Moja Kinia :-) Chory Margot - proszę o pomoc!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 07, 2015 11:38 Re: Moja Kinia :-)

Kinia ma nową kuwetę - z poprzedniej, najzwyklejszej odkrytej, sypały się tony żwiru. Nowa jest trochę bardziej zasłonięta i wyższa. Na krytą mamy za mało miejsca, ledwo 30 cm między ścianą a muszlą. Żwirek mamy silikonowy, przerobiłyśmy już drewniane wałeczki - za bardzo się rozsypuje, kupiłam go ze względu na uniwersalność - jako podłoże dla czterech ptaszków i chomiczka - dziadziusia :D(3 latka na karku!), może jak będzie większa, był jeszcze bentonit, drewniany zbrylający(niby wygodny, ale jak śmierdział :roll:), teraz mamy silikon i się najmniej rozsypuje. No i jest faktycznie wygodny, całość się wymienia, nie po każdym razie, a kupki oblepione cieniutką warstewką żwirku wrzucam do kibla tuż obok - nic się nie zatyka. Kinia się go nie boi, chętnie robi swoje. :) A przed chwilą zrobiła kupę, która jest większa ode mnie, mamy i psa razem wziętych 8O

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie sterylka, teraz ma ostatnią tabletkę, jak się skończą to pójdziemy.

W międzyczasie okazało się, że Wacuś to samiczka :lol: Ale i tak zostanie Wacuś. Moja Wacuś :ryk:
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Od: Śro lis 26, 2014 10:50

Post » Sob lut 07, 2015 12:45 Re: Moja Kinia :-)

Kciuki za udaną sterylkę :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lut 07, 2015 20:22 Re: Moja Kinia :-)

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lut 10, 2015 11:11 Re: Moja Kinia :-)

Niestety, termin wypadł dopiero 25 lutego, bo nie było miejsca. Do tego czasu jeszcze tabletki. Dzisiaj przez nią nie mogłam spać, bo zaczęła wspinać się po drzwiach, drapała i miauczała, ogólnie chciała zwariować. Czyżby zaczęła się permanentna? Na początku pierwszej było to samo, i trochę się boję, że się znowu pomęczy.
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Wto lut 10, 2015 11:19 Re: Moja Kinia :-)

No to wspolczuje :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 10, 2015 11:33 Re: Moja Kinia :-)

Chcesz w zimie wziąć kota do lasu na spacer 8O :|
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lut 10, 2015 11:57 Re: Moja Kinia :-)

Wtedy jeszcze było w miarę ciepło u mnie, na plusie, śniegu nie było, a w końcu i tak nic z tego nie wyszło, bo się rozchorowałam. Nawet moja papuga kiedyś mi uciekła i latała po śniegu, a jakoś żyje do tej pory :) Kiedy jeszcze Kinia była "wolna", było zimniej niż wtedy(w listopadzie, ale jednak). Była chora, ale na pewno nie od tego(to był jakiś wirus, prawdopodobnie od innego kota), a poza tym była na dworze cały czas, a nie tylko na przewidziane 15 min. Nawet króliki miniaturki można "wyprowadzać" zimą na trochę - nie za długo, ale ten planowany kwadrans nie zaszkodzi :D Poza tym to był nie mój pomysł, tylko rodziców.
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Wto lut 10, 2015 19:10 Re: Moja Kinia :-)

:201461 :201461 :201461

MaryLux

Post » Sob lut 14, 2015 16:07 Re: Moja Kinia :-)

Ostatnio przyszła paczka z Zooplusa, zamówiłam karmę Applaws - nie Acanę, bo w Applawsie są małe paczki, wzięłam na próbę. Kinia woli Royala, ale już skończyłam naiwnie wierzyć wetom, porównując bezkonserwantową bezzbożówkę ze śmieciem z BHA i BHT. Koniec. Przyszła też pasta na odkłaczanie - przysmak i kota, i psa :mrgreen: - szkoda, że wzięłam jedną paczkę :( Jeszcze zamówiłam gryzak dla psa - oczywiście leży, i huśtawkę dla papug - ulubione "siedzisko" Fagusia :), reszta niestety się boi. Ale mam nadzieję, że się z czasem przyzwyczają.
No i wszystkiego najlepszego na Walentynki <3 :1luvu: <3 :love: <3
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Sob lut 14, 2015 19:46 Re: Moja Kinia :-)

Niektórzy twierdzą, że dziś jest Dzień Budowlańca: WalęTynki :wink:

MaryLux

Post » Wto lut 24, 2015 20:22 Re: Moja Kinia :-)

puk puk

MaryLux

Post » Czw lut 26, 2015 21:25 Re: Moja Kinia :-)

Miałam laptopa w naprawie :) I wczoraj, zgodnie z planem, zakończył się szczęśliwy etap życia Kini... a zaczął się jeszcze szczęśliwszy :wink: Po narkozie była jak naćpana, ale już wieczorem wskakiwała na kanapę. Na razie je tylko mokre, suche za 2 dni. Już kilka razy mruczała po zabiegu, dzisiaj dostała antybiotyk w zastrzyku i nawet się nie ruszyła :) Ma założone ubranko, w którym wygląda prześmiesznie :P Widziałam ranę, nie jest czerwone, widać tylko szwy. Kiedy zdjęcie, nie wiem, ale mam nadzieję, że niedługo.
Oczywiście przed zabiegiem był straszny płacz, "czemu oni mnie głodzą? Ja im dam!", z racji tego, że Kinia to wyjątkowy żarłok. Czasami naprawdę idzie z nią zwariować :) Wstawię fotki jutro, postaram się przegrać na kompa.
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Czw lut 26, 2015 22:30 Re: Moja Kinia :-)

To fajnie że kotek już po zabiegu. A szwy zazwyczaj po 10 dniach zdejmują. Moje koty miały rozpuszczalne więc po sterylce już nie byłam z nimi u weta.
W kubraczku pewnie jej nie zbyt wygodnie bo to krępuje ruchy. Amy moja to nawet się wysikac w tym nie umiała ;)
Buziaki dla dzielnego kotka <3
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lut 26, 2015 23:05 Re: Moja Kinia :-)

Dzięki :) Moja jakoś sika, od razu po zabiegu zrobiłam jej prowizoryczną kuwetę(wzięłam folię i nasypałam żwirek) bo łaziła przylepiona do podłogi i by nie przeskoczyła. Kupkę chyba już zrobiła. Pochłania felixy i whiskasy i nic innego mokrego nie chce.
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Post » Sob lut 28, 2015 16:40 Re: Moja Kinia :-)

Dzisiaj mam smutne wieści: Jewel nie żyje :placz: Nie wiem, jak to się stało, po prostu spadła i koniec :cry: Faguś za nią ćwierka, nie może się uspokoić, Wacuś też jest "przymulony". To było ledwo godzinę temu, a Jewel miała dopiero 2 lata :(
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

[poprzednia][następna]