Łatoszek i gromadka. Wiosennie i pachnąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 19, 2015 12:18 Re: Łatoszek i gromadka :) Pomału wracamy do rzeczywistości.

sabianka pisze:Też mnie zastanawia co to za "pismo okólne" masz tam na budce zamontowane.

Zejdę później i zdjecie z bliska zrobie :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 19, 2015 13:46 Re: Łatoszek i gromadka :) Pomału wracamy do rzeczywistości.

mir.ka pisze:
CatAngel pisze:
mir.ka pisze:on taki zdolny? sam kulki lepi? 8O

No troszkę trzeba pomóc :) bo kciuków nie ma :( ale jak widać ładnie mu poszło :ryk:

nawet bardzo :lol:

Mirka w sumie to nie ma się co dziwić, że on kulki lepi, skoro potrafią płotek postawić :ryk: :ryk: i stoi do dzisiaj

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Kocham to zdjecie :1luvu: :1luvu: :1luvu: to trzeba mieć szczęście żeby taka fotkę uchwycić :ryk:

Obrazek

CatAngel

Post » Czw lut 19, 2015 13:47 Re: Łatoszek i gromadka :) Pomału wracamy do rzeczywistości.

Piękne,szczęśliwe koty!.
Zdjęcie przedostatnie...boskie!!!! :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lut 19, 2015 14:01 Re: Łatoszek i gromadka :) Pomału wracamy do rzeczywistości.

Łatek to tak ogólnie ma kilka fachów wyuczonych :twisted: jest też mechanikiem :lol:
Obrazek

za niedługo wiosna
Obrazek

CatAngel

Post » Czw lut 19, 2015 14:03 Re: Łatoszek i gromadka :) Pomału wracamy do rzeczywistości.

mechanik :mrgreen: :ok:

Wiosenny kotecek :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lut 19, 2015 15:08 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

A oto co mnie przed chwilą spotkało :ryk:
Dagmarek poleciał po bandzie :ryk:

Obrazek

sabianka pisze:Też mnie zastanawia co to za "pismo okólne" masz tam na budce zamontowane.

Obrazek

CatAngel

Post » Czw lut 19, 2015 15:48 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

CatAngel pisze:A oto co mnie przed chwilą spotkało :ryk:
Dagmarek poleciał po bandzie :ryk:

Obrazek

ale się kocina załapała :lol:

Obrazek

u mnie też na bramie wisi "Obiekt monitorowany całodobowo" i zdjęcie kota :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 19, 2015 15:50 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

O, jeju! że tak inteligentnie skomentuję :lol:
Kot w zieleni! :1luvu:

To chyba bardzo ułatwia sprawę opieki - takie stosunki na osiedlu i dogadanie się z sąsiadami. Pewnie jednak nie w każdym miejscu jest to możliwe, jak wynika z relacji forumowych.
Może to jest jakieś wyjście - zostać administratorem/zarządcą budynku...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 19, 2015 15:57 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

morelowa pisze:O, jeju! że tak inteligentnie skomentuję :lol:

To chyba bardzo ułatwia sprawę opieki - takie stosunki na osiedlu i dogadanie się z sąsiadami. Pewnie jednak nie w każdym miejscu jest to możliwe, jak wynika z relacji forumowych.

Z tym administratoremto ja zartowalam :-) chodziło mi oto ze nie musiałam nikogo pytać o zgodę.
No ale wiesz nie zawsze było u nas tak spokojnie. Trzeba było długo rozmawiać z ludźmi,kłótnie też były. Wszystko się zmieniało w trakcie akcji sterylizacji kotów.

CatAngel

Post » Czw lut 19, 2015 16:02 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

Te zdjęcia to jak do kalendarza jakiegoś :D Boszeeee te koty się tulą :1luvu: :1luvu: To najcudowniejsze zdjęcie, a drugie to urzędujące koty na płocie - osiedlowe chłopki :)
A wszystkie inne są też wspaniałe, ale te koty mają zabawy :)
A budka monitorowana, wow :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lut 19, 2015 22:05 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

CatAngel pisze:
morelowa pisze:O, jeju! że tak inteligentnie skomentuję :lol:

Z tym administratoremto ja zartowalam :-) chodziło mi oto ze nie musiałam nikogo pytać o zgodę.
No ale wiesz nie zawsze było u nas tak spokojnie. Trzeba było długo rozmawiać z ludźmi,kłótnie też były. Wszystko się zmieniało w trakcie akcji sterylizacji kotów.

Kurcze, ja też u mnie nikogo nie pytałam.
Po prostu wzięłam, postawiłam budki w ustronnym miejscu i już. Fakt, że nie ma u mnie aż tylu kotów przy bloku - teraz są dwa a jak stawiałam budki było pięć.
Wyszłam z założenia, że zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt wolnożyjących i programem opieki nad nimi, realizowanym przez miasto (na koszt którego owe koty zostały pokastrowane) spółdzielnia winna zapewnić godne warunki bytowania zwierzakom żyjącym na jej terenie (a wręcz cieszyć się, że ktoś ich z tego wyręcza).
U mnie większość mieszkańców wie, że są budki a koty są regularnie karmione i pokastrowane. Też właśnie jak je łapałam na zabiegi ludzie zaczęli przychylniejszym okiem spoglądać.
W sumie mam w bloku chyba dwie czy trzy osoby, które coś tam sobie popsioczą na te koty a większość podchodzi bezproblemowo, często też wrzucają im coś tam do misek (bywa, że i cały obiad łącznie z surówką :wink: ).
Zdarzały się też kwiatki typu "genialny pomysł" jednego z sąsiadów z innej klatki, żeby zadzwonić do schroniska żeby przyjechali i połapali te koty bo tam im będzie lepiej - w większości półdzikie koty, które całe życie spędziły na wolności czy też pytanie innej pani sąsiadki czy jak ja te koty karmię to one na pewno będą myszy łapać (mam w podwórku pizzerię zatem i szczury się zdarzają - najedzone koty potrafiły takie okazy pomordować, że strach się bać)... Zawsze takim ludziom cierpliwie tłumaczę jak się sprawy mają w rzeczywistości.
O budkach administracja chyba nawet wie bo poprzednia pani sprzątaczka to nawet tam czasem pozamiatała przy kocich rezydencjach :smokin:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Sob mar 21, 2015 20:30 Re: Łatoszek i gromadka :) Czekając na wiosnę :)

Takie maleństwo właśnie siedzi u nas w miejscu karmienia wolnożyjących :( . Mozliwe że ktoś podrzucił :(
Czy ktoś zechce dać domek :( niestety ale maluszek(kotka) trikolorka siedzi teraz na dworze w kociej budce :( ale pewnie będzie z kociastymi przesiadywać jak zejdę dać jeść.

Niestety muszę bardzo dbać o mojego nerkowca ktory nie toleruje żadnych kocich zapachów a tymbardziej obcych kotów wiec nie mogę jej dać schronienia :( co bardzo boli :(
:(

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Sob mar 21, 2015 23:40 Re: Łatoszek i gromadka :) Mała podrzucona TRIKOLORKA

Ojoj jaki kociaczek :( Żeby szybko znalazł się domek :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Nie mar 22, 2015 0:21 Re: Łatoszek i gromadka :) Mała podrzucona TRIKOLORKA

Byłam przedchwilą dac jej jeszcze jeść. Pojadla,umyla się i poszła spać do budki.

CatAngel

Post » Nie mar 22, 2015 0:40 Re: Łatoszek i gromadka :) Mała podrzucona TRIKOLORKA

Biedna maleńka :( myślisz, że ktoś ją podrzucił? :((( Serce się kroi :cry:

klaudiafj

[poprzednia][następna]