Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta -7

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 27, 2014 22:02 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

I tak się dowiedziałam od dziewczyny z Kruszwicy brali ode mnie klatki bo jechali po swoje psy do Wojtyszek ...
ŻE niewidomy bokser ma iść tam gdzie ruda , pani z 800zł zjechała na 500 ...Powiedziała ze jest duży ogród itd i też słodziła...
Kobitka się załamała jak powiedziałam że tam nie ma wybiegu , właścicielka hoteliku powiedziała że jest duża przestrzeń ale nie wspomniała że dla nich..
Dziewczyna mówiła że pies nie akceptuje innych zwierząt pani powiedziała dobrze bedzie sam w domu 8O , ale do domu swojego go nie zabierze bo ma trzy psy ..'
A to drugie pomieszczenie to gdzie jest moja ruda, jeszcze wczoraj do dziewczyny co mnie zawoziła . mówiłam że nie wyobrażam sobie tam dużego psa , a dzis masz pani słodzi..
Dziewcczyna zobaczyła zdjęcie pokoju z boksikami i sie załamała.....tak jak ja.....Nie dopuszczalne jest żeby psy nie miały wybiegu i ja tak myśle .Nie sama.
Że technik weterynarii , ale czy dobry człowiek , czy nie idzie tylko na kase ...Dlaczego robiąc hotel dla psów nie robi się z wybiegami ..szkoda kasy...
To tak jakby mnie wsadzić gdzieś do hoteliku , ale przywiązać do wyrka ...jest jest , jeść dostanie a nie bedzie robić bałaganu ....
A gdzie w tym to , jak pies to znosi , jak sie czuje ......nie ważne , bo nic nie powie ani nie wydostanie sie stamtąd. :|

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lis 28, 2014 8:16 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Podpisałaś jakąś umowę, gdzie jest mowa o niezwróceniu kasy jakby co? Wiem, że nie masz dokąd psa zabrać, ale tylko tak pytam na wszelki wypadek . Widziałaś na własne oczy czym psy są karmione?
Lidka, ja nie wierzę, że Ty sobie nie poradzisz w razie co z jedną kobietą. W razie co - bo może ona rzeczywiści i dobrze karmi, i lata co chwilę na spacery...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 28, 2014 8:24 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

biorąc p[od uwagę -ze to nowy hotel
bo działa od 1 sierpnia 2014 dopiero, a wybiegi nie są zrobione
i to, że pani do pracy swojej chodzi codziennie

to ja bym w żadne spacery nie wierzyła raczej

po prostu ze trzy razy dziennie wystawia psa na siku
i tyle

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 28, 2014 8:39 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Morelciu, a kto to sprawdzi? Ja się zastanawiam w ogóle czy tam jechać, bo:
- mogę sprawdzić z daleka, spróbować podejrzeć
- jeżeli jest to budynek zamknięty , to nic nie zobaczę
- pójdę odwiedzić sunię , której nie znam i ona mnie nie zna
- narażać kolejny raz na stres psa?
- pani powie, że pies dopiero wrócił ze spaceru i jak ja to udowodnię?
W umowie jest info, że nie oddają kasy za wcześniejszy odbiór zwierzaka, tu już nie chodzi o kasę, ale gdzie ją wziąć? Przenosić do innego hoteliku? Czy to jest sens? Czy nie lepiej zostawić ją tam i szukać transportu do domku, jak szybko się da?
Jeszcze sterylkę chcemy załatwić i sio.....
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lis 28, 2014 9:43 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

ja bym chyba u nich nie sterylizowala, bo nie wiadomo jaki poziom.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lis 28, 2014 9:56 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Tak, Ala, tak. Ale ja bym pojechała gdybym była blisko. Przecież możesz chcieć się zapoznać z warunkami i wszystkim na ew. przyszłość, dla porównania itp. Bym powiedziała, że porównuję , poszukuję.. To zresztą prawda, bo nie wiadomo, co może jeszcze Lidkę spotkać :mrgreen: Tzn kogo Lidka może spotkać na drodze...
Czasem samo wrażenie jakie sie odnosi ma sens, porównanie z wrażeniem Lidki..
No, wiesz... :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 28, 2014 10:19 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Dorota Wojciechowska pisze:ja bym chyba u nich nie sterylizowala, bo nie wiadomo jaki poziom.

Dorotko a jaką masz pewność , że poziom sterylki tam gdzieś we Wrocławiu będzie lepszy?
Wczoraj długo rozmawiałyśmy z Lidką i Ona ma rację, moim skromnym zdaniem.
Teraz sunia jest ogłupiała i biedna, posiedzi do transportu w hoteliku, później pojedzie do Wrocławia do dziewczyny, która chce ją dla swojej ciotki, ale ciotka chce po sterylce. Więc sunia posiedzi u tej dziewczyny, która jej zrobi sterylkę i dopiero pojedzie do docelowego domu. Tyle zmian. Przyzwyczai się trochę i znowu inny dom.
Lepiej tu jej zrobić sterylke bo i tak musi czekać w hoteliku na transport.
A ja spróbuję załatwić z moimi wetkami żeby ją sterylizowały. No i cena będzie jak dla bezdomnej suni
Obrazek

alab108

Post » Pt lis 28, 2014 11:22 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

ALa wiesz :oops: :oops: :oops: ja bym chciała :201494 :201494 :201494 żebyś mimo wszystko tam podjechała ....Powiesz że znajoma dała psiaka masz do niej 4 puszeczki i chciałaś zobaczyc ten hotelik , bo twoja ciocia idzie na 2 tyg do szpitala i ma psiaka ..A ty szukasz coś dla niego i tu do tego hoteliku byś miała najbliżej :strach:
I zobaczysz jak psiak reaguje na panią , wejdziesz tam do niej nie musisz jej przecież z klatki wyciągać...Ale będziesz widziała jak psina na pania. powiesz jej może przejdziemy sie z pieskiem na psacer , pani pokaże ci ogrody ... :mrgreen: no wiesz taka ściema...A że pani dużo gada to zobaczysz....
Będziesz widziała jak ta sunia chodzi na długie spacery ....
Jak ci zrobi sie psinki aż tak żal to pod pache i sio z nia :ok:
:?
Co do karmienia to na pewno karmi tylko że nie mówi przez telefon że kasa jest za to osobno..
A najlepsze jest to nie pisałam jak dzwoniłam do niej to gadamy gadamy :mrgreen: i ona mówi że kasa z góry , ja że ok...
Potem dostaje esa że kasa z góry ja odpisuje ok :?
I dostaje esa że chciała tak tylko przypomnieć że kasa z góry :twisted: ja napisałam dobrze TAK WIEM. :twisted:
To dla mnie takie wk.......ile razy można komuś to tak przypominac....
I jak tu o kase się nie rozchodzi , moim zdaniem bardzo...
Dawałam przedostatnia psinke do hoteliku koło Wawy i nie zapłaciłam nic bo nie miałam .Bożena mówi spoko zaczeka , potem jej pozapłacałam , teraz jeszcze jej wisze i nie ma problemu....
Zawoziłam Kaśkę do Nowego Tomyśla też bez kasy , pochodziliśmy po psach , pogadaliśmy o nich .Fajnie było tak jak powinno być ...
Nie rozchodzi mi sie o to żeby nie płacic , ale jak mówie ze zapłacę dobrze to temat powinien być skończony , i rozchodzi mi sie o podejście hotelików do zwierzat ...Tamte kobitki tak nie słodzą a o zwierzakach mówią wspaniale.
A tu pierwszy raz psiak w klatkę my do pokoiku na herbatkę :strach: a pani z kalkulatorem bo będzie zaraz liczyc...Nie było wiele rozmowy o suni tylko kasa i jej gadanie że czapi złe , że porcje złe , że parówki złe i jej doświadczenie ....Ja jej powiedziałam psa na ulicy trzeba jakoś przekupić i to przeważnie kiełbachom , itd ...Pani sie zmarszczyła i zmieniła temat ale nie o psie ...Kierowca słyszała była ze mną , jej sie też nie podobało...
Ostatnio edytowano Pt lis 28, 2014 11:37 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Pt lis 28, 2014 11:37 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

alab108 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:ja bym chyba u nich nie sterylizowala, bo nie wiadomo jaki poziom.

Dorotko a jaką masz pewność , że poziom sterylki tam gdzieś we Wrocławiu będzie lepszy?
Wczoraj długo rozmawiałyśmy z Lidką i Ona ma rację, moim skromnym zdaniem.
Teraz sunia jest ogłupiała i biedna, posiedzi do transportu w hoteliku, później pojedzie do Wrocławia do dziewczyny, która chce ją dla swojej ciotki, ale ciotka chce po sterylce. Więc sunia posiedzi u tej dziewczyny, która jej zrobi sterylkę i dopiero pojedzie do docelowego domu. Tyle zmian. Przyzwyczai się trochę i znowu inny dom.
Lepiej tu jej zrobić sterylke bo i tak musi czekać w hoteliku na transport.
A ja spróbuję załatwić z moimi wetkami żeby ją sterylizowały. No i cena będzie jak dla bezdomnej suni

Ala ale ja jakoś tak zrozumiałam że u tej pani co jest w hoteliku będzie sterylka robiona. Zapomniałam że ty pisałaś o swoich paniach wet :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lis 28, 2014 11:40 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

boję się, że na przykładzie takiego hoteliku będą powstawać inne, w garażach, szopach, gdzie się da...
tylko dla kasy :cry: zwierzak jakoś przeżyje, bo ma jedzenie i dach nad głową, gorzej z jego psychiką

spadam do pracusi
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt lis 28, 2014 11:47 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Ja też spadam , do kotów i na działkę ..
Strasznie wieje i mróz kuźwa .....

lidka02

Post » Pt lis 28, 2014 11:59 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Dlatego ja np. za diabła nie mogłabym mieć takiego interesu, bo nie zarobiłabym grosza :mrgreen:
Jak przeprowadziliśmy się do domu mieliśmy jamniczka, kiedy odszedł, wypatrzyałm w internecie taką zabidzoną sunię małą , taki większy jamnik Zorka, ale chcieliśmy większego psa takiego obronnego.
No i znajoma mi podesłała zdjęcie rocznej suni, którą właściciele chcieli oddać do schronu ( niby wyjeżdżali za granicę :evil: ), do tego samego z którego ją wzięli. Znajoma była pewna, że będzie w kojcu u mnie. Kojca nie mamy do dzisiaj, bo mój mąż stwierdził, że jeden pies ma być w domu, a drugi w kojcu?????
Teraz mam dwie wariatki, Lidka widziała, które gonią się z kotką Tiarą po domu, tak, że dywany latają. Chodnik w korytarzu i kuchni jest przymocowany gwoździkami do podłogi :P
Do czego zmierzam, nie mogłabym znieśc tego, że moje psy w domu a inne, w kojcach :(
Obrazek

alab108

Post » Pt lis 28, 2014 12:05 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

ze zdjęcia - boksy jak klatki kennel w lecznicach
pani technik wet. ze stażem jak twierdzi - może mieć wyjechane ze względu na rutynę i przekonania panujące w wielu lecznicach w stylu: wstanie, położy się i wystarczy.
sterylizowałam Sonię (pisze o niej, bo ją znacie - pierwszy pies z pola) w cieczce, ciął szef, bardzo doswiadczony wet, nie kowboj, nie pierwszy raz tak robiłam - w senie nie pierwsza sunia
fakt - jest ryzyko i to spore (tkanki mocno przekrwione, żyły kruche, organizm na najwyzszych obrotach, hormony szalejace - ale opcji innej brak
dla doswiadczonego weta operacja jest do zrobienia - potem dalacin przez 10dni i powino byc ok.
z Sonią nie miałam co zrobic po sterylce - przed była w kojcu, a ja bałam się zabrudzenia, zmoczenia rany czy o szwy, więc mieszkała ze mną w samochodzie i przez tydzień jeździła ze mną do pracy - wychodziłam do niej co godzinę :)
to wazne aby po cięciu czuła się bezpiecznie i miała kogoś "pod łapką"
tyle moje doswiadczenia
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt lis 28, 2014 13:26 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Hoteliki mogą se powstawać gdzie chcą - to oddający zwierzaka do nich mają patrzeć na warunki. Jasne , czasem ważne, żeby był dach niż pobocze, ale zawsze można właścicielowi - przy odbiorze :mrgreen: - uświadomić, że ma się pojęcie o standardach i można mu podac przykłady jak zechce .
To w końcu kobieta Ci , Lidka, powiedziała czym karmi?

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 28, 2014 15:00 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Pani powiedziała że nie uznaje czapi bo to fe , ale jak ja jej dawałam to tez jej da. :mrgreen: Kobieta zmienna jest ..
Wczoraj ja dzwoniłam rano do niej to słyszałam śniadanko , śniadanko .....ojej jak ładnie zjadła , tak ładnie :x ojej i tak z 5 min , ale tez była kiełbaska tak drobniutko jej pokroiła ojej , ojej , ojej :x
Ja dawałam jej na ulicy kawałki jak sie ułamało i też zjadła :mrgreen:
No i pani mnie śniadankiem zmyła , będzie się odzywać pisać.....ma jednego psa tylko ode mnie ...i wczoraj cisza i do dzis cisza ...czyżby cały czas nią tak się zajmowała że nie ma czasu do mnie dryndnąć :|
Ślepy bokser do tego hoteliku nie pojedzie , nie wyobrażają sobie go tam w tej klatce luksusowej i bez wybiegu...
No to pańcia sie załamie 500 stówek se poszło , i gdyby wiedziała że to przeze mnie :strach:
Ale jak widać inni też tak czują jak ja .
Ala ty masz psy nie wychowane , nic cię nie słuchają :strach: co chcą to robią ....Musisz kobieto być stanowcza jak ja .......To już ostatni i koniec i.... :mrgreen: ciąg dalszy u mnie jak zawsze :|

lidka02

[poprzednia][następna]