Czarna ze St. Jabłonek uratowana przed śmiercią- znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 06, 2015 21:01 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

to jaaana mnie tu ściągnęła, podrzuciła mi link do wątku :ok:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Czw maja 07, 2015 13:38 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Coś nowego w sprawie rudaska?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw maja 07, 2015 14:23 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 07, 2015 16:24 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Więc tak.Kocurek odłowiony, jest teraz u weta, będzie ciachnięty bo objawów jako takich kk nie ma. Pojechałyśmy na miejsce, wczoraj szybkie pismo do gminy, że obowiązkiem gminy jest sterylizacja i kastracja dzikich kotów na ich terenie.Sprawa jest dużo większa bo jest tam kilka kotek które są ciężarne w różnych miejscach.Dzisiaj sie okazało że jedna kotka urodziła kociaki,( mają dzień) jednego zaniosła na recepcję, jutro mają trafić do weta, są następne do ciachania.W czasie rozmowy z kierownikiem uświadomiłyśmy Pani ze nie można kotów nigdzie wywozić, straszyć, płoszyc itd bo jest to karalne( panie bardzo zdziwione) powiedziały że napiszą kartki na obiekcie z taką informacją. Jak macie kontakt do innych organizacji to proszę powiadomić że już sprawą zajęło się Towarzystwo Obrony Praw Zwierząt żeby nie było zamieszania. Klatkę naszą im pożyczyliśmy, hotel ma zakupić swoją.Odnośnie AFN( TO ODDZIAŁ KRAKOWSKI POMAGA) OSTRÓDA JAK WIDAĆ MA TO W DOPIE. Kasę od ludzi zbierac to tak i jak wiem to zawsze w schronie jest PP I PARWO żeby zwierząt nie przyjmować!!!ot polityka!!!będziemy na Cito szukały transportu do Gosi tego rudzielca z Ostródy do Warszawy.Chciałabym zaznaczyc że jesteśmy społecznikami i wszystko robimy z własnej kasy i w moim prywatnym czasie( dzisiaj łapałam z 5 letnią córcia) . W domu mam 4 koty i psa (jeden fivek) więc tego biedaka muszę przetrzymać w kenelówce na działce u mnie w domku, więc transport od jutra poszukiwany. :201461
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Czw maja 07, 2015 16:34 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Iza brak mi słów, by wyrazić wdzięczność-wyściskaj Panią Danusię ode mnie, bo Jej wczoraj trułam długo na ten temat i obiecała,ze sprawy nie popusci .
Dziękuję Wam kochane!
Uff!-Rudasek bezpieczny, a i sprawa w okolicy ośrodka mam nadzieję tez się jakos ułoży, może coś do tych ludzi dotarło?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw maja 07, 2015 17:22 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Powiadomiłam dzikak i felis, o tym,że kotek złapany, poprosiłam o pomoc w szukaniu transportu do Warszawy -do Gosi
Zrobiłam też wpis odnośnie poszukiwania transportu na FB.
Ostatnio edytowano Czw maja 07, 2015 17:27 przez kropkaXL, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw maja 07, 2015 17:25 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

:201494
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 07, 2015 17:39 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Dziewczyny wielki szacun :201412
Ja też roześlę wici na fb w kwestii transportu - z Ostródy mam rozumieć, bo że do Warszawy to wiem.
Najważniejsze, że uświadomiłyście te paniusie kto to jest kot :wink:
Kilka ciężarnych kotek to masakra.
AFN to chyba Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie - nazwa szumna, działalność do doopy :mrgreen: może członkowie życie mają dobre i spokojne, gorzej ze zwierzętami na ich terenie :(
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw maja 07, 2015 17:46 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Tak Ewcia-z Ostródy.
Napisałam na fb do dziewczyny, która jutro jedzie z Olsztyna do Radomia, może zgodzi sie zajechać do Ostródy i dowieźć kocine do Warszawy-czekam na jej odpowiedź i na zaakceptowanie mojego posta na transportowym na FB
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw maja 07, 2015 18:03 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Super, nie chciałabym trzymać kocurra w klatce, jest już ciachnięty, wybudzony,wetka powiedziała że twarda sztuka,szybciutko się wybudził. Noc spędzi u weta jutro go odbiorę.Najgorzej z tymi maluchami co są już na świecie, wet zadecyduje( ja mam mieszane myśli) jeśli już są, ale problem kotów w Andersie OGROMNY.Trochę się przestraszyły pańcie i oczywiście zaznaczyłyśmy ze sprawa Andersa jest znana już w całej Polsce, przez portale społecznościowe i że koty z Andersa będą opisywane oby im sie potem krzywda nie stała.Panie pouczone jutro przeprawa w gminie.....zobaczymy
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Czw maja 07, 2015 18:11 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Brawo!!!!!!!!!
Jak im sie gorąco koło kuprów zrobi, jak sie przestraszą czarnego PR-u w necie, to moze coś sie tam zmieni?

Odpisała mi Milena z FB-niestety w Ostródzie byłaby ok 4 rano, a to zbójecka godzina, raczej chyba nic z tego :(

Odpisała mi Jessika z FB, może coś sie uda na jutro wykroić-piszemy 8)

Nic z tego, nie ta trasa :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw maja 07, 2015 18:35 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

tabo10, kropkaXL,
z wywiadu środowiskowego sprawa wygląda tak:
właściciele hotelu co roku kastrowali koty, które pojawiały się na ich terenie. W ubiegłym roku gościem hotelowym był jakiś szyszek z Warszawy wraz z małą córką. Córka jedną ręką karmiła kota, a drugą ciągnęła go za ogon. Kot zadrapał małą. Wybuchła ogromna afera. Kota odłowiono i poddano obserwacji. Kot przeszedł ją pomyślnie i zamieszkał na działkach, a zadrapanie szybko się zagoiło, ale ojciec nie dawał za wygraną. Wypłacono mu odszkodowanie, ale on nadal nie odpuszczał. Zniszczył tym ludziom dużo zdrowia. Wyrobił im też opinię. Stąd te kartki na drzewach skierowane do gości hotelowych.

Przecież te koty skądś się pojawiają.

Myślę, że nie są złymi ludźmi, bo przecież problem kotów mogliby rozwiązać w sposób makabryczny i nikt by się o tym nie dowiedział. Myślę też, że właściciele po prostu nie wiedzą jak z tego wybrnąć.
Może macie jakieś pomysły?

Właśnie jesteśmy po spotkaniu Zwierzyńca. Ustaliliśmy, że jesteśmy w stanie wyłapać koty, wykastrować, wyleczyć, zaszczepić, odrobaczyć i przekazać tabo10. Tabo10 musiałaby nas zapewnić, że koty na pewno odbierze, a to dlatego, że nie mamy gdzie ich ulokować.
Ewa z Olsztyna, wolontariuszka stowarzyszenia Zwierzyniec św. Franciszka

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Czw maja 07, 2015 18:38 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

przepraszam. przed chwilą przeczytałam wpis Iza.73

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Czw maja 07, 2015 18:57 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Ewcia-ja własnie rozmawiałam z Panią Danusią z TOPZ z Ostródy-rozmawiała z menadżerką hotelu, wszystkie koty zostaną odłowione i wysterylizowane-TOPZ czuwa nad tym. Koty zostana po wysterylizowaniu wypuszczone w dotychczasowym miejscu bytowania, nie beda przeganiane, mają być karmione. Jak będzie się okaże, ale Pani Danusia mówi,ze będą ich pilnować, by dotrzymali zobowiązań.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw maja 07, 2015 18:59 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]