Hej

Jestem szczęśliwa

DDDD Gdyż byłam u dentysty i mimo, że miałam kanałówkę to znowu dosłownie nic mnie nie bolało

A to wystarczający powód, żeby mieć dzień udany. Ta moja wetka jest magiczna dosłownie... tfuu

dentystka!
Ona pyta o znieczulenie, mnie zastrzyk nie boli. Teraz mi dała takie inne znieczulenie. Jestem córką pielęgniarki i nie ma że boli, zastrzyki mama serwowała mi nader często, więc już się wyrobiłam. I tylko ta dentystka ma prawdziwe, lekarskie podejście do pacjenta. Na pierwszej wizycie nawet nic mi nie zrobiła, bo zaleciła leki i zdjęcie całej japy. Dopiero po tym przystąpiła do działania z planem.
Jest młoda, ma może 40 lat, ale widać że to jej pasja. Zawsze przy tym nuci coś pod nosem i przeżywa.
Nie zamienię jej na żadną inną

A wcześniej miała konowałów, dosłownie i w przenośni i dlatego moja japa wygląda dziś niewesoło, ale damy radę, byle kasy nie zabrakło ;p
Robię obiadek - makaron z warzywami - pieczarka, papryka, ziemniak, cebula, czosnek, por - będzie w sosie serowo-śmietanowym, przyprawione oliwkami, pomidorami i parmezanem

I jak zwykle przy tej okazji Dziewczyny przypominam, że n
a patelnie można wrzucić od razu z warzywami surowy makaron, który smażymy z warzywami. Warzywa wypuszczą sok, więc nic się nie przypali, a jak się podsmaży i soku zaczyna brakować to dolewamy szklankę wody. Jak wyparuje a makaron dalej surowy to znowu szklanka wody, a jak jest tak aby aby już prawie doszedł to mniej wody - trzeba dostosować do ilości, ile robicie - ja robię największą patelnie. Tak tylko mówię, bo nie każdy wie, że nie trzeba brudzić drugiego gara i gotować makaronu osobno

Ten się nie rozleci.
Aaa czy czy obieracie pieczarki? Ja zawsze tak, a przecież innych warzyw typu cukinia nie obieram. Dziś nie obrałam, bo nie chciało mi się