Szylkretki są piękne .162:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 27, 2015 23:00 Re: Szylkretki są piękne .162:)

kalair pisze:
Caragh pisze:NIe no, ja się nabijam. Trafić na pewno trafię :D

W razie czego sa telefony w końcu! :lol:

Są telefony, tylko niech się Caragh nie pyta czasem mnie gdzie jest i gdzie ma iść, bo obawiam się, że też będzie chodziła w kółko :D

A wiecie ile Bytom ma lasów? Ochhhh to niesamowite :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 27, 2015 23:27 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Wiele osób górny Śląsk uważa województwo smutne, szare pozbawione życia. Byłam z mężem na testach do policji w Katowicach- paskudne miasto... Trochę zwiedziliśmy w ten dzień.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt mar 27, 2015 23:50 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Bytom absolutnie nie jest smutny :) Tu wciąż się coś dzieje, co weekend wystarczy wyjść na miasto. W okresie ciepłym na rynku są przedstawienia teatralne, jest opera pod Muzeum pod chmurką, jest mnóstwo lasów, galerie handlowe, autostrady do wszystkich miast, kino pod chmurką - tu dopiero czuję, że żyje :) W zeszłym tyg wyścigi starych aut, wcześniej międzynarodowa wystawa modeli, a to wierzchołek góry. Uwielbiam to miasto :) Ale jak nie znałam go to też za nim nie przepadałam, bo mnie tu nigdy nie było, więc nawet nie wiedziałam nic o nim. Zakochałam się w nim właśnie przez sztukę. Nocą byłam na Teatromani - potem chodziłam po uliczkach, zakochałam się w tym mieście :D Wiele osób z innych miast docenia Bytom - fotografów np - bo robią tu zdjęcia i mówią też że to piękne miasto. Za chwilę mamy Marsz Superbohaterów, który organizuje Kałamaga z kabaretu, bo jest Bytomianinem. Jedna z głośniejszych imprez. Idzie długi marsz przez miasto ludzi poprzebieranych we wszystkie możliwe stroje - gra muzyka - każdy już rok myśli nad pomysłem na strój https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508357309221046&set=a.508356365887807.1073741828.100001403433542&type=3&theater (udostępniłam Wam album) z jednej edycji. Myślałam, że to idiotyczne, ale musiałam przyjechać zrobić reportaż ze szkoły foto i wtedy na miejscu zrozumiałam jaka to super impreza, ile przy tym jest pozytywnej energii i śmiechu. Sorki za ten elaborat. Ja mogę o Bytomiu mówić długo, godzinami. Mam na fb stronę Odkrywam Bytom, gdzie udowadniamy jaki Bytom jest wspaniały :)

Starczy zobaczyć filmiki takie jak ten - https://www.youtube.com/watch?v=mh_YoDtQJDs#t=36

Mało osób wie, że Bytom wygląda jak wygląda, bo całe swoje bogactwo kradną mu Warszawa. Dzięki temu miastu i górnictwu budowała sie Polska. Teraz Bytom chce odzyskać swoje pieniądze, bo Polska się bogaciła jego kosztem. Mamy dostać 100 milionów na odbudowę. Zresztą i bez tego widać jak powoli kamienice pięknieją. Tu tętni życie :) Ach, no dobra koniec tego, bo ja tak mogę się zachwycać długo, a wierzcie mi, gdyby to miasto było bez potencjału - nie zamieszkałabym tu, a mieszkam kosztem rozłąki nawet od rodziny. I nie żałuję tego kroku, choć tęsknię :)

klaudiafj

Post » Pt mar 27, 2015 23:52 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Klaudia, no coś Ty. Bytom pada, trąbią o tym z każdej strony. Pół puste miasto, wszyscy stamtąd uciekają, mieszkania tanie jak barszcz.
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 27, 2015 23:58 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Nie trąbią. To mówią ludzie którzy tu nie mieszkają. A Katowice nie są w połowie puste? Ile kamienic stoi wolnych i niszczeje. Ile jest obskurnych dzielnic? O tym się nie mówi, bo łatka przypięta została do Bytomia. Jak Chorzów wygląda? Niestety, ale żadne z tych miast nie jest lepsze od Bytomia, reszty mniejszych nawet nie wymienię. Mieszkania tanie jak barszcz? Szukałam mieszkania, więc wiem. Takie same są w Katowicach w podobnych budynkach. Kto o tym trąbi - wiadomości? Czy ludzie którzy nie mają pojęcia o tym mieście? Bo ja z doświadczenia wiem że szary kowalski.
https://www.youtube.com/watch?v=JA1VE9q6dCU Bytom w pigułce. Czytała Krystyna Czubówna ;)
Zresztą ja się nie dziwie takim reakcjom. Zanim tu zamieszkałam tak samo reagowałam na Bytom choć moja noga nigdy tu nie postała. Kiedy mąż proponował mi Bytom to mówiłam -absolutnie nie. Dopiero kiedy wydarzenia kulturalne mnie tu przywiodły to zmieniłam zdanie, poznałam to miasto i zakochałam się w nim i postanowiłam tu zamieszkać. I nie żałuje tego :) W tym czasie mój kuzyn z Giszowca też tu zamieszkał. Zamienił Katowice na Bytom - wow niezrozumiałe :) I jest tu jeszcze jedno czego nie mają inne miasta - wspólnota mieszkańców, a wierzcie mi - mam porównanie. Bytomianie działają wspólnie i to jest piękne. Dlatego też wygraliśmy pierwszy z Milki konkurs na najmilsze miasto. Mogliśmy wygrać drugi, ale jak zobaczono co się święci to zmienili zasady, że jedno miasto nie może wygrać dwa razy. ;)

klaudiafj

Post » Sob mar 28, 2015 8:23 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:
anulka111 pisze:
Caragh pisze:Jutro jadę do Bytomia. Mam nadzieję, że się nie zgubię :mrgreen:
W Bytomiu mieszkalam do 10 roku zycia- dwie glowne ulice i tyle.

Bytom to nie jest dwie główne ulice, chyba dawno u nas nie byłaś :roll: ;)

W Bytomiu można krążyć długo, bo ulic jest sporo i nawet ja się gubię a mieszkam tu w śródmieściu 2,5 roku. Ale myślę, że dasz radę Caragh :)

Produkują mapki śródmieścia i rozdają za darmo ;) Widocznie jest powód ;) ja biegałam z mapą, ale jakoś tak krzywo to wszystko wygląda i do góry nogami :ryk:

Znam dobrze to miasto- rodzice z niego zwiewali jak zaczynal sie sypac i podpierano budynki- owszem skutek rabunkowej gospodarki-, ulic naprawde glownych sa dwie :smokin:

Boczne jak to w miescie :lol:

Owszem jest park blisko centrum, ładny zdecydoweanie nie jest :lol:

Ale bardzo ladnie go reklamujesz. Ciekawe co powie Monika jak go zobaczy :lol: Dla wyrownania, Zabrze tez jest brzydkie i tez ma dwie glowne ulice :lol: :twisted:

Ładny jest Gdansk :smokin:

Zaluje,ze dzis musze latac bo bym chetnie Caragh poznala w realu :roll: ale poki co weekendy mam przechlapane :roll: dzis musze upolowac kore nie majac autka i dzwigacza :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 28, 2015 8:56 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Dzień dobry Kretki ....
Dzisiaj same panienki :)
Dużej życzymy pięknego dnia :ok:
Pozdrowionka :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob mar 28, 2015 9:01 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Wszystkim zyczymy milego dnia :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 28, 2015 19:46 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Hej Bożenko i Kretulki :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob mar 28, 2015 19:49 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Dzień dobry wieczór dla Kretek i Bożenki :D

nawiązując do potów powyżej to jednak mieszkania w Bytomiu są tanie jak barszcz a w Katowicach droższe - wiem coś o tym :P ale reklama Bytomia ładna

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Sob mar 28, 2015 20:16 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Też wiem, 2,5 roku temu szukałam mieszkania do kupienia... I sorki ale ceny takie same znajdę w Katowicach. Wiadomo, że nie w centrum od dewelopera ale w blokach i kamienicach podobnie.

klaudiafj

Post » Sob mar 28, 2015 20:20 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:Też wiem, 2,5 roku temu szukałam mieszkania do kupienia... I sorki ale ceny takie same znajdę w Katowicach. Wiadomo, że nie w centrum od dewelopera ale w blokach i kamienicach podobnie.

niezupełnie :P zajmuje się tym zawodowo

beateczka

Post » Sob mar 28, 2015 20:23 Re: Szylkretki są piękne .162:)

To kupuj te mieszkania tanie jak barszcz i sprzedawaj z zyskiem ;)

klaudiafj

Post » Sob mar 28, 2015 20:25 Re: Szylkretki są piękne .162:)

tylko że w Bytomiu to niemożliwe bo tam kicha :lol:

beateczka

Post » Sob mar 28, 2015 20:37 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Nie będę już tego komentować, bo uważam że to ... no zostawię bez komentarza. Nie wyobrażam sobie jakbym ja miała komuś powiedzieć że Twoje miasto jest takie i takie. Mieszkam tu i mylicie się w osądach. W Katowicach też są mieszkania tanie jak barszcz, niestety albo i stety. Stoją i nikt nie chce ich kupić. Są dzielnice niechlubne a te popularne blokowiska mają ceny jak wszędzie - no może tysiąclecie ceni się bardziej. Również w centrum kamienice ledwo stoją - straszą ruiny, jedna przy drugiej - a pół życia tam spędziłam, więc wiem i bywam tam nadal. Teraz jest galeria i stoją pod nią ochlajtusy. Ale spoko, zamykajcie oczy i mówicie, że to miasto ogrodów - tylko gdzie te ogrody...
U mnie w kamienicy, jak dwa mieszkania się zwolniły, tak od razu znalazły kupców - więc nie wiem czy to taka kicha. A mój kuzyn ze wspaniałych Katowic przeprowadził się do Bytomia.
Prowokujecie? To świadczy o Was.

klaudiafj

[poprzednia][następna]