Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2015 16:44 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

PS. Zorganizuj małe "trzęsienie ziemi" czy inny kataklizm, tak żeby te niechciane meble przewróciły się i roztrzaskały :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie kwi 19, 2015 17:13 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Wiesz co one były kupione za ok 2400 ale teraz mama je widziała gdzieś za 1600 - a to było 15 lat temu wiec to był konkretny pieniądz. One nie są zniszczone, a przynajmniej nie na pierwszy rzut oka. Część listewki jest urwana i dekory zdarte, ale to sie trzeba przyjrzeć (tyle że ja ją zostawiłam w stanie idealnym). Zrobię Wam zdjęcie tej meblościanki. Poszłam teraz ją obadać i jest naprawdę ładna i samej mi jej szkoda. Już pomyślałam, że w miejscu na tv mogę zrobić półki na książki, a kiedyś spokojnie zmieści się tam plaski tv dla dziecka, bo to ma być pokój dziecięcy.
Dobrze mnie mama wyszkoliła, meble jeszcze zostaną ;p W pokoju gdzie stoi meblościanka prezentują się ładnie, ale są zawalone gratami moimi foto, bo nie mam gdzie ich schować. Ale dzisiaj się z tym rozprawię, bo mam mową szafę. Tylko ta część meblościanka szafa dwudrzwiowa, która stoi u mnie w pokoju (cała się nie zmieściła tam gdzie meblościanka) nie pasuje do niczego - jakby ją malnąć na biało to by pasowała, ale wtedy nie spedam ani nie oddam już meblościanki jako kompletu, więc chyba tego nie ruszę.

Na razie muszę przemeblować mieszkanie i zamienić wersalkę na mniejszy mebel to wejdzie też tamta dwudrzwiowa do pokoju z resztą meblościanki. Skomplikowane to.

Kiedyś będę szczęśliwa, jak ktoś przyjedzie po tą meblościankę i weźmie sobie ją z mojego mieszkania - że ja nic nie będę musiała robić :)

Właśnie sobie uświadomiłam, że prócz tej meblościanki wszystkie meble mam białe w mieszkaniu :)

Znalazłam też tapetę do przedpokoju, bo przypominam że mój przedpokój wygląda jak k...pa, gdyż przyjemny kolorek typu kakao z mlekiem okazał się samym kakaem :D do tego mam grafitową wykładzinę na panelach, żeby w zimie tak nie ciągło i ogólnie przedpokój wymaga natychmiastowego remontu :D Wykładzina już nie potrzebna a na ścianach będzie taka tapeta - http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-scian-i-sufitow/tapety-bordiury-okleiny/tapety/tapeta-mur-rasch,p210222,l869.html na tym będą ładnie wyglądały ozdoby decupażowe i moja śliczna biała szafeczka, której teraz Wam nie przypomnę jako, że nie mam kompa :/ :D Robię obiad :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie kwi 19, 2015 17:20 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Smacznego! :D Tapetka fajna! :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 19, 2015 17:54 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Cześć Dziewczynki :201461 :201461
wiesz co Klaudia, natchnęłaś mnie weną twórczą :D
Masz takie super pomysły i ze zwykłego mebla potrafisz zrobić cudeńko :P
Tak sobie popatrzyłam na moje mieszkanko i parę pomysłów przyszło mi do głowy :wink:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie kwi 19, 2015 18:04 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

MB&Ofelia pisze:PS. Zorganizuj małe "trzęsienie ziemi" czy inny kataklizm, tak żeby te niechciane meble przewróciły się i roztrzaskały :twisted:

alb mogą wpaść do kominka
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 19, 2015 18:16 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

No, czyli jednak meblościanka zostaje :piwa:
Klaudia znam ten ból braku kompa, mi wszystkie padły i musze na tablecie siedzieć :evil:
Tapeta bardzo ładna :piwa:
Smacznego :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie kwi 19, 2015 18:21 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Jęzdęśmy :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie kwi 19, 2015 19:48 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 19, 2015 21:14 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Meble ogarniete, a mieszkanie nie :) nas jest dwoje na 60m2 + dwa koty +10m2 piwnicy a na nic nie ma miejsca. M. mowi ze do piwnicy juz nie da sie wejsc. Musze tam zejsc i chyba wyrzucic co nieco bo jednak az dziwne ze mysmy az tyle rzeczy uzbierali.
Leze sobie w wannie :mrgreen:
Te meble prezentuja sie swietnie, jest teraz jasniutko w pokoju.nawet moj ogromny zbior ksiazek sto razy lepiej sie prezentuje na bialy regale niz na sosnowym :)
Kotom tez sie dostalo. Maja dwumetrowy kartonowy tunel wysoki na wysokosc kota i szeroki na szerokosc kota, wiec mozna powiedziec ze waski, ale idealny dla kota i juz obie panienki nim wedrowaly :) Tunel zostaje :) kiedys jak m. ukladal wykladzine to one sie gonily w tym rulonie :) jutro w koncu odzyskam komp.

klaudiafj

Post » Nie kwi 19, 2015 22:55 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

To czekamy na zdjęcia. :P Do jutra

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon kwi 20, 2015 8:02 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Heeeej

Melduję się na 3 stronce :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon kwi 20, 2015 9:51 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Hej, hej :)
Kitula dziś od rana wyje i drapie w drzwi - wkurzyła nas już nieźle. Teraz trąca mnie łapką ciągle i marudzi. I ja wiem co jej jest - w labiryncie hula wiatr. Nie mam już ani smakołyków ani friskisa, który tak samo dobrze im smakuje jak te smakołyczki. Nie wiem jak to się mogło stać. Kitula załączyła alarm. Nie piszcie, żebym wrzuciła tam karmę, bo to u mnie się nie sprawdzi i będzie jeszcze większy krzyk!
:)

klaudiafj

Post » Pon kwi 20, 2015 10:21 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Może chce Twojej uwagi? Pobawić się? Poprzytulać? Pomiziać? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon kwi 20, 2015 10:29 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Nie :D Bo biega od labiryntu do szafki w garberobie, gdzie trzymam zapasy i biegła od razu jak tylko chciałam ją wziąć na ręce. Potem pobiegała przez dwumetrowy tunel kartonowy, a teraz poszła spać. Muszę się zebrać i iść po te cukierki kocie, bo żyć nam nie da :)
Ona jest śmieszna, leci i kręci tym tyłkiem, zatrzymuje się przed szafą i mówi - piiii! Otwieram a tam pusto, dałam jej shebę, ale to też jej nie zachwyciło.

klaudiafj

Post » Pon kwi 20, 2015 10:30 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

No cóż, rozpuściłaś, przyzwyczaiłaś, i teraz masz :)
Ech, te nasze koteczki :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]