Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 19, 2015 16:02 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Klauduś! :D Jak na dzisiaj samopoczucie?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 19, 2015 16:05 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dobrze ;) Napisałam elaborat na poprzedniej stronie :) Jutro będzie ciekawie ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw mar 19, 2015 16:24 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:No to serio ładną ma ta moja wetka przebitkę! Gigantyczną 8O w tej cenie to stać mnie na dwa kursy taksówką a jeszcze zostanie na rentgen i jeszcze trochę. Taxą raz jechałam z Maciusiem w ostatnim jego dniu. Z błądzeniem taksówkarz policzył mi 20 zł. A tyle biednych ludzi do niej chodzi... ok jest dobra, no ale czy ona nie wie, że łatwo jest podzwonić i się dowiedzieć o ceny gdzie indziej.
Ten wet to może ma swoje laboratorium albo specjalna umowę za ilość próbek do analizy, bo to jest duża przychodnia. Lekarzy mają 3 i pracują 7 dni w tygodniu. Mają też usg i rtg. I autem jedzie się tam 10 min, no 15 licząc że Bytom jest jednokierunkowy. I kolejki mają spore. Raz jechałam na niedzielny ostry dyżur to mnie wkurzyło, że przychodzą paniusie na kontrole. I musiałam z cierpiącym kotem czekać 40 min aż te sobie pogadają. Mogłam się odezwać, ale nie miałam odwagi. To była Kitusia z ostrym zapaleniem pęcherza. Kupiłam jej kubek i będę polować na mocz. Może uda się załatwić wszystko.

Dziś postanowiłam zadbać i o siebie. Znalazłam sobie lekarza rodzinnego. Jutro idę podpisać deklaracje a w przyszłym tyg na wizytę i muszę pobrać kilka skierowań do lekarzy. Robię to w sumie dla przyszłego dziecka - skończyłam już 30 lat i trzeba sprawdzić to i owo, żeby potem się nie okazało, że coś będzie nie tak. Wprawdzie nadal nie planuję dziecka, ale kto to wie jak mnie mąż urządzi :mrgreen:

Byłam też u fryzjera na wiosenne cięcie. Obecnie mam włosy prawie do pasa, w długich mi najładniej, a moja fryzjerka tak mi zawsze fajnie podetnie, że super się układają :) Ale nie przyjęła mnie - wizyta umówiona na jutro.

Jutro też mam do odebrania płyn do płukania ust w aptece - babeczka mi zamówiła dziś.

I jutro też jest zaćmienie słońca. Wszystko jest jutro :)

A dziś jak wracałam i zerknęłam w swoje okno to włosy stanęły mi na głowie :strach: - okno jak u lumpa. Nigdy więcej firanek ecru. Z dworu wygląda to jak nieprana szmata. Do tego urwała się zasłonka na żabce i wyglądało serio jak u menela, a mąż tylko mówi - w zimie się okien nie myje, na jesień się nie myje, w tygodniu się nie myje itd. Dziś przyszłam to zerwałam to wszystko z okna i zrobiłam porządek, a małż wpadł w panikę i piszczał, żeby to zostawić na weekend - bał się, że dostanie wiadro z wodą i fruuu do sprzątania ;)

A małż zrobił pyszny obiad - ziemniaki, plus gulasz sojowy z sosikiem i śmietaną i buraczki. Zjem i biorę się za resztę okien, ale wszystkich nie zdążę.

Ale ględzę o sobie. Sorki. To przez to że jutro z kotami, już mam podniesione ciśnienie, szczególnie, że nie wiem jak oni sobie radzą z pobieraniem krwi. 'Moja wetka wyśmienicie i to bez golenia. A Marysia jeszcze nie miała badań. Muszę się dowiedzieć jak to z tą białaczką i innymi chorobami - czy to się da w badaniu krwi wyczaić czy nie - nie wiem czy Marysia jest na coś chora, a moja wetka mówi, że nie ma sensu robić takich testów, bo jak jest chora to i Kitula już jest chora, więc to bez różnicy. Badania robi się wcześniej, zanim kot przyjdzie do domu. Jeszcze obcięcie pazurów dziś, co by mnie jutro w aucie nie po zarzynały :)

zrób jutro jakieś fajne fotki tego zaćmienia , o ile się da

na białaczkę jest specjalny test ok 50 zł, cena zalezy czy bada się tylko białaczkę czy też koci HIV i wetka ma rację, gdyby któraś była chora to już mają obie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw mar 19, 2015 16:30 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć kochane :D
Wszystko przeczytałam, uważnie :D
Mam nadzieje ze że zdrowiem wszystko będzie dobrze :ok:
Ja lekarzy odwiedzam regularnie, ale chyba dlatego że mam prywatna opiekę medyczną która mi firma z pewną :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw mar 19, 2015 16:30 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Dobrze ;) Napisałam elaborat na poprzedniej stronie :) Jutro będzie ciekawie ;)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw mar 19, 2015 21:00 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Klaudus :piwa: na orbitręku robie wolne tempo, truchtam sobie, nie wiem co jest nie tak, ale serio po minucie powietrza brak :strach: dentysta nic do sor nie ma, tak wspomniałam o regularnej wizycie :ryk: sor- szpitalny oddział ratunkowy, trafiłam tam bo sobie odkładalam wizyty u lekarza w związku z przewlekłym zapaleniem pęcherza i leczyłam na własną rękę :strach: dopiero jak leżałam w domu 2 dni z kolka nerkowa, temperatura i krwotocznym zapaleniem pęcherza, zapaleniem nerek i gorączka 41 to mnie siła zmuszono by do szpitala mnie zabrać :evil: także nie ma co zwlekać z badaniami :ok:

15 zł to b. Mało za morfologie 8O ja moim robie za 120 rozszerzona, a nie rozszerzona za 70 bodajże :ok: Kciuki za dziewczynek wyniki zaciskam :ok: :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw mar 19, 2015 21:08 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

U nas też morfologia to koszt 15zl ale to sama morfologia. Dla mnie sama morfologia to nie jest kontrola kota :-) ja zawsze żeby mieć pod kontrolą półroczne wyniki robie do tego parametry nerkowe(najważniejsza to creatynina i mocznik)wątrobowe,trzustkowe i za całość place około 90-100zl.
U mojego Skitelsa jak robiłam powyższe badania wszystkie wyniki były ok, a po pol roku jak znów zrobiłam wyniki nerkowe fatalne. Dlatego wole zapłacić te 80zl więcej ale wiedzieć jak to wcześniej wyglądało :-)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw mar 19, 2015 21:38 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No tak, ja też chcę rozszerzoną, ale on mówi, że u niego to jest jedna morfologia i nie dzieli. Zawsze koty miały całą morfologię łącznie z kreatyniną - komplet na dwie strony badań. Pokaże mu te badania. Ja Kitusi robiłam badania chyba pół roku temu, albo niecały rok, a Marysi wcale. Też miały pozostałe badania w rozszerzonym zakresie. Myślę, że te dodatkowe badania drogie nie będą. Na pewno nie 150 zł. Moja wetka za samą morfologię liczy 120 zł (a tamten 15 zł) a te dodatkowe badania za 30 zł = 150 zł. No i usg, mam nadzieję, że zrobi, bo zapomniałam spytać czy to na zapisy czy tak jak się przyjdzie. Dam kotkom saszetkę teraz a koło 1 w nocy zabiorę jedzonko. :)

klaudiafj

Post » Czw mar 19, 2015 21:42 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć Dziewczynki :D :D :D
a ja kupiłam wczoraj w Leroy Merlinie trawkę dla kotów.
A się kociarnia pasła :D na odkłaczanie jest dobra.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw mar 19, 2015 21:44 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Aaa my też mamy :D Właśnie rośnie :) Maryś pilnuje ;)

klaudiafj

Post » Czw mar 19, 2015 21:44 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:No tak, ja też chcę rozszerzoną, ale on mówi, że u niego to jest jedna morfologia i nie dzieli. Zawsze koty miały całą morfologię łącznie z kreatyniną - komplet na dwie strony badań. Pokaże mu te badania. Ja Kitusi robiłam badania chyba pół roku temu, albo niecały rok, a Marysi wcale. Też miały pozostałe badania w rozszerzonym zakresie. Myślę, że te dodatkowe badania drogie nie będą. Na pewno nie 150 zł. Moja wetka za samą morfologię liczy 120 zł (a tamten 15 zł) a te dodatkowe badania za 30 zł = 150 zł. No i usg, mam nadzieję, że zrobi, bo zapomniałam spytać czy to na zapisy czy tak jak się przyjdzie. Dam kotkom saszetkę teraz a koło 1 w nocy zabiorę jedzonko. :)

Klaudus, a te 150 to nie przypadkiem profil geriatryczny? Tam jest masa badań, także u mnie koszt taki sam :ok: ja musiałam weta zmienić w Krk, mimo że pan znał się na rzeczy, ale na prośbę o badania Rudka z bagatelizowal i uznał ze nie ma sensu bo i tak już jest wiekowy, momentalnie mnie do niego zniechęcilo :evil: Może akurat okazać się tania a dobra, także daj jutro znać jak wyniki, mocno kciuki trzymam za badania i aby dziewczynki dzielne były :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Post » Czw mar 19, 2015 22:16 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nie, normalna morfologia plus dodatki - typu potas, magnes - teraz sprawdziłam mam badania z 2013 i 2014 i na każdym jest co innego. Nie wiem, nie znam się na tym :) Ale wet się zna, więc zrobi tak, żeby było dobrze :)
Dziękuję za kciuki - jestem spokojna, bo wiem że będą dobre wyniki :) Jak nie to potem będę się martwić. Jak Scarlet o'Hara - pomyślę o tym jutro :)
Będzie wydarzenie jutro, bo autem pojadą ciut dłużej, razem, będzie wycieczka i przygoda :) I będą miały o czym myśleć, bo gdzieś były, coś widziały :) Będą się potykać o łapki, bo będą miały opatrunki i prawdopodobnie Kitul będzie miał łysy brzuch :/

klaudiafj

Post » Czw mar 19, 2015 22:23 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Lysy brzunio to najmniejszy problem Klauduś, byle wyniki ok! Futerko odrośnie. :P
Więc kciuki na dobranoc jeszcze, i spokojnej nocki! :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw mar 19, 2015 22:24 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Czemu łysy brzusio? Mi nikt Lolki nie strzyżył ani przy usg ani przy ekg, da ale przez futerko kochana :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Czw mar 19, 2015 22:26 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dobranoc Bożenko :)
O ile pamiętam to Maciusia strzygli, tak na pewno. Może dlatego, że on był puchaty.

klaudiafj

[poprzednia][następna]