Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 17, 2015 14:17 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No to tak jak moje. 2-3, 4 godzina. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 17, 2015 15:29 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Wczoraj pokroiłam im wołowinę i nie zjadły ani kęsa. Nie wiem co z tym mięsem - ostatnio odmawiają jedzenia mięsa, więc już im nie daję, ale myślałam że po przerwie zjedzą, a tu guzik - wszystko do wyrzucenia. Dzień wcześniej zjadły kawalątek piersi z kurczaka. Saszetki też podziubią i leżą. No ja przesadziłam z tymi smakołykami to wiem. Nie wiecie ile one tego zjadły! I siedzą przy tym non stop, a wczoraj się pokłóciły, bo obie chciały wyciągać, albo może jedna chciała zjeść drugiej - nie wiem jak to było. Aha Marysia się wycwaniła i wkłada głowę od góry ;p

moim kotom też sie przejadło surowe mięso, w ubiegłym tygodniu, jak kupiłam , to żadne nie zjadł, musiałam ugotowac i dać psom , bo one też surowego nie jedzą

moze syp im tam normalne jedzenie zamiast smakołyków?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 18, 2015 10:52 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dzień dobry :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro mar 18, 2015 11:00 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hejka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro mar 18, 2015 11:06 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Doberek :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 18, 2015 12:19 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Witanko Klauduś i Dziewuszki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 18, 2015 12:45 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Dziewczynki :)

mir.ka pisze:moze syp im tam normalne jedzenie zamiast smakołyków?

Tak, w pomieszaniu ze smakołykiem. Dopiero wczoraj zobaczyłam kota przy TOTW. Bo wciąż jadły to co było w labiryncie a tam aż 6 różnych paczek smakołyków było wsypanych (tak wiem mamcia poszalała :oops: ). I one tak znikały, bo kotki jadły wyłącznie te "cukierki". Jak dzieci - po co będą jadły coś pożywnego jak mają słodycze.

Dziś Kituś się obudziła i rozpoczęła swoje lamenty. Ale dzisiaj było krótko. Dziś to zrozumiałam - ana jak wstanie to chce żeby wszyscy wstali - obudziła mnie, m i Marysie, która ze mną spała. Może powinnam wstawać razem z Kitusiem - tyle że wiem, że potem będę śnięta.

Jak mnie dziś głowa boli, choćbym popiła solidnie, a nic nie piłam :) Kawka to dziś będzie mój napój całodniowy.

Wczoraj poćwiczyłam na orbitrze z 30 min. A to długo, bo też wcale wolno nie było. Ale czas normalnie staje w miejscu jak zaczynam ćwiczyć. Tylko dzięki temu, że otowrzyłam okno i puściłam wiatrak nad głową miałam czym dychać i moglam ćwiczyć dłużej. Bez tego wysiadam po paru minutach. Normalnie się duszę. Chciałam dotrwać do 45 min, ale w pewnym momencie serce zaczęło mi bić tak szybko jak nigdy, a podejrzewam u siebie problemy z sercem od dawna, więc skończyłam ćwiczyć. Nie wiem a może powinnam była dalej... Ale to nie było normalnie przyspieszone bicie tylko jakby mi serce spuchło i z prędkością trzy na sekundę. Czasem mam arytmie, to tak na moją ocenę. Nie byłam z tym u lekarza. Czasem serce wychodzi spod kontroli i robi co chce a wtedy się czuję jakbym miała jakieś obce w sobie. Dziś też muszę ćwiczyć. Jak tak się rozruszam to potem może i pobiegam w końcu na orbitrze to jak bieg :) W porównaniu do steppera to idzie się porządnie zmachać.
Idę do Was :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 18, 2015 13:01 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nigdy z serduszkiem nie byłaś u lekarza?
Ja kiedyś brałam leki na arytmię, potem przestałam się przejmować, ale coś czuję, że trzeba by się wybrać.. :oops:

Kituniu, o oczym opowiadałaś Dużej? :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 18, 2015 13:02 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Oj to zdrówka życzę :ok:
Choć nowe fotki są u nas bo prezenty przyszły. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 18, 2015 13:09 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nigdy nie byłam z sercem i ze sobą już prawie 5 lat też. Tylko z kotkami chodzę :) Od kilku miesięcy obiecuje sobie iść do lekarza, najpierw muszę znaleźć rodzinnego, bo nie mam w Bytomiu, zrobić badania krwi i odwiedzić po kolei każdego lekarza: tarczycowego, naczyniowego, kardiologa, ginekologa, dentyste. I tyle tego, że już sama myśl mnie przeraża. Ale muszę to zrobić nawet nie dla siebie co dla przyszłego dziecka, którego nie planuje, ale kto wie... naczytałam się o opóźnionych w rozwoju dzieciach i bez tych badań nawet bym się nie miała odwagi zajść w ciążę, ani wpaść ;)
A u mnie w ogóle cyrk się zaczął, gdyż szwagierka w ciązy to i teściowa oczekuje ode mnie. Mówi, że jak nie chcemy mieć dzieci to spoko, ale jak chcemy to mi już bije zegar... ciekawe, bo ja go nie słyszę :/ Ps. dlatego wlasnie chce schudnąć, aby iść do lekarza, bo jak mi będzie kazał wejść na wagę obecnie to odmówię, a on powie, że jestem nienormalna. Ale tak jest - przeraża mnie wizja ważenia się. Choć koleżanka mówi, że to nie szkoła i lekarze nie ważą pacjentów ;)

Kitunia obudziła się, zrobiła qpe i mialkoliła - "wszyscy śpiom, a ja chce jeść, ale ja nie chcę jeść sama, bo ja chce ze wszystkimi, chip chlip wstawajcie, WSTAWAJCIE!!!! Dlaczego nie wstajoooommmm piiiii"

klaudiafj

Post » Śro mar 18, 2015 13:12 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Kituniu, o moje Ty słoneczko, tak musisz prosić Dużą o wszystko? :twisted: :mrgreen: Mam nadzieję, ze nie! :mrgreen:
Do Twoich 5 lat niebycia u lekarza dokładam drugie tyle. Ja się boję lekarzy. O. A tak jeszcze trochę pożyję chyba.. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 18, 2015 13:17 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Kituś ma wszystko a jak prosi to sama nie wie o co - ostatnio miały na raz 6 paczek smakołyków, gormety i sheby, TOTW, mięso i śmietanki, mleka i wodę z kukurydzy z puszki. Miziaki ma bez wołania, zabaw ma najmniej, bo ostantio nie było weny do zabawy. Ciepło w doopkę też ma. Wszystkiego ma powyżej uszu :) Ale tego, żebyśmy wstawali o 6 rano nie ma :) Marysia śpi do 14-15 a potem dalej śpi :)

klaudiafj

Post » Śro mar 18, 2015 13:21 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Kituś ma wszystko a jak prosi to sama nie wie o co - ostatnio miały na raz 6 paczek smakołyków, gormety i sheby, TOTW, mięso i śmietanki, mleka i wodę z kukurydzy z puszki. Miziaki ma bez wołania, zabaw ma najmniej, bo ostantio nie było weny do zabawy. Ciepło w doopkę też ma. Wszystkiego ma powyżej uszu :) Ale tego, żebyśmy wstawali o 6 rano nie ma :) Marysia śpi do 14-15 a potem dalej śpi :)

A widzisz, nie wszystko! :lol: No wiem wiem, żartuję przecież. Rozpieszczamy nasze koteczki do granic mozliwości. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 18, 2015 13:22 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Przykryłam teraz koty, bo śpią. Całe są pod kocami ukryte - mogą mieć teraz piękne sny. Kituli zawsze robię becik :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]