poleciała do piwnicy. To nie tak, ze drzwi są otwarte -wiec nic dziwnego, ze kicia zwiewa - tylko wystarczy moment, obrócenie się w drzwiach, sprawdzając, czy drzwi od pokoju z papugami są na pewno zamknięte. A niech ktoś wchodzi do klatki lub z niej wychodzi, otwiera drzwi, wprowadza rower itd. i po kocie. Tego się boje najbardziej. Co mam zrobić, żeby nie uciekła, a nawet jeśli, to kupić jej jakaś obrozke z adresowka, może zaczipowac? (chociaż ciagle drapanie się psa w miejscu czipa trochę mnie zniechęca) Znalazłam jeszcze takie adresowki z czipem(zamontowanym w plastiku), nazywają się chyba Petport czy jakoś tak, i dane zwierzęcia odczytuje się telefonem. Tylko o ile pamięć mnie nie myli, do odczytania adresowki jest chyba potrzebna jakaś aplikacja - wiec to bezsens, poza tym kot z obroża - nie tyle z sama obroża, ale z powiewającym wielkim, biało-niebieskim medalikiem wyglada conajmniej durnowato :)

Kicia przajmuje coraz śmieszniejsze pozy, oto jedna z nich ;)

Obrazek

A także włazi do klatki po kanarku :D

Obrazek
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Od: Śro lis 26, 2014 10:50

Post » Nie maja 03, 2015 12:43 Re: Moja Kinia :-)

Ojej śliczna jest :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie maja 03, 2015 13:46 Re: Moja Kinia :-)

puk puk

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro maja 06, 2015 20:49 Re: Moja Kinia :-)

Wczoraj niestety chomiczek odszedł :placz: Miał już 3 lata, więc nie żył najkrócej, i był chory - miał na plecach ogromnego guza :( [*] Ale za to jeszcze wczoraj, ponieważ wszystkie ptaszki mieszkają w jednej klatce, papugi są cztery, a kanarek - piąte koło u wozu, dokupiłam drugiego kanarka :) Na razie siedzi w osobnej klatce, przystawionej do głównej klatki. Interesują się sobą i "rozmawiają" po swojemu. Nowy ma zupełnie inny ton głosu, więc będzie jeszcze weselej ;)

A Kinia dzisiaj była u weta, jakimś cudem otworzyła sobie transporterkę i zwiała :( Musiałam ją gonić, ale po kilku minutach strachu na szczęście ją złapałam. Wcześniej pisałam, że czipować jej nie będę, ale widząc, jakie numery odstawia, jednak się zdecydowałam. Przy naciskaniu tłoczka w strzykawce szarpnęła się, poleciała krew, a sam czip nie wszedł, tylko wypadł ze strzykawki na stół(był już prawie poza strzykawką, ale Kinia oczywiście musiała wszystko pokręcić :| ), trzeba było od nowa. Tym razem wszystko weszło, ale ranka jest do tej pory.
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Czw maja 07, 2015 7:08 Re: Moja Kinia :-)

No to masz wesolo z cala gromadka :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 07, 2015 17:55 Re: Moja Kinia :-)

[*] dla chomisia

MaryLux

Post » Nie maja 10, 2015 17:02 Re: Moja Kinia :-)

View My Video - taki cyrk mamy co wieczór :D
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Nie maja 10, 2015 17:15 Re: Moja Kinia :-)

:mrgreen: ojej jak zaczepia :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie maja 17, 2015 10:11 3 wariaty w bloku????

Tak sobie siedzę i siedzę, szukam jakiejś hodowli kotów bengalskich(cudo), tak z ciekawości - może kiedyś... Aż tu nagle bum! Dwie szare 7 tygodniowe kuleczki do oddania w Łodzi. Śliczne, jakby niebieskawe, szare w prążki. Zabrane wraz z już adoptowanym rodzeństwem z zakładu przemysłowego. Ale na horyzoncie widzę już mur-nie-do-przebicia w postaci mamy. Tata pracuje za granica i przyjeżdża co jakiś czas, wiec nie ma problemu(tak czy tak po powrocie już byłoby za pozno :wink:), ale jeszcze mama. Kinią zajmuje sie jak mogę najlepiej, codziennie sprzątam kuwetę, karmie ja, z psem wychodzę 3x dziennie po 20 min, poprawiam oceny z matmy, pilnie sie uczę, chodzę na zumbe i zaj. teatralne. Papugi za wypuszczane codziennie w zamkniętym pokoju, wiec nic im nie grozi. Jeszcze nie przedstawiłam mamie pomysłu, ale jak to zrobić, żeby jej nie zrazić? I czy 3 kociaki, pies i ptaki(ale sie rymuje:D) są możliwe do ogarnięcia w mieszkaniu 60m2? No i jak koszty? Jeden kot a 3 koty to duża różnica?
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Nie maja 17, 2015 10:18 Re: Moja Kinia :-)

No, dość spora gromadka. Maluchy sporo jedzą, bo rosną. Do tego dochodzą szczepienia, odrobaczenia, potem sterylka lub kastracja i to wszystko razy dwa. A co będzie, jak któryś się pochoruje? Ty opiekujesz się zwierzyńcem fantastycznie, ale nie można pomijać kwestii finansowej.
Ale co do powierzchni, to moim zdaniem wystarczy spokojnie :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie maja 17, 2015 13:17 Re: Moja Kinia :-)

Sterylki mogłabym sfinansować i kupować karmę, bo mam dość sporo oszczędności. Ale każdy maluch kiedyś wyrasta i nie potrzebuje tyle jedzenia co kiedyś, poza tym mam bardzo dużo suchego, od znajomej, której kot niestety odszedł, a że miała wcześniej 3 koty, wszystko zostało i mam tego z 10 kg, jak nie wiecej :) tylko nie wiem, co na to mama, ale jak ostatnio trochę narozrabiałam w szkole i była wywiadówka, akurat mama nie mogla :lol:, tylko nie zawsze "coś" sie znajdzie. Ale już wywiadówek nie będzie, a na zakończenie roku idę z ciocia, która nawet jeśli, to i tak nic nie powie :D Wiec jak mam zagadać mamę na początek, żeby sie zgodziła???

A kwota szczepień czy odrobaczen tez nie jest gigantyczna, mam ok. 3000 zł, wiec spokojnie starczy :)
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Nie maja 17, 2015 19:19 Re: Moja Kinia :-)

Kciuki za powodzenie pertraktacji! Niestety nic nie doradzę, póki mieszkałam z rodzicami, było zdecydowane "nie" - nie lubią sierściuchów i już :(

MaryLux

Post » Pt maja 29, 2015 21:53 Re: Moja Kinia :-)

Suszenie głowy trwa nadal ;) A właśnie jakaś godzinę temu mama otworzyła okno w kuchni, i dopiero po 20 min zorientowała sie ze mamy kota :strach: Rozpoczęła sie akcja poszukiwawcza na całym osiedlu, wzięłam psa i latarkę(zdawałam sie na psi węch) i nic, nic... Pod jednym z samochodów - kot! Ale nie biało - bury, tylko szary :( Podeszłam do osiedla od innej strony, a na jakiś płot wskakuje - kot! Tym razem czarny. Zrezygnowana wracam do domu - trudno, napiszę ogłoszenia i poszukam rano. Jestem już przy bloku, nagle pies mnie ciągnie - idę za nim, patrzę - kot! Kinia!!! Pod sama klatką, kiedy byłam pewna, ze już jej nie znajdę!
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Sob maja 30, 2015 18:57 Re: Moja Kinia :-)

Ależ miałaś jazdę :strach: Dobrze, że szybko znalazłaś Kinię!

MaryLux

Post » Sob maja 30, 2015 22:10 Re: Moja Kinia :-)

Dzisiaj znowu spotkałam tego szarego kotka spod samochodu. Jest malutki, moze z 2-3 miesiące. Nasypalam mu suchego żarcia i je do tej pory. Jest strasznie wychudzony. W ogóle nie jest podobny do okolicznych wolnozyjacych kotów, wiec najprawdopodobniej ktoś go wyrzucil :cry: Reaguje na kici kici, ale jest wystraszony i nieufny. Ogłoszenie o dwóch kotkach, które zapragnęłam mieć, zniknęło :( wiec rozpocznę moze suszenie głowy o tego maluszka? Przynajmniej dobrze, ze noce są ciepłe. Ogólnie kolorek ma dziwny - określając kolor Kini jako bury, mam na myśli czarny z kawowo-mlecznym "przeplataniem"(chociaż w bazie danych jest zapisana jako biało-szara :roll:), a to siódme nieszczęście też kawowy wzorek, ale bez dodatku białego i na szarym tle - taki inny niż pozostałe, nawet mi sie spodobał :)

Faguś

[poprzednia][następna]