Sabinki, Molly i zuza - Molly odeszla :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 15, 2014 14:59 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Niunia zyla tylko 13 :( Za pozno ja wykastrowalismy, miala guzy na listwie mlecznej, po wycieciu niestey odrosly z przerzutami :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon gru 15, 2014 17:09 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Kiedyś sterylizacje nie były tak powszechne. Moja pierwsza suczka cudem została odratowana z ropomacicza. Zresztą często właśnie śmiertelne choroby pupilów uczą właściwej opieki następnych zwierzaków. Wiele lat temu kot mojej przyjaciółki odszedł na PNN. Dopiero wtedy dowiedziałam się, jak groźna i częsta jest to choroba i jak można stosowa© profilaktykę.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 15, 2014 19:47 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

No Niunia zostala wykastrowana wlasnie z powodu ropomacicza, na szczescie w zarodku. Zyla po nim jeszcze kilka lat, ale potem niestety. Ale biorac pod uwage, ze miala padaczke, to i tak niezly wynik. No i byl jakis projekt lancuchowy jak ja znalezli u taty w pracy (jeszcze sama nie jadla). Tam by raczej nikt jej nie diagnowal pol roku latajac od weta do weta, zeby djsc skad te ataki. A na lekach nie miala :)

zuza

Post » Pt gru 19, 2014 14:16 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Bialas stracila ostatni ząb, kieł. Wszystko poszlo dobrze, wyniki ma ok, jak sie porzadnie obudzi dostanie saszetke, a ja ja odbiore wieczorem :)

zuza

Post » Pt gru 19, 2014 15:02 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Białasku - ale cię urządzili 8O
Jak ona się teraz będzie uśmiechać ? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 19, 2014 15:04 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

morelowa pisze:Białasku - ale cię urządzili 8O
Jak ona się teraz będzie uśmiechać ? :mrgreen:

Jak to jak? Jak Mona Lisa! Widzialas ty zeby u Mony Lisy?
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pt gru 19, 2014 15:10 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Ona nie z tych co by sie martwila ;) Jak mi sie uda to trzasne bezzebnego zeiwaka, bede miala do kompletu z Czarniutka ;)

zuza

Post » Pt gru 19, 2014 15:21 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Faktycznie :ryk:
No, to Białasku masz jeszcze szanse na dużą karierę :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 19, 2014 15:57 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Da radę bez zębów, jak chęci są :mrgreen:
Trzymam kciuki za chęci i za zdrówko! :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt gru 19, 2014 20:14 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Ja na cmentarzu doopiekowuję taką bezzębną pannę, ale nie wiem jak straciła uzębienie. Jak ją wykryłam to już była bez. Na dodatek nie ma prawie całych uszu i też nie wiadomo jak je straciła. Jak była na sterylce to wet stwierdził, że uszy najprawdopodobniej ktoś jej uciął bo to nie są rany szarpane tylko równe cięcie.
Najgorsze w tym braku zębów jest to, że chrupek nie można jej zostawić jak by się tak spóźniła na karmienie a wiadomo, mokre to się szybko psuje latem a w zimę zamarza. Ale podobno na jedzenie się pojawia jak w zegarku - jest opiekowana przez pracowników cmentarza a ja to tak awaryjnie, z doskoku, jak coś.
No i z braku zębów wet nie był w stanie ocenić wieku.

A mój Ryszard jest szczerbulec na przodzie :D
Pierwsza kota - Salma - miała 5 zębów ale mimo tego była wielką amatorką chrupek 8)
Czekam na fotę staruszki bezzębuszki :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt gru 19, 2014 20:20 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Jak chrupki niezbyt duże, to i bezząbki jadają - pomemłają i łykają w całości.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pt gru 19, 2014 20:35 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

PumaIM pisze:Jak chrupki niezbyt duże, to i bezząbki jadają - pomemłają i łykają w całości.

Myśmy Cmentusi próbowali dawać ale ona właśnie memła i wypluwa niestety,
ale widzisz, nie pomyślałam o rozmiarze, można by jakieś juniorowe przetestować :idea:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt gru 19, 2014 20:48 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Moje szcerbatki bez problemu zjadają chrupki.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie gru 21, 2014 0:15 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Femcia kilka miesięcy temu pożegnała ostatnie zęby, a chrupki wcina aż miło.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 22, 2014 20:43 Re: Sabinki, Molly i zuza - zdrowia nam trzeba w domu

Obrazek
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]