Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 10:49 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Dzwoniła koleżanka w sprawie puszeczek. Gdy dziś otworzyła okazało się że koty chciały jej z puszki jeść. Gdy udało jej sie w końcu wyjąć na talerzyki to wciągnęły w kilka sekund. Tak więc mam jej zabrać puszeczki do pracy to ode mnie odkupi. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 10, 2015 12:10 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

To ja się zbieram do robotki.
Miłego dzionka wszystkim życzę. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 10, 2015 12:16 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Hej Ewciu :) W godzinach późno-nocnych na pewno nie ma już wielu ludzi :) Taki plus :D a z rańca to urwanie głowy i mafia różańcowa, co? ;p
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt kwi 10, 2015 13:07 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
Sihaja pisze:Dzień dobry :)

Hej Dorotko! :1luvu:
Czytałam że Gajeczka dziś wetowała. Super że jest zdrowiutka i oby tak dalej. :ok:

Oj tak, zdrówko najważniejsze :)
Doberek :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 10, 2015 19:57 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Cześć!
Oj tak dogodzić kotkom w sprawie jedzenia to hoho! :| zawsze miałam wrażenie ze jak ktoś ma 1+ to łatwiej mu, bo zawsze któreś zje, ale jak widać nie :201461
Co najbardziej Twoje Panny lubią jeść?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt kwi 10, 2015 21:37 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Hej Ewciu :) W godzinach późno-nocnych na pewno nie ma już wielu ludzi :) Taki plus :D a z rańca to urwanie głowy i mafia różańcowa, co? ;p

Bez obaw - ludzi nie będzie tylko 14 sztuk personelu :wink: Sklep jest czynny do 18 a my przychodzimy na remanent. :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 10, 2015 21:38 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Sihaja pisze:
Ewa L. pisze:
Sihaja pisze:Dzień dobry :)

Hej Dorotko! :1luvu:
Czytałam że Gajeczka dziś wetowała. Super że jest zdrowiutka i oby tak dalej. :ok:

Oj tak, zdrówko najważniejsze :)
Doberek :)

Dokładnie - tak ludziowe jak i kocie i innych zwierzątek. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 10, 2015 22:01 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Zgadzam się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cześć Ewunia :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt kwi 10, 2015 22:10 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Moli25 pisze:Cześć!
Oj tak dogodzić kotkom w sprawie jedzenia to hoho! :| zawsze miałam wrażenie ze jak ktoś ma 1+ to łatwiej mu, bo zawsze któreś zje, ale jak widać nie :201461
Co najbardziej Twoje Panny lubią jeść?

Niestety taki wariant nie sprawdza się u nas. Łatwiej gdy masz kota i psa to jak kot nie chce to pies nie pogardzi. Psy uwielbiają kocią karmę - aż dziw że później nie miauczą :mrgreen:
My przerabiałyśmy dużo karm zarówno mokrych jak i suchych.
Zuzia gdy ja adoptowałam dostała z DT całą wyprawkę kulinarną - kilkanaście puszeczek, saszetek i tacek różnych karm i kilka rodzai suchego. Zuzia jednak wolała suche i gdy parę razy wyrzuciłam jedzenie bo nie ruszyła przestałam jej dawać. Gdy pojawiła się Polcia zaczęłam kupować im saszetki Perfecta Fit dla dorosłych i juniorki. Niestety każdej smakowało nie to co powinny jeść czyli Pola wymiatała dla dorosłych ( 2 miesięczne kocię ) a Zuzi zasmakowały juniorki i dlatego dałam sobie spokój z juniorkami.
Po roku gdy u mnie były mama kiedyś kupiła saszetki Winstona z Rossmana bo była promocja za saszetkę 99 gr. i okazało się że dziewczyną posmakowało tzn. Zuzia zlizywała sosik a Pola wtraniała mięcho. :mrgreen:
Jak finansowo zaczęło mi się lepiej powodzić kupiłam im po gurmeciku w sosiku i okazało się że Winstonek jest już bleeeee a Gurmecik mniamniuśny. Winston mi został ale na szczęście miałam komu dać więc się nie zmarnowało a panienki zaczęły zajadać się Gurmecikiem z sosikiem a gdy przez pomyłkę kupiłam musa Poli tak posmakował że zaczęłam kupować Gurmeta z sosikiem dla Zuzi a musy dla Poli.
Po roku Zuzi się nieco smaczek zmienił bo zaczęła wyjadać Poli musy a Poli posmakowały sosiki. Felixa dostały kiedyś w nagrodę za zdobycie tytułu miss miau i okazało się że też jest dobry. Ponieważ zamawiam żarełko w zoo+ a Felixy są dość tanie w większych ilościach więc zaczęłam im zamawiać .
I tak od 2 lat Zuzia zajada się musami a Pola Felixami w sosiku. Jednak przy którymś zamówieniu za punkty wzięłam na spróbowanie Shibe z królikiem w sosiku i okazało się że jest pychotka. Zuzia odmówiła jedzenia musów i wróciła do sosików i dlatego zostało mi 41 puszek gurmeta mus.Dałam jedną na próbę koleżance co też ma koty tylko jej jedzą marketówki i oczywiście posmakowało więc odkupiła ode mnie 40 puszeczek.Dzięki temu mam już kaskę na Shmusy które im zamówiłam.
Z suchym było ciut łatwiej bo na początku jadły Perfecta Fit dla sterylek potem Smailla lights ale ta im nie bardzo podchodziła, potem zasmakowały w ProPlan dla sterylek i Royal dla sterylek i w między trakcie jakieś próbki innych karm. Teraz zamówiłam im bezzbożówke Purizon bo jest promocja 1+1 gratis i jakąś inną dwa rodzaje po 400g.
O matko 8O i wyszła mi cała historia kulinarna dziewczynek :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 10, 2015 22:11 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

barbarados pisze:Zgadzam się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cześć Ewunia :1luvu:

Cześć Basiu! :1luvu:
Zawsze mówię zdrowie przede wszystkim a reszta sama przyjdzie. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 10, 2015 23:22 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Pora iść lulu .
Dobranoc ! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 11, 2015 7:48 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Witam wszystkich wiosennie! :1luvu:
Ładnej pogody ciąg dalszy - czyli słoneczko i bezchmurkowe niebo nadal trwa. Jeszcze dziś i jutro do pracy i dwa wolne dni przede mną.
Pewnie tradycyjnie zlecą na załatwianiu różnych zaległych spraw. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 11, 2015 8:17 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Hej

Prawda,że psy kocią karmę lubią,wie coś o tym nasza Luna :mrgreen: Felixy moim kociastym też smakują,ale robiłam teraz zamówienie i wzięłam im Animondę,30 tacek. Po tych Felixach,to w kuwecie 'szału' nie ma,zobaczymy jak z Animondą będzie,kiedyś jadły,były ok. Za punkty wzięłam dla Lunki przysmaki.No i wór 20 kg suchej karmy dla niej wzięłam,bo jest na wykończeniu,a karma sucha kotów...znika w zastraszającym tempie,serio :strach: :strach: Jedzą jej dużo..Myślałam,że skoro jakościowo jest super,jest bezzbożowa,to mniej będą jej jadły,mniej będą jej potrzebowały aby się najeść,ale jest na odwrót :strach:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob kwi 11, 2015 8:27 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Witaj Aniu! :1luvu:
Moje nigdy nie jadły bezzbożowej dlatego wzięłam im na spróbowanie tego Purizona.
Obie za to nie cierpią galaretki tylko sosiki są jadalne.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 11, 2015 8:40 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Witaj Aniu! :1luvu:
Moje nigdy nie jadły bezzbożowej dlatego wzięłam im na spróbowanie tego Purizona.
Obie za to nie cierpią galaretki tylko sosiki są jadalne.

moje od jakiegoś czasu jedzą Purizona, najpierw kupiłam małe opakowanie za punkty na spróbowanie, wolą rybę
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]