Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 02, 2015 13:25 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Czekam aż Duża coś napisze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 02, 2015 13:51 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Spokojnie, Ewa. :lol:
Wiadomo, że koty są nieprzewidywalne, zwłaszcza co do tego, jak zachowają się w nieznanym sobie środowisku. Brałam więc na to poprawkę i nie zakładałam z góry, że wszystko pójdzie jak z płatka. Dlatego planowałam początkową izolację. Koty same zadecydują, jak długo ona potrwa. Jestem w domu do wtorku, mogę obserwować i reagować.
Toluś wczoraj wieczorem zaczął skakać na klamkę :twisted: Rzucałam kotom przysmaczki w przedpokoju i Toluś się zorientował, że dzieje się coś ciekawego. :lol: Otworzyłam mu więc drzwi, wyskoczył i zastygł, bo tam były KOTY. Jak Selenka syknęła szczerząc zęby, Toluś czym prędzej wycofał się do swojej pustelni. W nocy zjadł całą miseczkę suchego, a rano całą saszetkę mokrego. Potem zaczął znowu skakać na klamkę, drzwi zostały więc mu otwarte (sam nie daje rady otworzyć, ale to pewnie kwestia czasu). Toluś wyszedł i zaczął zwiedzać całe mieszkanie. I tak zwiedza już od paru godzin. Są syki i warkoty z obu stron, ale jakby coraz rzadziej. Tamu łazi za "nowym" cały czas, pozostałe koty raczej obserwują i przy okazji obwąchują, tylko Kiri zaczepiła "nowego" łapką. Moim zdanie, jest nieźle. :D Niedługo wstawię zdjęcia...
Acha, i przed chwilą była kupa, wielka i cuchnąca :twisted:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Czw kwi 02, 2015 14:36 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

No to już chyba z górki.Uff!.Z kupy się cieszę, nawet cuchnącej :mrgreen: , ważne, że była.Okazuje się, że jedno przewidziałam-Toluś skacze na klamkę, kiedy drzwi są zamknięte.Chyba już uznał, że za drzwiami są tylko koty, z nimi sobie poradzi, a zamknięty być nie lubi.Apetyt też wrócił, czyli nie ma co się martwić.No to mogę spokojnie jechać pod hutę, zajrzę później.

ewar

Post » Czw kwi 02, 2015 16:33 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Fotki z dzisiejszego zwiedzania i zapoznawania (jak widać, gdzie Toluś, tam i Tamu :) ):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I jeszcze wczorajsze ćpanie:
Obrazek Obrazek
Toluś się rozkręca :D Gania po całym mieszkaniu jak torpeda z ogonkiem w S i co chwilę mnie podcina... :evil:
Obrazek

pirulasińska

Post » Czw kwi 02, 2015 18:23 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

O, kocimiętka działa :lol: Dobry towar jednak :mrgreen:
Właśnie do mnie siostra zadzwoniła z pytaniem czy czytałam post i widziałam zdjęcia.A ja nie ruszałam się, bo Fredzio spał u mnie na kolanach.
No to Reniu, masz już przedsmak tego, co się będzie działo.A uprzedzałam :mrgreen: Co to znaczy jak kot się wysika i zrobi kupę, od razu jest inaczej :ryk:
Myślę, że Toluś zakumplował już z Tamu, będą szaleństwa, ale i przytulanki również, zobaczysz.

ewar

Post » Czw kwi 02, 2015 18:38 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

To ja jeszcze tylko napiszę, że Toluś w porównaniu z Fredziem ma temperament żółwia :lol:

ewar

Post » Czw kwi 02, 2015 20:41 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Uff, no to już z górki :D
Rudzielec podobny do mojego. A zachowuje się, jakby nie wiedział, że Toluś to też kot :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw kwi 02, 2015 21:58 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Kiri też zaciekawiona Tolusiem, jak widzę.Jedno też jest pewne, Toluś już na zestresowanego nie wygląda.

ewar

Post » Pt kwi 03, 2015 5:56 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Jak minęła noc?

ewar

Post » Pt kwi 03, 2015 10:16 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Noc minęła chyba spokojnie, w każdym razie nic mnie nie obudziło. :wink: Jak się położyłam do łóżka, Tamu i Toru zainstalowali się pod nim i warczeli na siebie. A może tylko jedno warczało, ale i tak nie wiem które. Powarczałam na nich i zasnęłam. Dzisiaj syków ani warkotów nie zarejestrowałam. Tamu i Toru nadal bardzo się sobą interesują, ale na razie ostrożnie. Ostrożne obwąchiwanie, zaczepianie łapką, obserwowanie. Toru jest nadal w trybie zwiedzania mieszkania, krąży niezmordowanie, zagląda w każdy kącik, wspina się, gdzie da się wspiąć.
Obrazek

pirulasińska

Post » Pt kwi 03, 2015 10:24 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

A niech sobie powarczą, jak im się chce.To jest chyba próba sił, ktoś musi być wyżej w hierarchii, jak to ustalą będzie spokój, a nawet przyjaźń.

ewar

Post » Pt kwi 03, 2015 17:52 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Wspolna zabawa wedka powinna ich zblizyc :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt kwi 03, 2015 18:32 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Zblilży ich to, że obaj są młodzi, rozbrykani, chcą się bawić, a i jak każde stworzenie potrzebują też bliskości, nie tylko człowieka.Widzę to po kotach, które tymczasuję.Nawet Fredzio, bardziej proludzki niż prokoci, a jednak szuka już kota, do którego mógłby się przytulić.Wzrusza mnie, kiedy wylizuje Benię, próbuje też to samo z Melą.Toru jest wychowany w stadzie, podobnie jak Tamu.Myślę, że będą razem łobuzować, ale potem położą się na jednym posłanku i będą sobie nawzajem myć futerka.

ewar

Post » Pt kwi 03, 2015 20:22 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Dzisiaj koty były wyjątkowo spokojne, a ja się krzątałam i nie mam wielu fotek, tylko kilka z wietrzenia futer na balkonie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A przed chwilą Tamu polizał Toru po łebku!
Obrazek

pirulasińska

Post » Sob kwi 04, 2015 5:20 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Moim zdaniem jest fantastycznie :lol: Wkrótce będą zdjęcia przytulonych do siebie chłopaków.Widzę też Selenę na tym samym drapaku co Toru, chyba nie ma większych konfliktów, prawda? Toru ma fajny charakter, jest dobry na dokocenie.Kilka dni był zestresowany masakrycznie, ale teraz już wie, że to jego dom, że koty są w porządku.
Reniu, dziękuję bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

[poprzednia][następna]