Moja Venus Trikolorka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2015 19:51 Moja Venus Trikolorka

Venus Adoptowana tydzien temu z powodu takiego że "podobno" dziecko miało alergie i musieli dla kotki znalezc inny domek, w przeciwnym wypadku schronisko by czekalo niunie. Zawsze w moim domu byly psy ( ostatnia sunia zostala uspiona z powodu raka watroby) a ze rozwod wzielam , sama mieszkam, pracuje nie raz po 10-12h nie mam warunkow na psa, adoptowalam kotke moja pierwsza i jestem zauroczona kotami. :1luvu: niunia jest na karmie royal dla kotow wrazliwych, kto mi poleci jaka mokra karma jest najlepsza dla kotow wrazliwych? teraz kupuje jej sheebe w saszeteczkach :) . pozdrawiam kotomaniakow :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Szczytem szczęścia dla kota jest uwaga, rozmowa, pieszczoty i miłość ze strony człowieka; a dla ludzi nic nie może być pochlebniejszego niż przywiązanie istoty tak dalece niezależnej."
Eugen Skasa - Weiss

Animatsuri

Od: Sob lut 14, 2015 15:34

Post » Śro lut 18, 2015 19:55 Re: Moja Venus Trikolorka

Witaj

Świetna decyzja!!.Venus jest przecudowna :)
Co do karmy,to jest na forum dział o karmach,wiele z nas karmy zamawia na www.zooplus.pl
Spotkałam się tu na forum z nie jedną już opinią,że karma Royal wcale dobra nie jest,a dodatkowo droga :)
Może jak poczytasz wątek,to zdecydujesz się na inną karmę dla Venus?.

viewtopic.php?f=1&t=163530
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lut 18, 2015 19:57 Re: Moja Venus Trikolorka

była karmiona w porpzednim domu ta karma wiec na razie nie chce radykalnie zmieniac karmy :) poczytam o karmach i zobaczymy co jej pod szorstki jezyczek podejdzie najlepiej :) a royal rzeczywiscie drogi, place 26 zl/kg
"Szczytem szczęścia dla kota jest uwaga, rozmowa, pieszczoty i miłość ze strony człowieka; a dla ludzi nic nie może być pochlebniejszego niż przywiązanie istoty tak dalece niezależnej."
Eugen Skasa - Weiss

Animatsuri

Post » Śro lut 18, 2015 20:01 Re: Moja Venus Trikolorka

Rozumiem,oczywiście stopniowo trzeba przechodzić na inną karmę :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 18, 2015 20:02 Re: Moja Venus Trikolorka

Zakochalam sie w trikolorkach bo Sama jestem taka kolorowa jak one :D :ryk:
Obrazek
Eugen Skasa - Weiss

Animatsuri

Post » Śro lut 18, 2015 20:03 Re: Moja Venus Trikolorka

Hej :)
Nie znam się na kotach wrażliwych, a Kicia piękna :) Jeszcze drugi do kompletu i nie będziesz musiała się martwić, że tak długo Cię nie ma :) Kicia kochana, jak malowana, głaski dla niej :1luvu:

Moje oszalały na punkcie Taste of the wild :) Przeszłyśmy na nią po Royalu :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 18, 2015 20:05 Re: Moja Venus Trikolorka

Chcialabym dla niej kotke filigranowa aby sie nie nudzily pod moja nieobecnosc w domu . Sasiedka mi mowila ze pomiaukuje , kiedy jestem w pracy. zabawek ma multum ale to nie to samo kiedy ja sie z nia bawie czy inny kotek. a miala towarzystwo w poprzednim domu tyle ze tez wydali wczesniej .
Eugen Skasa - Weiss

Animatsuri

Post » Śro lut 18, 2015 20:07 Re: Moja Venus Trikolorka

Cześć hej dobry wieczór !!
Jesteś piękna :1luvu: bądź grzeczna dla Pani swojej i dbajcie o siebie.
mam nadzieje ze będziecie się razem super Dogadywac :1luvu: koty są wspaniałe, a zobaczysz jak kot potrafi być wdzięczny :201461 ja mam znajdę i codziennie ją poznaje na nowo :201461 tez jest moja pierwsza kotka, i powiem że oddałam kotom serce juz na zawsze. Zawsze miałam psy, są też wspaniałymi zwierzętami ale chyba płynie we mnie krew kocia zdecydowanie :ryk:
Witamy na forum!
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lut 18, 2015 20:10 Re: Moja Venus Trikolorka

A co do karmy, moja uwielbia acane, ale czytaj skład oczywiście im więcej mięsa tym lepiej.

Możesz jej podawać mięso czyste. Spróbuj serduszka drobiowe, fileta, może udka, watrobki drobiowe.tu dużo jest informacji na temat żywienia.
Ja swojej Moli gotuję, bo ma wrażliwy żołądek :?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lut 18, 2015 20:11 Re: Moja Venus Trikolorka

Nasluchalam sie wczesniej negatywnych opinii o kotkach .... sama teraz nie wiem skad takie.. koty sa cudowne...swoj wlasny niezalezny charakter, chodza wlasnymi sciezkami i to jest piekne w nich.. a venus jest straszna przylepa, juz pierwszej nocy spala na poduszce obok mnie :D ksiazki czasami nie da mi przeczytac bo polozy sie na niej i mruczy zeby ja miziac :D z pracy przychodze wita mnie mruczac :)
Eugen Skasa - Weiss

Animatsuri

Post » Śro lut 18, 2015 20:14 Re: Moja Venus Trikolorka

Animatsuri pisze:Zakochalam sie w trikolorkach bo Sama jestem taka kolorowa jak one :D :ryk:
Obrazek

wooooow! 8O :mrgreen:

Koty są cudowne,nie da się tego ukryć,naprawdę :201461
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 18, 2015 20:16 Re: Moja Venus Trikolorka

mysle ze dobralismy sie idealnie pod wzgledem charakteru :) u mnie to byla miłosc od pierwszego zamruczenia :) :kotek:

Charles Bukowski swietnie kiedys napisal w ksiazce o kotach i zostalo mi to w pamieci :) min. Fajnie mieć gromadę kotów. Jeśli czujesz się źle, po prostu patrzysz na koty i czujesz się lepiej, bo one wiedzą, że wszystko jest jak jest. Nie ma się czym podniecać. Po prostu wiedzą. Są zbawicielami(...)
Ostatnio edytowano Śro lut 18, 2015 20:21 przez Animatsuri, łącznie edytowano 1 raz
Eugen Skasa - Weiss

Animatsuri

Post » Śro lut 18, 2015 20:19 Re: Moja Venus Trikolorka

Witamy :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lut 18, 2015 20:21 Re: Moja Venus Trikolorka

O, jaka piękna szylkrecia! :P Witamy na forum, ja i moja trójka Kretek :D
Klaudiafj ma rację, prędziutko brać drugą do kompletu! :ok: :ok: :ok:
To naprawdę Ty na zdjęciu?? 8O Nieźle!
Obrazek