W-wa. Zostało 7. DŁUG spłacony, DZIĘKI! Nowy "problem" s.50

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 27, 2014 23:58 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Nie, to inna pani - koleżanka pani B.. Wyprowadziła się gdzieś na wieś, więc kotki nie wróciły w miejsce karmienia, tylko trafiły do niej do domu :|

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro gru 10, 2014 22:56 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Za pozostałe na rachunku środki kupiliśmy żarcie :1luvu:
Ponieważ aktualnie koty mają niezłą suchą, wybór padł na Felixa - koty go chętnie jedzą, a pani B. nie ma zapędów, żeby go gdzieś oddawać :?
Dla Bianki 2 worki Animondy Nieren, drugi dotrze z lekkim poślizgiem, ale Bianka i tak z dwóch na raz jeść nie będzie ;)

Wszystkim Darczyńcom bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zgrzewki są porozrywane, bo sobie zażyczyliśmy mieszanki smaków :mrgreen:

I faktura https://drive.google.com/file/d/0B1agwG ... sp=sharing
Na razie tylko w pdf, jutro postaram się to zmienić i zaktualizować rozliczenia.

Raz jeszcze wielkie podziękowania! :201494 :201494 :201494

OKI

Post » Czw gru 11, 2014 10:42 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Obrazek
I skan faktury :)

OKI

Post » Sob sty 03, 2015 11:58 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

A ja z takim pytaniem - na jakiej zasadzie można wziąść kota na DT?
Ja jestem raczej od psów, mam swojego kocura 15-letniego. Poszukuje obecnie kotki starszej, wychodzącej,najlepiej szylkretki ( moja odeszła miesiąc temu na zapalenie płuc) takiej,żeby z psami i dzieckiem się zgodziła. Mogłabym na razie mieć jakiegoś kota na DT, ale raczej tylko kotkę z uwagi na rezydenta.

lunarmermaid

Od: Śro gru 31, 2014 13:01

Post » Sob sty 03, 2015 12:24 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Szylkretki, powiadasz? 8)
A to musi być dt?
Na miejscu, w mieszkaniu, została jedna szylkretka - Ogonek.
To już mocno starsza kicia, z astmą - z tego powodu niespecjalnie się nadaje na kota wychodzącego.
Z drugiej strony, ona kupę lat była kotem wolnożyjącym, więc może odpowiadałoby jej wychodzenie.
Z trzeciej strony, ze względu na wiek, dolegliwości i charakter może się okazać "wiecznym tymczasem" :(
Ogonek ma sporo dystansu do człowieka, chociaż jak już kogoś pozna, to chętnie przychodzi na mizianie.
Ale to z pewnością nie jest łatwy kot :(
"Łatwych" już zresztą nie mamy :?

Z szylkretek jest jeszcze Lili - ona ma dt, ale chętnie je zmieni.
Lili jest z 2010 r., jest śliczna, tylko trochę nieśmiała.
Nie bardzo umie się odnaleźć w obecnym dt.

Co do zasad, to... hhmmm... nie specjalnie możemy cokolwiek ofiarować poza wstępnym przeglądem wet. (z testami) i pomocą w ogłoszeniach :oops:

OKI

Post » Sob sty 03, 2015 14:41 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

O Ogonku czytałam - mam obawy z uwagi na dziecko. Moja córka - 7 lat - jest bardzo żywotna, w domu jest wieczny ruch, śpiewanie, tańczenie itp. Jak kotka jest wycofana to nie jestem pewna czy takie warunki jej będą odpowiadać - może się nie otworzyć a bardziej wycofać.
Nie wiem jak z Lili.

A Solejka?

lunarmermaid

Post » Sob sty 03, 2015 14:47 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Solejka to nie szylkretka :P
No i ona ma zapewnione dt, więc jeśli już to tylko pewne ds ją interesuje.
Poza tym wieczorem pewnie będę miała świeże i potwierdzone info na jej temat ;)

Do dziecka to Lili też się nie nadaje niestety :(
Umknęło mi to dziecko w poprzednim poście :oops:
Bo do psów to one wszystkie przyzwyczajone są.

OKI

Post » Sob sty 03, 2015 15:06 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Wiem,że nie szylkretka. Ale rude też piękne no i opisu nawet pasuje.
Poczemam na info.
Mnie się nie spieszy z adopcją kotki - szukam takiej, aby i jej i nam pasowały warunki. Mieszkam na wsi, daleko od drogi stąd też poszukiwania kota wychodzącego i dorosłego, tak minimum 2 lata a najlepiej powyżej 5.
Dlatego pomyślałam o tymczasie - z opcją DS.

lunarmermaid

Post » Sob sty 03, 2015 15:23 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Już mam potwierdzenie :lol:
Obrazek
I z ogromną przyjemnością informuję, że Solejka wreszcie ma dom stały :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zawiozłyśmy ją w Sylwestra, ale z uwagi na jej wyczyny przy poprzedniej adopcji nie chciałam zapeszać, dopóki dziewczyna się nie zadomowi ;)
Właśnie dostałam informację, że Solejka odnalazła się świetnie, chodzi za panem domu jak piesek i pilnuje mu biurka :)
Rezydentkę na razie ignoruje ze wzajemnością :mrgreen:
Solejeczko, powodzenia w nowym domu :ok:

DT się poryczał strasznie przy adopcji :mrgreen:
Następne zdjęcia Solejki pewnie już z domu będą ;)

lunarmermaid pisze:Wiem,że nie szylkretka. Ale rude też piękne no i opisu nawet pasuje.
Poczemam na info.
Mnie się nie spieszy z adopcją kotki - szukam takiej, aby i jej i nam pasowały warunki. Mieszkam na wsi, daleko od drogi stąd też poszukiwania kota wychodzącego i dorosłego, tak minimum 2 lata a najlepiej powyżej 5.

Mam na stanie śliczną tri z przewagą białego, która nadawałaby się do domu wychodzącego, 1,5-2 letnią max.
Ale ona też jest w trakcie socjalizacji i nie wiem, jak na psy reaguje :roll:
Na pewno nie jest agresywna, ale do dziecka raczej nie podejdzie.

A może Żywia? Nie wiem, jak jej opiekunka zapatruje się na dt z opcją i dom wychodzący, ale pogadać zawsze warto ;)
http://adopcje.miau.pl/index.php?p=23364

OKI

Post » Nie sty 04, 2015 10:47 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Solejko :D :piwa: :ok: :ok: :ok:

i za domy dla pozosta,lej 7mki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 04, 2015 15:24 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Solejko, powodzenia we własnym domu (Y)

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Pon sty 05, 2015 0:14 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Solejka :ok: :ok: :ok: super :)

OKI pisze:
lunarmermaid pisze:Wiem,że nie szylkretka. Ale rude też piękne no i opisu nawet pasuje.
Poczemam na info.

Mam na stanie śliczną tri z przewagą białego, która nadawałaby się do domu wychodzącego, 1,5-2 letnią max.
Ale ona też jest w trakcie socjalizacji i nie wiem, jak na psy reaguje :roll:
Na pewno nie jest agresywna, ale do dziecka raczej nie podejdzie.

To może pokaż tę tri ;) wg mnie ma potencjał :1luvu:
Link do jej wątku: viewtopic.php?p=10931013#p10931013

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 10, 2015 19:43 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Konieczność wprowadzenia częściowej izolacji w stadzie (podział na tuczonych i odchudzanych ;)) zaowocowała kilkoma fotami Lakiego ;)
Rzadko go fotografuję, bo to nieustająco bida z nędzą jest.
Kotek z rodzaju tych, co to żyją mimo leczenia ;)
I nikt nie ma pojęcia dlaczego :twisted:
Osobiście jestem przekonana, że on żyje wyłącznie dlatego, że bardzo tego chce :ok:
I niech chce jak najdłużej, z resztą sobie poradzimy :)

Laki i jego nowa miejscówka ;)
Obrazek
To moje? Żartujesz... :roll:

Obrazek
Zimno jakoś, idę stąd :?

Obrazek
Ooo... micha jest, woda jest, to już lepiej...

Obrazek
I ciepło się zrobiło...

Obrazek
... to może jednak poleżę tu chwilę... :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jego teraz brzuch pobolewa wyraźnie, ale jak nie boli, to potrafi się chłopak rozciągnąć na całą swoją zaskakującą długość ;)
A do poduszki z prądem stoi kolejka chętnych, więc muszą też wszyscy gdzieś pomieścić :mrgreen:
Jak jestem w domu, to gonię towarzystwo, ale jak mnie nie ma, to go podsiadają na potęgę :?
I niestety są to kumple do pasienia, więc problem z izolacją nie minie :roll:
Dlatego posłanko musiało mieć słuszny rozmiar :mrgreen:

OKI

Post » Sob sty 10, 2015 20:00 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

To może kocyk z prądem potrzebny ,wszystkie się pomieszczą :roll:
:?: :idea: :smokin: :201461

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob sty 10, 2015 20:09 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT 7 kotów!!! DŁUG spłacony, DZIĘKUJEMY

Wszystkie to na pewno nie :twisted:
Aczkolwiek ostatnio na poduszkę z prądem oswajałam Baśkę :ryk:
Ale to musiałby być baaardzo duży kocyk :roll:
Tak duży, że moja pensja nie zniosłaby rachunków za prąd :lol:

Zresztą podłoga w kuchni jest ciepła, tylko Laki na twardym jakoś nie lubi...
A ja się jakoś nie dziwię :roll:

OKI

[poprzednia][następna]