Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 13:03 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Borówka pisze: Fraszka musi rano być na pobraniu krwi- na pusty brzuszek. Zawiezie ją Aga.
Zabierze też mniejszą siostrzyczkę po sterylce, bo dziwne ma wybrzuszenie pod szwem:-( Oby nic groźnego

to ja poproszę o tych dwóch zdarzeniach info na stronę :wink:

Witaj Madzia - fajnie, że się zalogowałaś i piszesz :ok:

Wpiszcie mnie na dyżur na poniedziałek 20-tego
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt kwi 10, 2015 13:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

O siostrzyczkach i tym szwie dowiem się od Ani, aktualizację dziewczynom napiszę i o nowej Lunie.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt kwi 10, 2015 13:23 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

jadę dzisiaj do kociarni :)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pt kwi 10, 2015 14:00 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:jadę dzisiaj do kociarni :)

:ok: :1luvu:

Duszek686

Post » Pt kwi 10, 2015 16:51 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

anima_a pisze:A tak wygląda kocie szczęście skąpane w promieniach słońca ;)
Obrazek

porwałam fotkę ;)

Duszek686

Post » Pt kwi 10, 2015 19:58 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

To był udany dzień :) Spędziłam w kociarni prawie 2,5h i wiem, że to jest to co chcę robić :) Zamiast marnować całe dnie spędzając w domu i oglądając seriale wolę spożytkować ten czas na pomaganiu :) zaraz wrzucę kilka fotek :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt kwi 10, 2015 20:12 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

nie pamiętam imion wszystkich kotów tylko Tajfuna i Matyldę :( tylko trzem zrobiłam zdjęcia :P
Obrazek
przylepa z niej, mogłaby się ciągle bawić :)

Obrazek
straszny z niej miziak i mruczek :) ktoś pytał co z nóżka. przy mnie zeszła z kanapy i poszła zjeść, nie utykała, nagrałam filmik jak wskakuje na kanapę. bardzo głośna mruczy :D

Obrazek
Matylda jeszcze się do mnie nie przekonała ;)

nie wiem czemu zdjęcia się odwracają :( mam nadzieję, że jutro uda mi się pojechać znowu :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt kwi 10, 2015 21:09 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

gdyby ktoś potrzebował koperty do wysyłek rzeczy to mam bardzo dużo bo kupuje w hurcie po 50-100sztuk :D
mam koperty w rozmiarze K20, H18, E15 :) zaraz wystawie kilka rzeczy na allegro Kotyliona :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Sob kwi 11, 2015 17:24 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Właśnie wróciłam z kociarni :) póki mieszkam tak blisko mogę jeździć codziennie i tak nie mam co robić :P wystawiłam wczoraj 16 aukcji na allegro Kotyliona i dziś 3 zostały zalicytowane więc super :) przyniosłam kilka rzeczy :) jak coś jeszcze znajdę to doniosę tylko nie wiem co najbardziej jest potrzebne a nikt za bardzo nie chce mi powiedzieć.... Shakira bardzo lubi być czesana a przy tym schodzi z niej duuużo futra :P Kasia mówiła coś o generalnym sprzątaniu, piszę się na to :D
jutro jest Paula P. nie wiem kto to jest a chętnie bym przyjechała :(
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Sob kwi 11, 2015 18:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

wczoraj już padłam, więc dopiero dziś krótka relacja:

Kociarkowaaaa była wczoraj i dzięki Jej wielkie, bo bez Jej pomocy wyszłabym chyba koło północy. Syfex przed każdą kuwetą, kopacze paskudne ;) Julia przywiozła też smakołyki dla kociastych, między innymi suszone rybki, które jak się okazało są przysmakiem Tajfuna - widać, że ciężko mu szło to gryzienie, ale się chłopak nie poddawał nic a nic, dziumdział i dziumdział, ewidentnie sprawiało mu to żucie przyjemność. IMHO to dobrze, wiem, że teoretycznie powinien jeść miękkie, ale nie róbmy z niego kaleki :)

Marlenka (dziś mi Duszek przypomniała, jak ona ma na imię :oops: ) jest leniwcem totalnym, leży i pachnie, nie chce wstawać, ale jak już Julia pisała - przy niej wstała i poszła jeść. Postaram się ją przyuważyć w poniedziałek, jak to z tą nóżką wygląda.
Dziewczynki Amerykanki dziś miała Dilah wypuścić z klatki. Marysi oczyściłam nosek i pół godziny później puściła krwawego smarka na odległość - znaczy - oczyszcza się dziewczyna :ok: Milagros podrapała Pana Sławka, który wraz z Panią Anią (to duzi Oskara) przybyli wczoraj do kociarni i nawieźli tyle super żarełka, że aż mi głupio było :love:

Dziś rano przyjechała do lecznicy Lunka z pustego mieszkania, Dilahy ją zawiozły do lokalu, ma być puszczona u seniorów - zalecenie Ani. Biedna jest bardzo, boi się, ale kompletnie bez agresji, trzeba ją obserwować, czy będzie jadła.

Dziecko bure wczoraj dało mi popalić - pasta dla malutkiej zaschła w strzykawie, dopiero Anmajo się udało odblokować, szkoda tylko, że umazaliśmy się tym oboje, do 22-iej usiłowałam zmyć z twarzy i rąk rybny smród tego mazidła - szorowałam się z częstotliwością mniej więcej kwadransa :roll: ;)

relację z dziś to już Kasia napisze :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob kwi 11, 2015 18:44 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Julia i dziś była wielkie dzięki za pomoc :) przywiozła mega fajnego mopa zmywacza i 3 zmiany :) Dzieciaki zabraliśmy na DT, mają lekkiego gila, są na antybiotyku, mamusia dostaje syrop 0,4 do jedzenia do środy włącznie na wstrzymanie laktacji potem trzeba ją zatargać do lecznicy. Pranie jedno zrobione, drugie się prało a trzecie trzeba nastawić jutro, to wynik sprzątania dzieciorkowego pokoju i klatki po Mrysi, Maryśkę na DT zawieźliśmy Martynie, ona zrobi jej opis, Marysia jeszcze na 5 dni dostała leki. Amerykanki (jak to fajnie ujęła Inga :twisted: ) dziś zostały puszczone luzem, ale niestety Milagros się zeschizowała, najpierw natłukła Daktę a potem trzęsąc się schowała uznałam, że to jednak zły pomysł, ale z dziewczynami trzeba coś pomyśleć, 2 tyg siedzą w klatce, to już dług, po wypuszczeniu były przestraszone, ale ze złapaniem nie miałam najmniejszych problemów, Luna z pustego mieszkania zamieszkała w pokoju seniora, bez kwarantanny w porozumieniu z Anią - kotka domowa, bardzo miła kotunia, bardzo przerażona, zero agresji, trzeba ją obserwować i dużo miziać - porobiłam fotki zrobię jej opis. Amerykanki i mamusia odrobaczone, syrop mamusiny w witrynce podpisany 1xdziennie 0,4ml.

Ponieważ Iza na Zazibarze 8) się urlopuje, czy gdzie tam :twisted: ja chwilowo dyżury piszę a więc:

piątek (10.04) - Georg-inia
sobota (11.04) - dilah
niedziela (12.04) - Paula P.
poniedziałek (13.04) - Georg-inia
wtorek (14.04) - Pietraszka
środa (15.04) -
czwartek (16.04) - Magda
piątek (17.04) -
sobota (18.04) - dilah
niedziela (19.04) - pandad
poniedziałek (20.04) -
wtorek (21.04)-
środa (22.04) - JoannElle
czwartek (23.04) -Magda
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob kwi 11, 2015 19:47 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Kocham koty od 7 roku życia kiedy wzięłam pierwszego kociaka z ulicy :) Pomaganie przy nich sprawia mi radość dlatego tak dokładnie zamiatam/ czyszczę rzeczy z futra po koty to moja jedyna prawdziwa miłość :P więc na prawdę jestem w stanie przyjeżdżać codziennie i chociaż troszkę pomóc lub wymiziać koteczki :) obecnie jest sezon linienia kotów najbardziej widać to po Shakirze oraz moim kocurze Damonie więc minutka czesania codziennie byłaby super bo z tego co widzę wręcz lata wszędzie futro. nie uczę się obecnie, pracuje w domu więc jestem w pełni dyspozycyjna. widziałam, że pojemnik na suchą karmę niedomaga. mam pojemnik 10l/4kg z jakby hermetycznym otwarciem więc przywiozę go jak będę jechała. czy mały śmietniczek by się przydał? ze stali nierdzewnej? kociombry lubią przysmaki Felixa bo dzisiaj im trochę dałam. jestem w stanie co jakiś czas coś kupować czy to karmę czy przysmaki ale chciałabym wiedzieć co jest dokładnie potrzebne żeby nie kupować czegoś zbędnego czego nie lubią :P
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Sob kwi 11, 2015 19:53 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa - dzięki ogromne za pomoc i za aukcje :1luvu: - ślicze są rzeczy - powinny znaleźć chętnych ;)
Będziemy je promować na fundacyjnym FB - wrzuciłam przed chwilą koci zegarek :wink: - zobaczymy :)

Do kociarni zapraszamy - zawsze się przyda chętna para rąk do pomocy :ok:
Jeśli chodzi o potrzebne rzeczy - zawsze i w każdej ilości przydadzą się środki chemiczne: proszek do prania, płyn do naczyń, pachnący płyn do podłogi, domestos, płyn do szyb, ręczniki papierowe, worki na śmieci solidne i spore - to idzie w kociarni w ilościach hurtowych i ile by tego nie było - zostanie zużyte na pewno ;)
Pojemnik na karmę przyda się na pewno, podobnie jak kosz na śmieci ;)

Kasia, Martyna -
- dopytajcie, co miała Marysia robione - trzeba byłoby jej zrobić jakiś opis początkowy z prośbą o wsparcie - bo takiego nie miała.

Duszek686

Post » Sob kwi 11, 2015 20:04 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

dziękuje za informacje co jest potrzebne :) od razu uprzedzę, że nie mogę dźwigać maks 5kg chociaż mój kot waży 7kg :D
więc lekkie rzeczy jak najbardziej mogę kupować tym bardziej, że obok jest Carrefour :) a co do rozsypywanego żwirku przy kuwetach ja kupiłam wycieraczkę przed kuwetę i bardzo ładnie zbiera żwirek więc nie jest roznoszony po mieszkaniu :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Sob kwi 11, 2015 20:15 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Ale nie trzeba kupować hurtowo ;)
Jak od czasu do czasu przyniesiesz jakiś płyn do naczyń czy do podłogi - byłoby super :wink:
Kupujemy to sami - każdy z nas od czasu do czasu coś z chemii przynosi i jakoś to idzie ;)

Duszek686

[poprzednia][następna]