ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 02, 2015 13:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Mama rozmawiała z kotami po rosyjsku! :)

i rozumieją ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt sty 02, 2015 13:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

a które to ślepaczki stuprocentowe?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 02, 2015 13:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

czarno-czarni pisze:a które to ślepaczki stuprocentowe?

ObrazekObrazekObrazek
Te trzy dziewuszki, a Moti (poniżej) widzi ok 20%
Obrazek

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Pt sty 02, 2015 14:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

A ja to chciałam wcześniej zapytać po jakiemu z nimi rozmawiacie i czy rozumieją po polsku :mrgreen: ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 02, 2015 15:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

morelowa pisze:A ja to chciałam wcześniej zapytać po jakiemu z nimi rozmawiacie i czy rozumieją po polsku :mrgreen: ?

Wkuwam ukraińskie słówka, a im włączyłam radio, żeby nauczyły się polskiego. Spotykamy się w połowie drogi ;)

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Pt sty 02, 2015 15:06 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

:ryk:
Podobno im więcej sie zna języków tym pełniej się żyje - więcej żyć sie ma :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 02, 2015 17:51 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Witam.

Może przedstawię najpierw kocicę:)
Oto Frania:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jest kochana, wspaniała i w ogóle cud, miód i orzeszki :P Jednak zauważyłam, że jej oczko pod odpowiednim kątem (właściwie to źrenica) przybiera inną barwę - jest to nieco jaśniejszy odcień czerni wpadający w taki ciemny bordo. Dzisiaj przy okazji rutynowych szczepień naszych kocic (Frania jest u nas od lipca i ciągle chorowała, stąd też dopiero otrzymała 2 dawkę szczepienia) poprosiłam weta, aby spojrzał w jej oczko. Stwierdził, że kot widzi, ale słabo i trzeba by zrobić odpowiednie badania. Niestety na tę chwilę nie mamy z mężem możliwości finansowych, to badanie musi poczekać;/ Jesteśmy z Lublina i chcemy dołączyć do koteczków-ślepaczków.

Jednak dodam, ze Francisia nie ma żadnych problemów z poruszaniem się po mieszkaniu - do miseczek trafia, do kuwetki trafia, do nas do łóżka w nocy też trafia:P bawi się świetnie, gania za myszą, laserkiem, czy innymi zabaweczkami, wygląda przez okno, ogląda z nami tv. Czy to możliwe w ogóle?:P

Ogólnie, to wzięliśmy ją od weterynarzy, którzy złapali, aby wysterylizować. Nikt jej nie chciał... bo nie ma oka - to straszne. Dla mnie jest najpiękniejszym kotem i bardzo wyjątkowym. Niestety nie mamy u nich żadnych zniżek, ani nic takiego, a szkoda, bo jak się okazuje kotunio wymaga troszeczkę więcej od nas niż czasem możemy sobie na to pozwolić (jak np te badania na oczko). Poza tym Frania ma braki w uzębieniu, kuleje na lewą nóżkę. Nie wiemy, co złego jej sie przytrafiło, ale z pewnością był to człowiek :(
......................... <3 Froteczkowo-Franciszkowy wątek <3.........................
Obrazek Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152615

greenus

Od: Śro lis 28, 2012 17:15

Post » Pt sty 02, 2015 18:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

martazd pisze:Niebieska szylkretka
Obrazek

zwariowałem i się zakochałem :love:
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt sty 02, 2015 18:47 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Nic straconego:)
Przecież chyba do wzięcia.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 02, 2015 18:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Lidka pisze:Nic straconego:)

wiem ale boje się ...
chociaż Piracik ma się świetnie, roznosi nam dom i nie powiedziałbym, że niemal nie widzi ...
ale właśnie jest to ale, a może nie powinno go być ...
myśle o tej małej od kiedy zobaczyłem pierwsze jej zdjecie ...
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt sty 02, 2015 19:03 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

@ greenus
:) witaj, u nas też króluje jednooki Morf :)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt sty 02, 2015 19:29 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

KotwKratke pisze:
martazd pisze:Niebieska szylkretka
Obrazek

zwariowałem i się zakochałem :love:

Jakie tam zwariowałem?? Całkowicie normalna reakcja :D

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 02, 2015 20:08 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

KotwKratke pisze:

wiem ale boje się ...
chociaż Piracik ma się świetnie, roznosi nam dom i nie powiedziałbym, że niemal nie widzi ...

a wiesz, ze niebieskie to takie "oszukane" szylkretki? ;)
bo charaktery mają cudowne, wcale nie szylkretowe :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 02, 2015 21:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

KotwKratke pisze:

wiem ale boje się ...

A ja właśnie u nich byłam i głaskałam i tuliłam i bawiłam się z nimi :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sty 02, 2015 21:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

napisz, ile jeszcze na dt czeka, bo się pogubiłam, czego potrzebują? Co im można kupić / podesłać.
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]