Femka pisze:Przecież nie pokażę się we wsi z psem w ubranku bez stosownej metki.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze:Przecież nie pokażę się we wsi z psem w ubranku bez stosownej metki.
felin pisze:Tak samo jest z przechodzeniem przez drzwi albo furtkę - Ty masz iść pierwsza, a jemu nie wolno się przepychać.
I faktycznie, jak wykona polecenie, to nagradzaj go; niekoniecznie żarciem - wystarczy pogłaskać.
felin pisze:Pamiętaj, że jak aportuje, to ma położyć zabawkę przed Tobą i czekać na ew. nagrodę.
Jak rzucasz, to też powinien siedzieć i czekać na komendę, a nie lecieć od razu i tratować wszystko po drodze.
Jak się będzie pchał do drzwi czy furtki, to też najpierw usiąść i ruszać na komendę.
Dziewczyny dobrze piszą: w tym stadzie Ty masz być osobnikiem alfa.
Femka pisze:Uwaga, będę się chwalić. Nero już oddaje grzecznie zabawkę i czeka, aż znowu rzucę. Nie zawsze jeszcze przynosi pod nogi. No i nie wiem, jak go nauczyć, żeby po przeniesieniu położył mi zabawkę pod nogami.
kwiat groszku pisze:o właśnie, przypomniało mi się - Femko pisałaś o zabawie w przeciąganie zabawki. i Nero wygrywa - w sensie Ty puszczasz zabawkę po krótkiej szarpaninie z psem. nie wydaje mi się to dobrą zabawą - Anulka? dziewczyny? histeryzuję?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, haaszek, Marmotka i 22 gości