Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 11:57 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Wszystko jest możliwe.Toru jest bardzo fajnym kotkiem, on dogada się z każdym kotem.Teraz to widzę, bo Fredzio z nim tak się zaprzyjaźnił, a teraz nie może znaleźć kociego przyjaciela wśród pozostałych.Próbuje, ale nic z tego nie wychodzi.Muszę się nim sama zajmować.Z drugiej strony stał się nieco spokojniejszy, ale tylko nieco :mrgreen: Toru i Fredzio wymyślali różne rzeczy, szaleństwa, a co dwie kocie głowy to nie jedna, prawda? Koty Renatki też mają dziwne pomysły, Toru swoje i tak może być wesoło.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 11, 2015 14:38 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

W środę musiałam w końcu iść do pracy po urlopie i tak mnie wciągnęło, że zaniedbałam relacje o Toru :oops: , ale śpieszę donieść, że kotek ma się świetnie. Właśnie przyszedł sprawdzić, co o nim piszę i leży sobie koło mnie przytulony do mojej nogi. Udało mu się już chyba zdobyć wszystkie szczyty (szaf) dostępne w mieszkaniu, w tym dziewicze, poniżej widać, jak ewakuuje się z szafy, na której wcześniej nie postała kocia łapka.
Obrazek
Z Tamu jest już pełna sztama, kocury kotłują się, naparzają, wylizują i znowu ganiają po mieszkaniu. Kocice oszołomione akcją ewakuują się wtedy na wysokości drapaków. W zapasach Toru ma przewagę szybkości i zręczności, a Tamu - masy :roll: Jego imiennik Toru Yano ( http://en.wikipedia.org/wiki/Toru_Yano ) by się go nie powstydził.
Obrazek Obrazek Obrazek
Są też pierwsze straty :roll: Mój ulubiony kubek do herbaty w kotki rozbity na tysiąc kawałków :placz:
Tamu przywlókł właśnie kocią wędkę i patrzy na mnie znacząco, chyba więc muszę pobawić się z kotami. Postaram się dziś i jutro zrobić więcej fotek.
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Sob kwi 11, 2015 15:00 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

:1luvu:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie kwi 12, 2015 6:04 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Przykro mi z powodu kubka :( Jakoś tak jest, że koty zawsze zniszczą coś, co jest dla nas cenne.
Naprawdę ogromnie się cieszę, że chłopaki trzymają się razem, że bawią się, biegają, bo to dobre dla ich zdrowia.Żaden nie miał fajnego wczesnego dzieciństwa, obaj porzuceni, ale już jako kilkutygodniowe kocięta trafiły do domów, gdzie już się nimi zajęto tak jak trzeba.To bardzo dobrze wróży na przyszłość, nie będą musieli odwiedzać weta, a to bardzo ważne.Wiem, że takie szaleństwa są uciążliwe, koty robią bałagan, ale to minie.Miałam taką szaloną Tolę, jest spokojną, ale bardzo zdrową kotką.
Mnie trochę brakuje Toru, ze względu na Fredzia.Już nie mam takich przytulanych zdjęć, Fredzio musi też bawić się sam.Mam nadzieję, że znajdzie domek z jakimś młodziutkim, energicznym kotem.

ewar

Post » Nie kwi 12, 2015 10:59 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

E tam kubek, mam całą kolekcję kubków w kotki. Mimo nieuchronnych zniszczeń uwielbiam mieć w domu szalejące koty i wcale nie czekam, żeby to minęło... Neri i Kiri też tak szalały w kocięctwie, a jak się uspokoiły (no, Kiri nie do końca :roll: ), to czegoś mi zaczęło brakować. Dlatego mam nadzieję, że Tamu i Toru się NIE uspokoją, przynajmniej nie do końca :wink:
Obrazek

pirulasińska

Post » Nie kwi 12, 2015 11:06 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

No, właśnie to jest tak, że szalejące koty dają popalić, ja na przykład mam tego w którymś momencie dosyć, ale jak zobaczę, że Mela wykazuje chęć zabawy to natychmiast wyciągam wędkę czy laserek.Gucia i Mela bowiem, kiedy były same to ograniczały ruch do minimum, pójście do kuwetki, do miski już niekoniecznie.bywało, że zanosiłam miski na posłanka :oops:
Reniu, Toru nie znosi zapachu pomarańczy, ze wstrętem się wzdryga.Może by tak położyć skórki na szafie, zapach ładny, a Toru nie wskakiwałby, gdzie nie powinien?

ewar

Post » Nie kwi 12, 2015 11:51 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

A niech wskakuje na zdrowie! Wspominałam już, że niektóre rzeczy mam poprzyklejane ze względu na koty? :oops: Np. ten pomarańczowy wazon z prawej strony na tym zdjęciu
Obrazek
jest przyklejony od dołu patafixem, a od góry taśmą. :lol: Również doniczki stojące na półce nad łóżkiem są przyklejone patafixem, bo były regularnie zrzucane na poduszkę i było tylko kwestią czasu, kiedy oberwę którąś w głowę. A w jednej był spory kaktus :strach: (już zlikwidowany ze względów bezpieczeństwa).
Obrazek

pirulasińska

Post » Nie kwi 12, 2015 12:14 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Z tym przyklejaniem to dobry patent :ok: Mnie by się przydał DUŻY zapas kleju :wink:

ewar

Post » Nie kwi 12, 2015 22:32 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Dzisiaj kocury nawet tak bardzo nie rozrabiały, raczej były rozleniwione... Trochę pchały się tam, gdzie nie powinny: na blat kuchenny i do pudełka ze słodzikiem
Obrazek Obrazek
trochę się pokotłowały
Obrazek
a poza tym było spokojnie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

pirulasińska

Post » Nie kwi 12, 2015 22:52 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Zajebiste fotki :1luvu:
Widzę, że Toluś się uczy czytać po niemiecku :wink:

felin

Post » Pon kwi 13, 2015 5:32 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Piękne zdjęcia.A mnie aż ciepło na sercu, bo widzę, że chłopcy bardzo się lubią.Są szczęśliwi, obaj.Cudownie :lol:

ewar

Post » Pon kwi 13, 2015 8:55 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Fajnie, że u Was tak fajnie :lol: Fotki cieszą oko. Szczęśliwy kociostan i ich właścicielka :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon kwi 13, 2015 14:07 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

ewan pisze:Fajnie, że u Was tak fajnie :lol: Fotki cieszą oko. Szczęśliwy kociostan i ich właścicielka :1luvu:

Prawda? :lol: Wiedziałam, że Toru lubi inne koty, że dogada się z wszystkimi i trochę martwiły mnie pierwsze dni, ale na szczęście to już przeszłość.Wiele osób marzy o takich relacjach jakie są między Tamu i Toru, zdjęcia przytulonych, wylizujących się kotów często wzbudzają zazdrość.Tamu jest kochany :1luvu: , widać, że wychowany bezstresowo, że bardzo brakowało mu takiego kociego przyjaciela.

ewar

Post » Pon kwi 13, 2015 22:30 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Oj tak, potwierdziło się, że Tamu brakowało kumpla. Szkoda w sumie, że nie zdecydowałam się wcześniej, ale miałam obiekcje - piąty kot, crazy cat lady itp.
A kocice nawet lepiej reagują na Toru niż na Tamu, Kiri dzisiaj sama zaczepiała Toru łapką i wdała się z nim w ganianki. I nie słyszę już, żeby Selenka syczała na Toru, a na Tamu syczy...
A dzisiaj... :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

pirulasińska

Post » Pon kwi 13, 2015 22:50 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Włam grupowy do lodówki? :lol:

felin

[poprzednia][następna]