Moli25 pisze:Cześć!
Oj tak dogodzić kotkom w sprawie jedzenia to hoho!

zawsze miałam wrażenie ze jak ktoś ma 1+ to łatwiej mu, bo zawsze któreś zje, ale jak widać nie
Co najbardziej Twoje Panny lubią jeść?
Niestety taki wariant nie sprawdza się u nas. Łatwiej gdy masz kota i psa to jak kot nie chce to pies nie pogardzi. Psy uwielbiają kocią karmę - aż dziw że później nie miauczą
My przerabiałyśmy dużo karm zarówno mokrych jak i suchych.
Zuzia gdy ja adoptowałam dostała z DT całą wyprawkę kulinarną - kilkanaście puszeczek, saszetek i tacek różnych karm i kilka rodzai suchego. Zuzia jednak wolała suche i gdy parę razy wyrzuciłam jedzenie bo nie ruszyła przestałam jej dawać. Gdy pojawiła się Polcia zaczęłam kupować im saszetki Perfecta Fit dla dorosłych i juniorki. Niestety każdej smakowało nie to co powinny jeść czyli Pola wymiatała dla dorosłych ( 2 miesięczne kocię ) a Zuzi zasmakowały juniorki i dlatego dałam sobie spokój z juniorkami.
Po roku gdy u mnie były mama kiedyś kupiła saszetki Winstona z Rossmana bo była promocja za saszetkę 99 gr. i okazało się że dziewczyną posmakowało tzn. Zuzia zlizywała sosik a Pola wtraniała mięcho.
Jak finansowo zaczęło mi się lepiej powodzić kupiłam im po gurmeciku w sosiku i okazało się że Winstonek jest już bleeeee a Gurmecik mniamniuśny. Winston mi został ale na szczęście miałam komu dać więc się nie zmarnowało a panienki zaczęły zajadać się Gurmecikiem z sosikiem a gdy przez pomyłkę kupiłam musa Poli tak posmakował że zaczęłam kupować Gurmeta z sosikiem dla Zuzi a musy dla Poli.
Po roku Zuzi się nieco smaczek zmienił bo zaczęła wyjadać Poli musy a Poli posmakowały sosiki. Felixa dostały kiedyś w nagrodę za zdobycie tytułu miss miau i okazało się że też jest dobry. Ponieważ zamawiam żarełko w zoo+ a Felixy są dość tanie w większych ilościach więc zaczęłam im zamawiać .
I tak od 2 lat Zuzia zajada się musami a Pola Felixami w sosiku. Jednak przy którymś zamówieniu za punkty wzięłam na spróbowanie Shibe z królikiem w sosiku i okazało się że jest pychotka. Zuzia odmówiła jedzenia musów i wróciła do sosików i dlatego zostało mi 41 puszek gurmeta mus.Dałam jedną na próbę koleżance co też ma koty tylko jej jedzą marketówki i oczywiście posmakowało więc odkupiła ode mnie 40 puszeczek.Dzięki temu mam już kaskę na Shmusy które im zamówiłam.
Z suchym było ciut łatwiej bo na początku jadły Perfecta Fit dla sterylek potem Smailla lights ale ta im nie bardzo podchodziła, potem zasmakowały w ProPlan dla sterylek i Royal dla sterylek i w między trakcie jakieś próbki innych karm. Teraz zamówiłam im bezzbożówke Purizon bo jest promocja 1+1 gratis i jakąś inną dwa rodzaje po 400g.
O matko

i wyszła mi cała historia kulinarna dziewczynek